Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Παραμύθι...

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια βασιλοπούλα που την έλεγαν Λόγγη.
Ο βασιλιάς Άντον αποφάσισε να την παντρέψει και έψαξε να βρει το καλύτερο πριγκιπόπουλο της περιοχής.
Στο βασίλειο, υπήρχε ένας πρίγκιπας που τον έλεγαν Άλλο. Ο Άλλος ήθελε την πριγκίπισσα από μικρός και γι αυτό όταν έπαιζε με τα άλλα παιδιά άλλαζε κατά καιρούς παρέες προσπαθώντας να την πλησιάσει… Υπήρχε άλλος ένας πρίγκιπας που τον έλεγαν Ένα. Ο Ένας, δεν είχε σκεφτεί ότι κάποτε θα μπορούσε να παντρευτεί την πριγκίπισσα. Του άρεσε να κοιτά τον ουρανό και να «χάνεται» στο γαλανό του…
Τα δύο πριγκιπόπουλα ήταν γνωστά στο βασίλειο για την εργατικότητά τους και ήταν και τα δύο πολύ συμπαθή. Μάλιστα, και ο Ένας και ο Άλλος είχαν αναμειχθεί στα κοινά και είχαν και τη στήριξη του κόσμου.
Όταν όμως έφτασε η ώρα να παντρευτεί η πριγκίπισσα ο Βασιλιάς αποφάσισε να επιλέξει τον Ένα για σύζυγο της κόρης του.
Ο Άλλος δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια. Είχε ήδη εκτεθεί γιατί τριγυρνούσε στο βασίλειο και έλεγε σε όλους ότι ήταν ο «εκλεκτός» του Άντον. Πως θα μπορούσε να δεχθεί την απόφασή του; Έτσι, έπεσε σε βαθιά σκέψη… Σκεφτόταν καλά ποια θα έπρεπε να είναι η επόμενη κίνησή του. Ήξερε πως αν έκανε πίσω, ο Ένας μπορεί και να κέρδιζε τη Λόγγη κατευθείαν ενώ αν δεν έκανε πίσω θα χρειαζόταν σίγουρα δύο δοκιμασίες για να κερδηθεί η μάχη…
Άρχισε να διαδίδει ότι ο Ένας τελικά θα παραιτηθεί και δεν θα διεκδικήσει την πριγκίπισσα. Ο κόσμος άρχισε να τον πιστεύει, ειδικά όταν είδε και άλλους πρίγκιπες να μπαίνουν στο παιχνίδι και να φαίνονται και πιο έτοιμοι.
Ο Άλλος έλεγε πως «εγώ ελέγχω το παιχνίδι» και «έχω τον κόσμο με το μέρος μου, η ΝΙΚΗ είναι δική μου», αν και ήξερε πως υπήρχε πρόβλημα... Τελικά ο Ένας δεν παραιτήθηκε και πήρε δίπλα του άτομα που θα τον βοηθούσαν να κερδίσει τη μάχη, εκθέτοντας τον Άλλο....
Ο Άλλος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που γίνονταν. Σκεφτόταν ποια άλλα «επιχειρήματα» θα πετάξει πάνω στο τραπέζι. Ποντάριζε στο ότι ο κόσμος ως ένα σημείο τον πίστευε και τον ακολουθούσε. Έτσι, αφού το σκέφτηκε από δω, το σκέφτηκε από κει, είπε να πει ότι του είπαν πως ο Ένας «δεν τραβάει» και δεν τον θέλει ο κόσμος. Ο κόσμος, που βασικά ήθελε τον Ένα, προσπαθούσε να πεισθεί ότι ήθελε τον Άλλο αλλά δεν μπορούσε... «Πως είναι δυνατό να θέλω για άνδρα της πριγκίπισσας τον Άλλο αφού εγώ θέλω πραγματικά τον Ένα?» αναρωτιόνταν κάμποσοι... Τελικά όμως, ο περισσότερος κόσμος δεν πείστηκε και εξέθεσε τον Άλλο...
Ο Άλλος ζήτησε από το βασιλιά να ρωτηθεί ο κόσμος ποιον θέλει για σύζυγο της πριγκίπισσας. Και έτσι κι έγινε, αν και φαινόταν ότι η πριγκίπισσα ήθελε τον Ένα. Και ο κόσμος αποφάσισε πως καλύτερα θα ήταν να είναι γαμπρός ο Ένας.
Τότε ο Άλλος διέταξε να φέρουν δίπλα του συμβουλάτορες να τον συμβουλέψουν. Είχε στεγνώσει το μυαλό του από ιδέες. Μάλιστα κάποιοι κάποτε του είχαν πει πως δεν έχει πολιτικό μυαλό, πως βιάζεται και πως κάνει επιπολαιότητες. «Χύνεις το γάλα πάνω που το έχεις μαζέψει» του έλεγαν. Αυτός δεν άκουγε…
Οι σύμβουλοι είχαν εμπειρία από παρόμοια ιστορία στο παρελθόν. Σε ένα άλλο διπλανό βασίλειο, ο υποψήφιος Α ήθελε να κερδίσει τον υποψήφιο Β. Ο Β λοιπόν έκανε ακριβώς ότι και ο Άλλος του δικού μας βασιλείου: διέδιδε ανυπόστατες φήμες ότι ο κυβερνήτης δεν ήθελε τον Α, ότι ο Α θα παραιτούνταν και ότι δεν έχει στρατό και δύναμη. Όμως συνέβαιναν τα αντίθετα. Οι σύμβουλοι είχαν προτείνει τότε ένα σχέδιο που προέβλεπε πως ο Β θα έπρεπε να πείσει τον κόσμο ότι ο Α δεν ήταν αρεστός στο παλάτι και ήθελε να κλέψει την πριγκίπισσα. Στη συνέχεια, αν το σχέδιο αποτύγχανε, θα υποστήριζαν ότι ο Α δεν θα περάσει ούτε τον πρώτο γύρο της δοκιμασίας. Έβλεπαν όμως ότι το σχέδιο ξεφεύγει από τα μέτρα τους αφού ο Α κέρδισε τον Β καθαρά στον πρώτο γύρο. Και τότε οι σύμβουλοι έκαναν το μοιραίο λάθος: πρότειναν στον Β να στηρίξει κρυφά τον αντίπαλο του Α στην τελική μάχη. Έτσι ο Β παραπλάνησε τον κόσμο του και ο Α έχασε. Και έπεσε λοιμός στο βασίλειο και κακιά τύχη που το έκανε να εξαφανιστεί… Και ο κόσμος δυστύχησε και μονολογούσε ότι έκανε λάθος που άκουσε τον Β… Οι σύμβουλοι εξαφανίστηκαν από αυτό το βασίλειο και έτσι έφτασαν στο δικό μας να το παίζουν πάλι συμβουλάτορες… Και βρήκαν τον Άλλο που έμοιαζε πολύ με τον Β.
Αφού ο Άλλος είχε κάνει ότι είχε κάνει, ρώτησε τι πρέπει να κάνει τώρα. Και οι συμβουλάτορες σκέφτηκαν να εφαρμόσουν το ίδιο σχέδιο με το εξαφανισμένο βασίλειο…
Του είπαν λοιπόν να προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο ότι η βασίλισσα Νουδου δεν θέλει τον Ένα… Η βασίλισσα είχε ρωτηθεί από το βασιλιά και φυσικά είχε δώσει τη συγκατάθεσή της. Ήξερε ότι αυτό ήταν πραγματικά δύσκολο. Άρχισε να διαδίδει παντού ότι η βασίλισσα δεν θέλει τον Ένα για γιο της. Οι φήμες κυκλοφορούσαν από σπίτι σε σπίτι και έτσι δεν έφταναν στα αυτιά της βασίλισσας. Κάποια στιγμή όμως η βασίλισσα διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα……

Θέλετε να συνεχίσουμε? Μπορείτε και μόνοι σας…

Και φυσικά, έζησαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα!!!


Αναγνώστης


Σημείωση από Σταλίκι:
Το παραμύθι, δεν έχει καμία σχέση με πρόσωπα και πράγματα. Είναι απολύτως φανταστική ιστορία που θα μπορούσε να είχε συμβεί το 2006 σε κάποιο μικρό βασίλειο και θα μπορούσε να συμβεί και τώρα σε κάποιο μεγαλύτερο….
Θα επιτρέψουμε να συμβεί τέτοιο κακό στη …βασιλοπούλα (που μεγάλωσε κιόλας?) ή θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει σε σύμβουλους και συμβουλάτορες που συνεχίζουν να παραπλανούν ακόμη και σήμερα τον κόσμο με σενάρια εκτός πολιτικής ηθικής?

Ανακοίνωσε και ο Κατσούλης

(από messolonghinews.blogspot.com)

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Μεσολογγίου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντινομάρχης, Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος και τίθενται επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας στο νέο διευρυμένο Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου».
Πέρα της υποψηφιότητάς του ο κ. Κατσούλης έδωσε στη δημοσιότητα και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του.
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι στον συνδυασμό του μετέχουν:
Μεσολόγγι: Παναγιώτα Γερολυμάτου υπάλληλος Αλυκών, Παναγιώτης Ζαβιτσανάκης εκπαιδευτικός, Καβάγιας Αριστείδης συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Κασσαβέτης Γιώργος τυπογράφος, Καπνίση Ναυσικά ιστορικός τέχνης, Κοντοκράς Γιώργος επιχειρηματίας, Κοταντάκης Δημήτριος επιχειρηματίας, Μπέλλας Πέτρος υπάλληλος νομαρχίας, Μαστρανδρέου Γιάννης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Νούλας Πάνος Οικονομολόγος - εφοριακός, Παπαδημητρόπουλος Σάκης υπάλληλος ΔΕΥΑΜ, Πιστιόλη Περσεφόνη εκπαιδευτικός, Σπανός Γιάννης υπάλληλος ΔΕΗ τ. αντιδήμαρχος, Τζούφρας Γιάννης ιδ. υπάλληλος 
Αιτωλικό: Ακρίδας Πάνος αγρότης, Γρίβας Νίκος δικηγόρος 
Οινιάδες: Καρατσώλης Παντελής αντιδήμαρχος, Τσουνάκας Νίκος αντιδήμαρχος, Σκορδά Καψώχα  Παναγιώτα ειδική συνεργάτης δημάρχου, Νίκος Σύρρος αγρότης

Πληροφορίες από το ...μέτωπο

Συνεχίζονται οι επαφές σε όλους τους συνδυασμούς για την κατάρτηση των ψηφοδελτίων.
Ο Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε σχεδόν ολόκληρα τα κεντρικά ψηφοδέλτια χωρίς να υπάρχει η μεγάλη έκπληξη. Έτσι, ξέρουμε αφενός ότι όσα διαδίδονταν περί βασικών κορμών των ψηφοδελτίων Γαλάνη και Αλετρά ήταν σωστά και αφετέρου ότι στο Μεσολόγγιυπάρχει πρόβλημα...
Το κενό θα καλύψει (?) ο Κατσούλης που οσονούπω ανακοινώνει την κάθοδό του και τα πρώτα ονόματα (άλλωστε αν δεν ήταν ψιλοέτοιμος θα καθόταν σπίτι του).
Ο Πρεβεζάνος, αφού "τον έχουν παραιτήσει" τα γνωστά παπαγαλάκια 5-6 φορές μέχρι τώρα (και το 2006 τα ίδια είχαμε ως γνωστόν...), κινείται αθόρυβα και δεν έχουμε νέα του (λέμε τώρα...).
Ο Μουρκούσης, από την ώρα που ανακοινώθηκε Πρεβεζάνος και του φύγαν καμιά 10αριά, προσπαθεί να αντιμετωπίσει κι άλλες διαρροές (έχουμε την αίσθηση ότι πυκνώνουν όσο περνάνε οι μέρες, εσείς τι λέτε?) και θα ανακοινώσει όπως όλα δείχνουν αυτή τη βδομάδα (ίσως και σήμερα μου λέει ένα πουλάκι) κάποια ονόματα. Αν έχετε υπόψη σας τις προσωπικότητες που κόσμισαν το ψηφοδέλτιό του το 2006 θα δείτε ότι είναι μια από τα ίδια. Άντε να έχει και 1-2 "τρανταχτά" και ...άφθαρτα ονόματα (άνω των 60 ετών) για να δείξει και ένα τόνο ανανέωσης. Εδώ είμαστε και θα τα σχολιάσουμε.
Ο Μαργαρίτης, δεν έχει ανάγκη από ανακοινώσεις. Άλλωστε δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει αξιόμαχο ψηφοδέλτιο όπως κάθε φορά.
Αυτά εν ολίγοις....

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Διχασμός στο Μεσολόγγι

(από εφημερίδα συνείδηση www.sinidisi.gr)

Συνεχίζονται οι διεργασίες και οι κόντρες στο Μεσολόγγι
Ετοιμάζει αυτόνομο ψηφοδέλτιο στο Μεσολόγγι ο Παναγιώτης Κατσούλης. Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες που ξεκίνησαν με την απόσυρση του Γ. Ψαράκη.
Τον Νίκο Μουρκούση αποφάσισε να υποστηρίξει η Δημοτική Ομάδα Μουρκογιάννη στις Οινιάδες, από κοντά και οι Τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ.
 Το τεταμένο προεκλογικό κλίμα στο διευρυμένο Δήμο Μεσολογγίου περνά στο επόμενο στάδιο: Η Νέα Δημοκρατία διχάζεται ανάμεσα στον εκλεκτό Γ. Πρεβεζάνο και τον αντάρτη Ν. Μουρκούση, το δε ΠΑΣΟΚ, χωρίς υποψήφιο δήμαρχο μετά την απόσυρση του Γ. Ψαράκη και τα όσα κατήγγειλε για τον πόλεμο που δέχθηκε απ’ τον ίδιο τον κομματικό μηχανισμό, θα πορευθεί όχι μόνο με τον αυτόνομο συνδυασμό του Γ. Αναγνωστόπουλου που προελαύνει, αλλά, κατά τα φαινόμενα και με δεύτερο αυτόνομο ψηφοδέλτιο, αυτό που καταρτίζει ο αντινομάρχης Π. Κατσούλης.
 Ο κ. Κατσούλης ήταν εις εκ των διεκδικητών του χρίσματος και στο άκουσμα της ανακοίνωσης απόσυρσης του κ. Γιάννη Ψαράκη, ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή τις διεργασίες για τη συγκρότηση ενός αυτόνομου συνδυασμού που με τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας θα μετέχει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο ίδιος ο κ. Κατσούλης, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, διευκρίνισε ότι οι διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα, κατά πάσα βεβαιότητα σήμερα. Αναφέρθηκε πάντως σε «αυτόνομη κίνηση», καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ανακοινώσει υποστήριξη, τουλάχιστον όχι επισήμως. Αυτό κρίθηκε άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε συνεδρίαση που είχαν πρόσφατα τα μέλη της συντονιστικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι. Ερωτηματικό παραμένει ωστόσο αν οι τοπικές κομματικές οργανώσεις θα επιχειρήσουν να κατευθύνουν τα πράγματα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση… ή πιο σωστά προς αυτή του κ. Παναγιώτη Κατσούλη, με δεδομένη τη στάση που είχαν έναντι του Γ. Αναγνωστόπουλου όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αιτ/νίας κ. Σπύρος Τορουνίδης πάντως, παρέστη στην παρουσίαση της προγραμματικής πρότασης του συνδυασμού του κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλου στο Τρικούπειο, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως υποστήριξη του κόμματος στον σημερινό δήμαρχο Μεσολογγίου και ξανά υποψήφιο για τον διευρυμένο Δήμο.
Διχασμένο όμως δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι. Η Νέα Δημοκρατία, αφού ταλαιπωρήθηκε (!) αρκετά για να επιλέξει εν τέλει τον πρώην δήμαρχο κ. Γιώργο Πρεβεζάνο ως υποψήφιό της, εξακολουθεί να σπαράσσεται κι αυτή ανάμεσα στον πτέραρχο και τον ανεξάρτητο κ. Νίκο Μουρκούση. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Ομάδα του κ. Δημήτρη Μουρκογιάννη στις Οινιάδες αποφάσισε να συνταχθεί με το συνδυασμό του κ. Μουρκούση. Όπως μας εξηγεί ο κ. Μουρκογιάννης, η πρόταση της Δημοτικής του παράταξης ήταν εξ αρχής ο Σπ. Λιβανός ως πρώτη επιλογή και ο Ν. Μουρκούσης ως η εναλλακτική. «Με την επιλογή μας να υποστηρίξουμε τον Ν. Μουρκούση δεν κάναμε τίποτε άλλο απ’ το να υλοποιούμε την απόφαση – πρόταση προς τη Ν.Δ. που απ’ την αρχή είχαμε υποβάλει», δηλώνει ο κ. Μουρκογιάννης. Ο ίδιος, για προσωπικούς λόγους δεν θα μετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Μουρκούση, πράγμα που θα κάνουν όμως μέλη της παράταξής τους. Το πρόβλημα είναι ότι κάποια απ’ τα μέλη αυτά είναι ταυτόχρονα και στελέχη των Οργανώσεων του κόμματος στις Οινιάδες…

Τα πρώτα ονόματα του Αναγνωστόπουλου...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ολοκληρώνεται η κατάρτιση του συνδυασμού του Γ. Αναγνωστόπουλου
Στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων
 Με κύρια κριτήρια αυτά, της εμπειρίας, της γνώσης και της καταξίωσης στο χώρο τους, ώστε να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προοπτικές του νέου δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος ολοκληρώνει την κατάρτιση του συνδυασμού του, «Όραμα – Δημιουργία» για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Στο συνδυασμό του Γιάννη Αναγνωστόπουλου όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σε παλαιότερη ανάρτηση μετέχουν αυτοδιοικητικά στελέχη και από τους τρεις δήμους που συνενώνονται καθώς και πρόσωπα που τυγχάνουν καθολικής αναγνώρισης, για την επαγγελματική και κοινωνική τους καταξίωση.
Η κατάρτιση του συνδυασμού βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και ήδη σε αυτόν συμμετέχουν περισσότεροι των 33 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που απαιτούνται από τη νομοθεσία.
Με ανακοίνωση του συνδυασμού δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν στον συνδυασμό του Γ. Αναγνωστόπουλο, ο οποίος αναδεικνύεται πλέον σε κύριο «παίκτη» της εκλογικής μάχης τα 7ης Νοεμβρίου.
Κι αυτό γιατί ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου που εκ των πραγμάτων αποδεικνύει ότι είναι καλύτερα οργανωμένος και προετοιμασμένος για την εκλογική αναμέτρηση και ταυτόχρονα είναι ο μόνος μέχρι στιγμής που έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένη και ρεαλιστική προγραμματική πρόταση για το νέο δήμο.
Τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι τα εξής: 
 
Από τις Οινιάδες:
1. Δημήτρης Λιαπίκος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Οινιάδων
2. Σερακιώτης Ευάγγελος, Δημοτικός σύμβουλος Οινιάδων
3. Κόυστας Χρήστος, Αντιδήμαρχος Οινιάδων
4. Χρήστος Λυμπέριος, Δημοτικός σύμβουλος Οινιάδων
5. Άγγελος Καλλίνικος, Καθηγητής Πληροφορικής
6. Γεράσιμος Ζυγιώτης, Αγρότης
7. Μαρία Σιδερά, Υπάλληλος ΑΤΕ
8. Αμαλία Γούργαρη, Φιλόλογος
9. Γιάννης Δαμιανός, Συνταξιούχος
 
Από το Αιτωλικό:
1. Δημοσθένης Τσοκάντας, αντιδήμαρχος Αιτωλικού
2. Σπύρος Κοντομήτσος, τ. πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ
3. Δημήτρης Κανταρέλος, υπάλληλος ΚΥ Αιτωλικού
4. Λεωνίδας Κακούρης, αντιδήμαρχος Αιτωλικού
5. Γιώργος Καρέτσος, πρώην Αντιδήμαρχος
6. Νίκος Σαμαντάς, τέως Αντιδήμαρχος, υπάλληλος ΚΥ Αιτωλικού
7. Όλγα Κυτέα, Καθηγήτρια Αγγλικής
8. Ηλίας Σαργιάννης, Συνταξιούχος
9. Γεώργιος Μαυρομάτης, Αγρότης
10. Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Ιατρός
11. Γιάννης Καπελάρης, Συνταξιούχος
 
Και από το Μεσολόγγι:
1. Γιώργος Κατσίνας, Εκπαιδευτικός, Αντιδήμαρχος
2. Κώστας Μαστραπάς, Αγρότης, Αντιδήμαρχος
3. Ανδρέας Μαντζουράτος, Πρόεδρος δημοτικού σταδίου Μεσολογγίου
4. Γρηγόρης Παναγιώτου, υπάλληλος ΟΤΕ
5. Αντώνης Φουσέκης, Αστυνομικός
6. Μαίρη Νικάκη, Φιλόλογος
7. Λάμπρος Δρόσος, Καθηγητής ΤΕΙ Μεσολογγίου
8. Ουρανία Κώτση – Κατοχιανού, Καθηγήτρια
9. Σπυριδούλα Κωνσταντακόπουλου, Καθηγήτρια
10. Σταύρου Θωμάς, ιδιωτικός υπάλληλος
11. Αναστάσιος Δημόπουλος, Νοσηλευτής, Πρόεδρος Δημοτικής Φιλαρμονικής
12. Παναγιώτης Γκούβρας, υπάλληλος Νοσοκομείου Μεσολογγίου
13. Γιώργος Αποστολόπουλος, Μαθηματικός
14. Αθανάσιος Καπνίσης, οικοδόμος μέλος Ε.Κ. Μεσολογγίου

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ημερίδα της ΝΔ για την Οικονομία στο Αγρίνιο

(από messolonghinews.blogspot.com)
«Στρατηγική ελπίδας για την έξοδο από την κρίση» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με ομιλίες τους οι βουλευτές και Τομεάρχες της Ν.Δ.:
Χρήστος Σταϊκούρας που θα μιλήσει με θέμα: «Η πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την οικονομική κρίση» και
ο Μάριος Σαλμάς: «Πως φτάσαμε στην υπονόμευση του μέλλοντος της Ελλάδας».

Συναντήσεις του αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρα

Ο αν. Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης της Ν.Δ. Χρ. Σταϊκούρας επισκέπτεται την Κυριακή 3 Οκτωβρίου το νομό Αιτωλ/νίας, όπου στις 9.00 το πρωί θα συναντηθεί με μέλη του Εμπορ/κού Συλλόγου Μεσολογγίου, ενώ αμέσως μετά θ’ ακολουθήσει συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Γιώργο Πρεβεζάνο καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ).
Στις 10.30 ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί στο Αγρίνιο με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Παπαναστασίου καθώς και τον υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου Δημήτρη Σταμάτη στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α, ενώ ακολούθως θα συμμετέχει στις εργασίες της ημερίδας που διοργανώνει η ΝΟΔΕ στον  ίδιο χώρο.

Δελτίον Τύπου...

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΟΙΝΙΑΔΩΝ «ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΙΝΙΑΔΩΝ» Ο Δημοτικός Συνδυασμός Οινιαδών «Δημότες Οινιαδών» σε έκτακτη σύσκεψη στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 και σε πλήρη ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την πολιτική στήριξη του υποψηφίου Δημάρχου Ι. Π. Μεσολογγίου Νικολάου Γ. Μουρκούση.
Η στήριξη προς τον Δημοτικό Συνδυασμό «Το μέλλον είναι τώρα!» του Νικολάου Γ. Μουρκούση ελήφθει με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και λαμβάνοντας υπόψη την λαϊκή βούληση της κοινωνίας ώστε τα επόμενα χρόνια να τεθούν οι θεμέλιοι λίθοι για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα εκλογής του Δημοτικού Συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα!».
Για το Δημοτικό Συνδυασμό Οινιαδών «Δημότες Οινιαδών»,
Δημήτρης Μουρκογιάννης


Σχόλιο από Σταλίκι
......με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας,.....για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας...!!!

Δυστοκία...

(από gatosstakeramidia.blogspot.com)

Μεσολόγγι: Το "έργο" θυμίζει 2006

Όπως σας είχαμε πεί ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος συνεχίζει ακάθεκτος την προσπάθειά του για τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη. Μάλιστα για το σχόλιο μας αυτό είχαμε δεχτεί την κριτική από τη γνωστή για το «αντιαναγνωστοπουλικό» μένος της καθημερινή εφημερίδα του Μεσολογγγίου. Πλέον οι ραγδλίες εξελίξεις μας θυμίζουν εποχές 2006, μιας και δεν αποκλείεται ο Γιάννης Τέγας να έχει τελικά το χρίσμα, μετά την παραίτηση Ψαράκη, που να είστε βέβαιοι, δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια...
Ηδη ο δήμαρχος, με επίσημη ανακοίνωσή του δημοσιοποίησε σχεδόν το 30% του συνδυασμού του και ανάμεσα στους υποψηφίους περιλαμβάνονται νυν δημοτικοί σύμβουλοι από τους δήμους που συνενώνονται μεταξύ των οποίων αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων κλπ.
Μάλιστα η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε θετικό αντίκτυπο, αφού ουσιαστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι ο πρώτος από τους υποψηφίους δημάρχους στο Μεσολόγγι που δίνουν ονόματα στη δημοσιότητα και από την ενημέρωση που έχουμε σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στην ανοιχτή εκδήλωση που έχει προγραμματίσει στο Τρικούπειο θα παρουσιάσει το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του.
Κατά τ’ άλλα οι αντίπαλοί του έσπευσαν έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «δυστοκία» την ολοκλήρωση του συνδυασμού του κ. Αναγνωστόπουλου… Τελικά την δυστοκία μάλλον την έχουν άλλοι...

Σχόλιο από Σταλίκι :
Εσείς τι λέτε τώρα? Φταίει η ...γνωστή για "αντιαναγνωστοπουλικό μένος" εφημερίδα ή όντως τελικά έχει πρόβλημα δυστοκίας στο συνδυασμό? Και δεν μου λέτε κ. Γάτε, στο Μεσολόγγι ξέρετε ποιοι είναι οι υποψήφιοι?

Πρωτοφανές παρασκήνιο πίσω από τα χρίσματα

 
Ένα πρωτοφανές σκηνικό που όμοιό του δεν θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια, εξυφαίνεται το τελευταίο διάστημα στο παρασκήνιο της παροχής χρισμάτων από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Υποχθόνιος πόλεμος, πισώπλατα μαχαιρώματα, συκοφαντίες, εξυβρίσεις, δολοπλοκίες, ίντριγκες, παραιτήσεις, (μόνο ροζ σκάνδαλο δεν είδαμε ακόμη, αλλά δεν απογοητευόμαστε..) συνθέτουν ένα πεδίο πρωτόγνωρης αντιπαράθεσης όπου όλοι θέλουν και κανείς δεν αποδέχεται. Καθοριστικός αλλά εκτός πάσης θεσμικής δικαιοδοσίας ο ρόλος των τοπικών βουλευτών οι οποίοι σε ρόλο σερίφη επιχειρούν άκομψα να επιβάλλουν τους ''δικούς'' τους υποψηφίους και να τους σπρώξουν να εκλεγούν ώστε να ‘’κλειδώσουν’’ τα νέα καλλικρατικά φέουδα.
Ζήσαμε επί δίμηνο σχεδόν το δράμα της επίκλησης και χρονικά αδικαιολόγητης προσμονής από τη ΝΔ, της καταφατικής απάντησης του κ. Κοντού, ο οποίος  επεφύλασσε σκωτσέζικο ντους για τους οπαδούς της απαντώντας αρνητικά,  αφήνοντάς τους μετέωρους  50 μέρες πριν τις εκλογές και χωρίς εναλλακτική λύση ευρείας και κοινής αποδοχής. Η όλη στάση του κ. Κοντού αποδεικνύει ότι προφανώς δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί επιτυχώς και τα κοινά σε περίπτωση εκλογής του, καθότι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες διαδικασίες πρέπει να διακρίνονται για την αποφασιστικότητά τους, τη σταθερή και όχι επαμφοτερίζουσα στάση τους, τη γρήγορη λήψη αποφάσεων σε κρίσιμα ζητήματα, και εν γένει να επιδεικνύουν χαρακτηριστικά που εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά σε συνεργάτες και απλούς πολίτες. Δεν ήρθε εξ απήνης η επιφοίτηση του πνεύματος για να επικαλεστεί έλλειψη προετοιμασίας, εκκρεμείς πανεπιστημιακές υποθέσεις,   ζητήματα τόπου διαμονής, οικογενειακά βάρη ή οτιδήποτε άλλο ανασταλτικό παράγοντα, ώστε να χρειαστεί 2 μήνες  να αποφασίσει για να πει εν τέλει ΟΧΙ. Αυτά τα ζητήματα ή τα έχεις κατά νου και ξεκαθαρισμένα ώστε να περιμένεις την κατάλληλη συγκυρία να εμπλακείς ή τα έχεις  de facto  απορρίψει και αρνείσαι κατευθείαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν απαράδεκτη η επί τόσο διάστημα ολιγωρία του εφόσον επρόκειτο να αρνηθεί την πρόσκληση υποψηφιότητας. Από την άλλη, αδικαιολόγητη θεωρείται και η αναμονή ενός κόμματος για τόσο μεγάλο διάστημα αλλά και η ένδεια εναλλακτικών προτάσεων, τη στιγμή που τα χρονικά περιθώρια στένευαν ασφυκτικά και η πιθανότητα να μην βρεθεί τελικά υποψήφιος φάνταζε απειλητική. Τα περιθώρια να το σκεφτεί ο οποιοσδήποτε έπρεπε να είχαν τελειώσει προ μηνών.
Στο χώρο τώρα του ΠΑΣΟΚ, μετά από την απρόσμενη παραίτηση του Γ. Ψαράκη, το πεδίο θυμίζει ναρκοπέδιο. Το ‘’δεν ήξερες, δε ρώταγες; ‘’  ταιριάζει γάντι στη περίπτωσή του. Δεν αρκεί να είσαι ηθικός και έντιμος για να έχεις την έξωθεν καλή μαρτυρία, πρέπει να αποδεικνύεσαι και χαλκέντερος ώστε να διαχειριστείς τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις που αν δεν τις περίμενες, τότε είσαι εκτός πραγματικότητας. Εδώ πρόκειται να τα βάλεις με θηρία από πάσης πλευράς και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσεις. Αυτοί που έρχονται σε παρελάσεις, λιτανείες και πανηγύρια με τα κοστουμάκια και τα ταγεράκια, σε σφιχτοχαιρετάνε με πλατιά χαμόγελα και σου χτυπάνε συντροφικά τη πλάτη, αυτοί θα σε στείλουν στα τάρταρα μόλις δοθεί ευκαιρία, εάν δεν είσαι της απολύτου αρεσκείας τους και του χεριού τους. Άσχετα από το αν ήταν η καταλληλότερη επιλογή αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ, εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι κάποιοι έκαναν λάθος υπολογισμούς. Ο  Γ. Ψαράκης, προερχόμενος από πρόσφατη συμμετοχή σε βουλευτικές εκλογές, γνώστης της περιοχής, με προίκα περισσοτέρων των 10000 ψήφων, έρριψε την ασπίδα του μόλις τα πράγματα ζόρισαν, δείχνοντας ότι δεν ήταν γνώστης προσώπων και καταστάσεων  αλλά ούτε και προετοιμασμένος να τα αντιμετωπίσει.. Όταν αυτός έκανε αγώνα να προσελκύσει αξιόλογα άτομα για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό του, βουλευτές εξ Αγρινίου ορμώμενοι συνέτρωγαν με τον εκλογικό αντίπαλό του Γ.Αναγνωστόπουλο.
Από την άλλη, αν και στη διαδικασία επιλογής από το κόμμα είχαν συμφωνήσει ότι οι ‘’ά χριστοι’’ θα ακολουθούσαν και θα στήριζαν τον χρισμένο, εν τούτοις προφασιζόμενοι διάφορους λόγους, κοινώς τον ‘’άδειασαν’’. Ο  πλέον προετοιμασμένος  για εκλογές ήταν μάλλον ο Γ. Τέγας, ο οποίος  έχοντας εμπειρία, πρόσφατο συνδυασμό και αδιάκοπες επαφές, δικαίως περίμενε την ανανέωση της επιλογής του και φυσικά δυσαρεστήθηκε από τον αποκλεισμό του.  Όλα αυτά τα χρόνια όργωσε την περιοχή του νέου δήμου, κάνοντας νέες γνωριμίες και στήνοντας γέφυρες ώστε να είναι έτοιμος όταν θα δινόταν η εντολή. Ήταν ίσως ο μόνος που μπορούσε να ‘’παίξει’’ τους αντιπάλους  στο γήπεδό τους, γνωρίζοντάς τους  καλύτερα από τον καθένα, όντας ντόπιος και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος και έχοντας περισσότερο σαφή εικόνα των τεκταινομένων στο κέντρο του νέου δήμου.
Ο Π. Κατσούλης δούλεψε επίσης  συστηματικά το διάστημα που διετέλεσε αντινομάρχης, κάνοντας κρίσιμες γνωριμίες, εκδίδοντας βιβλία και διοργανώνοντας ανοιχτές εκδηλώσεις παρουσίασής τους, υποχρεώνοντας κόσμο μέσα από τη διαδικασία εκδηλώσεων συλλόγων, επιχορηγήσεων και γενικά βοηθώντας παντοιοτρόπως λόγω της θέσης του. Φαίνεται ότι είχε συγκεκριμένο και συγκροτημένο οργανόγραμμα στο μυαλό του, γνωρίζοντας τον  μεθοδικό τρόπο με τον οποίο δουλεύει. Τελευταία μάλιστα ήρθε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με το Γ. Αναγνωστόπουλο όταν ο τελευταίος διαισθάνθηκε ότι επιχειρούσε να βάλει πόδι στα λημέρια του.
Τώρα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, κινδυνεύοντας σοβαρά να πάει στις εκλογές χωρίς επίσημο εκπρόσωπό του. Οι  αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, οι παλινωδίες και οι ύποπτες υπαναχωρήσεις, φαίνεται  σαν  να επιδιώχτηκαν σκοπίμως από κάποιους ώστε το κόμμα να φτάσει στις εκλογές απροετοίμαστο. Πολύ δύσκολα θα αναλάβει κάποιος από τους επιλαχόντες τη σκυτάλη, με τόσο ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, εάν δεν υπάρξουν  σαφείς και ξεκάθαρες συνθήκες στήριξης από το κόμμα και τους εκλεγμένους εκπροσώπους του ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής παρουσία του με πρόκριση τουλάχιστον στο δεύτερο γύρο.
Το παράδοξο εδώ σ’ αυτές τις εκλογές είναι ότι φτάσαμε στο σημείο, εκλεγμένοι βουλευτές να στηρίζουν απροκάλυπτα υποψηφίους άλλους από αυτούς που έχουν τα κόμματά τους επιλέξει. Το θράσος δε ορισμένων έχει φτάσει στο σημείο να απειλούν ξεδιάντροπα και προκλητικά τον υποψήφιο που δεν είναι της αρεσκείας τους απειλώντας και καθυβρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση.
Κάτι τέτοιο φαίνεται, σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες, να συνέβη και στην περίπτωση του Γ. Πρεβεζάνου ο οποίος εσπευσμένα χτές το μεσημέρι συναντήθηκε με τον  Α. Σαμαρά για να του εκθέσει τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του. Στην περίπτωση Πρεβεζάνου, εκτιμήθηκε η ειλικρινής, σαφής  και κομματικά έντιμη στάση που κράτησε εν αναμονή της απάντησης του Π. Κοντού ώστε η ΝΔ του έδωσε σχεδόν τιμητικά το χρίσμα παρά τις αφόρητες και εκτός ορίων πιέσεις βουλευτή για επιλογή του Ν. Μουρκούση. Ο τελευταίος εκτέθηκε με την μη αποδεκτή πολιτικά συμπεριφορά του, όταν από τη μια δήλωνε πως έχει το χρίσμα – βασιζόμενος προφανώς στην παρέμβαση του βουλευτή του- και από την άλλη κινούταν στο μεταίχμιο μεταξύ κόμματος και ανεξαρτητοποίησης.
Ο χρόνος που απομένει είναι πολύ λίγος και η αγωνία θα κορυφώνεται μέχρι να ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο. Οποιαδήποτε έκπληξη ή ανατροπή των δεδομένων μπορεί να συμβεί  ανά πάσα στιγμή.

Δεν πήραμε απάντηση και περιμένουμε ακόμη...

Πόσους μήνες χρειάζεται ένας συνδυασμός για να φτιάξει αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο?
Εμείς του δίνουμε και ...πίστωση μέχρι την Τετάρτη - Πέμπτη και περιμένουμε...
Λέτε όμως να σκέφτεται και τα περί παραίτησης? Εδώ σε θέλω...

Έκθεση ιδεών...

Ωραία έκθεση ιδεών κενή όμως σαφούς και ποιοτικού περιεχομένου παρουσίασε ο κ. Αναγνωστόπουλος χθες βράδυ στο Τρικούπειο.
Αφού μίλησε για τους άξονες που θα κινηθεί στη νέα θητεία, παρουσίασε και 2-3 έργα Πρεβεζάνου για δικά του και φυσικά το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας στο Μεσολόγγι (το μοναδικό δικό του έργο...).
Μερικές απορίες, χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες (μας κόλλησε και το laptop την ώρα που παρακολουθούσαμε "live" και χάσαμε ένα τμήμα...):
Μετά από 3-4 μήνες (τουλάχιστον) προετοιμασία και με δεδομένη την ημερομηνία της εκδήλωσης, ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν είχε να παρουσιάσει ούτε ένα υποψήφιο?
Πως μπορεί να γίνει ανάπτυξη - εκμετάλλευση περιοχών που προστατεύονται από τη συνθήκη natura και rampsar (τις οποίες και θα ...αναθεωρήσουμε όπως είπε βεβαίως βεβαίως) "με σεβασμό στο περιβάλλον"?
Τι περιμένει να του απαντήσουν οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι για το παλιό νοσοκομείο? Ότι θα πάνε κόντρα στους νόμους?
Τη βρύση στον Αγ. Γεώργιο (ήταν στα μεγάλα έργα της 1ης διετίας που είχε ανακοινώσει...) και που φυσικά την είχε φτιάξει άλλος (τοπικός σύλλογος) γιατί την ξέχασε?
Αυτά τα ολίγα...

Και οι πολίτες έχουν τη γνώση και την εμπειρία κ. Αναγνωστόπουλε...

(από saltseno.blogspot.com)

Ακούσαμε και είδαμε Live τον κ. Αναγνωστόπουλο στην πρώτη του επίσημη προεκλογική εμφάνιση σήμερα στο Τρικούπειο. Θαυμάσαμε όλοι το απύθμενο θράσος του. Αφού για τέσσερα χρόνια μαζί με τους συνεργάτες του τον κυρ-Σπύρο και σία βούλιαξε την πόλη στο τέλμα, τη μιζέρια και το σκουπιδαριό και αφού έχασε την "καλλικράτεια" ευκαιρία να φτάσει τα όριά της στη Μακρυνεία, στο Αγγελόκαστρο και στο Γαλατά   επιθυμεί να τον ξαναψηφίσουμε γιατί όπως είπε στη προγραμματική του πρόταση έχει θέληση,  γνώση και εμπειρία. Θα αναπτύξει είπε την πόλη με την εκμετάλλευση των αρχαιολογικών χώρων,  την εκμετάλλευση της λιμνοθάλασσας τη δημιουργία υποδομών αθλητικών εγκαταστάσεων. Το σύνθημά του όπως είπε θα είναι το τρίπτυχο Περιβάλλον – Ιστορία – Πολιτισμός. Ο άνθρωπος μας δουλεύει κανονικά. Εκτός και αν περιβάλλον εννοεί τα χρυσοπληρωμένα λουλούδια του γνωστού κηπουρού, ιστορία τις υποβαθμισμένες στη θητεία του γιορτές εξόδου και πολιτισμό τα μαλλιοτραβήγματα στο δημαρχείο μεταξύ κυριών συνεργατών του, τα κουτσομπολιά, τις ίντριγκες και τις γνωστές του πεζοδρομιακές ατάκες …
Το κακό για σας κ. Αναγνωστόπουλε είναι ότι τώρα πλέον έχουμε  γνώση και εμπειρία (όπως είναι το σύνθημα σας) των δεινών της πόλης επί δημαρχίας σας και δεν θα την ξαναπατήσουμε…
Δεν γνωρίζουμε αν ο αντικαταστάτης σας θα είναι καλύτερος από εσάς αλλά ένα είναι σίγουρο. Θα ψηφίσουμε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον συνδυασμό σας!!!!
Φτάνει πια αρκετά χρόνια  κάνουν κουμάντο στα δρώμενα της πόλης ορισμένοι συνεργάτες σας είτε από το παρασκήνιο είτε από το προσκήνιο. Με σας στη δημαρχία αποκτήσαμε γνώση και εμπειρία!!!!!
Σας ευχαριστούμε αλλά όλα έχουν ένα τέλος …
Κοψοχέρης

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τι είναι τούτο πάλι?

Δεν δημοσιεύουμε την επόμενη επιστολή Καρανικόλα για άλλο λόγο παρά μόνο για να δείτε με ποιους όρους έγινε το περίφημο "γκάλοπ" και σε ποιο σκεπτικό συμφώνησαν οι συμμετέχοντες (πλην Πρεβεζάνου που είχε εκφράσει διαφωνίες).
Διαβάστε και κρίνετε από μόνοι σας...

Αξιότιμε κύριε Γραμματέα, μετά τη διεξαγωγή του γκάλοπ για την προτίμηση του Υποψηφίου Δημάρχου για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αποδέχομαι και αναγνωρίζω την Υποψηφιότητα του Γεωργίου Πρεβεζάνου, ως Υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου, από την παράταξή μας, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 
Σύμφωνα με τους όρους διεξαγωγής του γκάλοπ, όπως μου προτάθηκαν από το κόμμα, οι Υποψήφιοι που θα μετείχαν στο γκάλοπ θα αποδέχονταν τον πρώτο σε ψήφους Υποψήφιο και οι υπόλοιποι, είτε θα έμπαιναν στον Δημοτικό Συνδυασμό του πρώτου, είτε θα απείχαν από τις Δημοτικές εκλογές.
Προσωπικά, από την αρχή είχα εκφράσει τη θέση μου στο κόμμα, της  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,  ότι σε περίπτωση αποτυχίας, δε θα μπω σε κανένα ψηφοδέλτιο και θα απέχω από τις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, όπως και θα πράξω.
Δυστυχώς όμως,  κάποιος από τους συνυποψήφιους, ενώ  αρχικά  δέχτηκε  τους  όρους  διεξαγωγής του γκάλοπ, μετά  την  αποτυχία  του  ακολούθησε  το  δικό  του  ανεξάρτητο  και  πάλι  δρόμο  προς  τις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Από τη στιγμή που με καλεί το κόμμα να συμμετέχω στη διαδικασία του γκάλοπ ως Νεοδημοκράτη και όχι ως ανεξάρτητο Υποψήφιο, οφείλω να ακολουθήσω μέχρι το τέλος τις διαδικασίες του γκάλοπ και του χρίσματος.
Λυπάμαι, που είχα τέτοιο συνυποψήφιο, αλλά περισσότερο λυπάμαι που ο χώρος μας περιλαμβάνει τέτοιους ανθρώπους που θέλουν να λέγονται Νεοδημοκράτες για να διεκδικούν ψήφους και δύναμη από τον χώρο μας, ενώ στην πραγματικότητα ούτε νιώθουν, ούτε ανήκουν στην παράταξή μας. Εάν είχα τη δύναμη, τέτοιους Νεοδημοκράτες θα τους διέγραφα από το κόμμα, ώστε να μην ξανά τολμήσουν να διεκδικήσουν ψήφο από τον γνήσιο Νεοδημοκράτη.
      Ζήτησα πολλές φορές το χρίσμα, ως Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, από τη  ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, χωρίς να πάρω καμία θετική ή αρνητική απάντηση. Βλέποντας να στενεύουν τα χρονικά όρια της προεκλογικής περιόδου και χωρίς να υπάρχει κάποιος επίσημα χρισμένος από το κόμμα της ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ως Υποψήφιος Δήμαρχος, αποφάσισα να κατέβω ανεξάρτητος στην πολιτική σκηνή του Νοεμβρίου. Όταν όμως με κάλεσε το κόμμα,  να ακολουθήσω τις διαδικασίες του χρίσματος του Υποψηφίου Δημάρχου μέσω γκάλοπ,  δήλωσα παρών, σεβόμενος όμως πάντα την πολιτική κατεύθυνση της Δημοκρατικής Παράταξης της ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Είμαι Μεσολογγίτης, αγαπάω τον τόπο μου, για αυτό και μετέχω στα κοινά του τόπου μου. Θέλω να αλλάξω την καθημερινότητά μου, αλλά και του συμπολίτη μου, να συμβάλλω στην αλλαγή από την οπισθοδρομική και μοιρολατρική νοοτροπία του τόπου μου και της τοπικής μας κοινωνίας, σε μια κοινωνία με προοπτική και μέλλον, με αναπτυξιακό ορίζοντα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολίτη.
Όμως είμαι και Νεοδημοκράτης, πιστεύω στις Αξίες, στις Αρχές και στην Ιδεολογία της ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  για  αυτό και  βρίσκομαι  στον χώρο αυτό.Θέλω να ευχαριστήσω, όσους  με  ψηφήσανε  στο  γκάλοπ, όσοι με πιστέψανε και με πιστεύουν και να γνωρίζουν ότι θα είμαι παρών και δίπλα τους, όχι μόνο σε προεκλογικές περιόδους, αλλά καθημερινά.
Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, που για μεγάλο χρονικό διάστημα πιέζαμε την παρούσα Δημοτική Αρχή να αλλάξει πράγματα και καταστάσεις, προς το καλύτερο του τόπου μας, του  Δημότη μας. 
Να ευχηθώ  Καλή  Επιτυχία  στον κύριο Γιώργο Πρεβεζάνο,  δύναμη  και  κουράγιο  στον προεκλογικό  του  αγώνα, αλλά πρωτίστως να προσπαθήσει να επιλέξει τους καλύτερους Υποψηφίους Δημοτικούς  Συμβούλους και να καθορίσει το καλύτερο πρόγραμμα για το τόπο μας και εγώ θα είμαι δίπλα του,  αλλά  και  απέναντί  του  όταν  χρειάζεται.
Με  εκτίμηση 
Ο  Επικεφαλής   του  Δημοτικού  Συνδυασμού " ΕΝΕΡΓΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ "
Καρανικόλας   Χ.   Ιωάννης

Εσύ πως το βλέπεις?

Είναι δυνατόν ένας συνδυασμός να δουλεύει 3 μήνες και να μην είναι έτοιμος για ανακοινώσεις? Πως το βλέπετε? Όχι τίποτε άλλο, αλλά ένας άλλος συνδυασμός που δουλεύειο 3 μέρες είναι πιο έτοιμος και θα το διαπιστώσετε εντός των ημερών...
Φυσικά τα παπαγαλάκια λένε άλλα, αλλά θυμηθείτε και το 2006 τι έγινε...

Είδηση ...βόμβα!!!

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η κινητικότητα του Σαββατοκύριακου (για την οποία δεν μπορούμε να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή) οφείλεται στο ότι μετά το χάσιμο του χρίσματος ο κ. Μουρκούσης δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο με τον καταρτισμό ψηφοδελτίων!!!
Αυτό σημαίνει με απλά λόγια: ή μέχρι την Παρασκευή ανακοινώνει ονόματα ή ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ!!!!
Βέβαια υπάρχει και η λύση των ψηφοδελτίων με ονόματα ...ανάγκης που θα μπουν μόνο και μόνο για να κλείσουν οι συμμετοχές όπως όπως (βλέπε Μεσολόγγι).
Άλλα ακούγαμε βέβαια πριν λίγες μέρες...
Βρε πως τα αλλάζει όλα ένα χρίσμα...

Βούηξε ο τόπος και 'συ κοιμάσαι...

Έχει βουήξει η πόλη (η ...διευρυμένη πόλη) από το ένα άκρο (Λεσίνι) ως το άλλο κι εσύ κοιμάσαι!
Τι να σου κάνω που δεν μπορώ να μιλήσω. Γιατί δεν μπορώ να μιλήσω? Γιατί είμαι ...γάτα. Και περιμένω...

Έπαιξε κι έχασε...

Ποιος έπαιξε κι έχασε το Παρασκευοσαββατοκύριακο που μόλις πέρασε?
Τι? Είναι δύσκολη η ερώτηση? Μην αρχίσετε τα Μα και Μου ούτε τα Μου Σου Του.
Το όνομα είναι ...μικρό στο μάτι μεγάλο όμως σε ισχύ. Και έρχεται και από βόρια.
Ε, άλλη βοήθεια δεν μπορώ να δώσω. Αυτά για τώρα. Θα υπάρχουν εξελίξεις το πολύ μέχρι την Τετάρτη - Πέμπτη. Ανάλογα με τα αντανακλαστικά...

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Τι θέλει να πει ο ποιητής?

Μια τουλάχιστον παράξενη ανάρτηση είχαμε σήμερα στο blog ntapianews. Γιατί χαρακτηρίζεται εν πολλοίς αντρίκια η στάση του κ. Ψαράκη? Μήπως ο εκλεκτός της Ντάπιας ετοιμάζεται κι αυτός για την ίδια αντρίκια κίνηση?
Δείτε και μόνοι σας την ανάρτηση πιο κάτω ή και εδώ.

Λάβαμε, υποστηρίζουμε και δημοσιεύουμε...

Με τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές μεθόδους και εφαρμογές ανακαινίσθηκε πλήρως ο μουσειακός χώρος της "Διεξόδου" και άνοιξε τις πύλες του από τις 14 Σεπτεμβρίου αναμένοντας όχι μόνο τους φίλους του αλλά και όλους της επισκέπτες της Ιερής Πόλης, προκειμένου να δούν και για να απολαύσουν τα εκτιθέμενα αυθεντικά τεκμήρια και κειμήλια καθώς και τα νέα αποκτήματα,  από δωρεές και αγορές, που χρονολογούνται από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.
Οι επισκέπτες, εκτός από τις πληροφορίες που τους παρέχει η Ιστορικός Τέχνης του χώρου,πληροφορείται από μόνος του, μέσω κατατοπιστικών κειμένων στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, όλη την ιστορία του Μεσολογγίου από την πρώτη του εμφάνιση στο τέλος της Αναγέννησης, μέχρι το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.
Στα εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνονται αρχαία αντικείμενα του 4ου, 3ου και 2ου π.Χ. αιώνα, νομίσματα των Ελληνιστικών χρόνων, παλαιοχριστιανικά επιστήλια ναών, εικόνες και εκκλησιαστικά αντικείμενα του 18ου και 19ου αιώνα, ιστορικά κειμήλια και έγγραφα της Επανάστασης του 1821 όπως προσωπικά αντικείμενα του Αθανασίου Ραζή - Κότσικα, η σπάθα του Φρουράρχου της πόλης το 1829 Λάμπρου Κουτσονίκα, αλληλογραφία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Σπυρίδωνος Τρικούπη, Ασημάκη Φωτήλα, Άνθιμου Γαζή, Ιωάννη Κωλέτη, Ανδρέα Ζαίμη κ.α., γαλλικά στρατιωτικά έγγραφα της εποχής του Μεγάλου Ναπολέοντα που φέρουν την υπογραφή του, λιθογραφίες και ξυλογραφίες του Λόρδου Βύρωνα, φιλελληνικά έργα τέχνης, παραχωρητήρια του 19ου αιώνα  με την υπογραφή του Χαρίλαου Τρικούπη προς την οικογένεια του άλλου πρωθυπουργού Επαμεινώνδα Δεληγιώργη κ.λπ, χειρόγραφα και προσωπικά αντικείμενα των Μεσολογγιτών ποιητών Κωστή Παλαμά, Μίλτου Μαλακάση και Γεωργίου Δροσίνη ως επίσης και σπάνιες εκδόσεις και γκραβούρες του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα. Τέλος, μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνονται άρματα, γιορτινές ενδυμασίες και κοσμήματα του 18ου και 19ου αιώνα καθώς και χαρακτικά, γλυπτά και πίνακες παραστατικής ζωγραφικής ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που χρονολογούνται από το 1865 μέχρι τις μέρες μας.
Το Μουσείο της "Διεξόδου" λειτουργεί καθημερινά (πλην Δευτέρας και Τρίτης) από τις 10.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο ενώ για ομαδικές επισκέψεις λειτουργεί και εκτός ωραρίου μετά από ραντεβού στο τηλέφωνο 26310 51260.
Με χαρά σας περιμένουμε.

Blogging...

ΑΝΑΡΤΗΣΗ Α
Δημοσιεύθηκε Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη (πριν δώσει το χρίσμα η ΝΔ):


Τελικά, μετά το όχι του Κοντού, έχρισε τον εαυτό του ως καλύτερο, και αφού η ΝΔ ειναι στα πρόθυρα κρίσης ο (?????) ψάχνει για θύματα προφασιζόμενος το χρίσμα.
Εκτιμούμε ότι είναι πλέον πολύ αργά ,εκτός εάν θέλει να φανεί πολιτικά δυνατός σε συνεργασία με άλλο συνδυασμό, πάντως δεν το βλέπουμε να είναι με τον (?????) γιατί όπου βρεθεί και όπου σταθεί βγάζει χολή.
Σε συνάντηση που είχε σε μεγάλο χωριό μάθαμε ότι έφαγε πόρτα..........
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΟΥ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιεύθηκε Σάββατο 18 Σεπτέμβρη (και πάλι πριν δώσει η ΝΔ το χρίσμα):


Η ομάδα του (?????) πού είναι ο (?????) ο (?????) και ο ίδιος πήγαν στην ΝΔ και ζήτησαν με τρόπο που δεν αρμόζει σε ένα μεγάλο κόμμα να χρίσουν και επίσημα τον αυτοχρισμένο.
Η απάντηση που πήραν ήταν αρκετά πολιτισμένη "θα γίνει gallop". Ο αυτοχρισμένος έγινε ταύρος  σε υαλοπωλείο δεν θέλει με κανένα τρόπο να μπεί το όνομα του σε "gallop" της ΝΔ. Η απάντηση της ΝΔ ήταν να τους αδειάσουν την ''γωνιά".

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο από Σταλίκι:
Εσείς ποια ονόματα θα βάζατε στα κενά? Τα περί "αυτοχρισμένου" σε ποιον πιστεύετε ότι ταιριάζουν γάντι?
Στείλτε τις απαντήσεις σας στο stalikia@gmail.com και κερδίστε μια θέση σε ψηφοδέλτιο υποψήφιου που ...δυσκολεύεται...
Όσο για τις υπογραμμισμένες λέξεις ένα έχουμε να πούμε: ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

Παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της δημαρχίας στο Μεσολόγγι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ!!!


Την παραίτησή από τη διεκδίκηση της δημαρχίας στο Μεσολόγγι υπέβαλλε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ψαράκης με επιστολή που έστειλε στο γραμματέα του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη.
Στην επιστολή του ο κ. Ψαράκης αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή τη πρωτόγνωρη για τα αυτοδιοικητικά πράγματα ενέργεια, μιας και ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις παραίτησης υποψηφίου δημάρχου που στηρίζεται από μεγάλο κόμμα και μάλιστα σε μεγάλο δήμο.
Όπως είναι φυσικό η απόφαση αυτή του κ. Ψαράκη εκθέτει όσους χειρίστηκαν την επιλογή υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι, ενώ παράλληλα πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν η εξέλιξη αυτή διευκολύνει τα πράγματα για το κυβερνών κόμμα στο δήμο Μεσολογγίου.
Κι αυτό γιατί  η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τις Οινιάδες και το Αιτωλικό κυρίως, αλλά και από το Μεσολόγγι έχουν ταχτεί ανοιχτά  υπέρ  της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Αναγνωστόπουλου. 
Η επιστολή του κ. Ψαράκη στην οποία χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία και δεν κατονομάζει έχει ως εξής:
«Όπως γνωρίζετε, προσφάτως η αρμόδια Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε, ότι, με στηρίζει ως υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αφού η αναμφισβήτητη υπεροχή μου καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις που διενήργησε το κίνημά μας, γεγονός που τιμούσε τη μέχρι σήμερα πορεία μου στα κοινά και γι αυτό το λόγο εξάλλου αποδέχθηκα τη στήριξη.

Ξεκινώντας την προσπάθεια δημιουργίας ευρύτερου μετώπου για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος αυτού, με σκοπό την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στα νέα δεδομένα και με δεδομένη επίσης την αίγλη του ιστορικού βάρους του, διαπίστωσα με ευχαρίστηση, την άμεση και ζεστή αποδοχή της υποψηφιότητάς μου απ’ όλη την κοινωνία και τους σκεπτόμενους πολίτες του νέου Δήμου.
Όμως, με έκπληξη και πικρία, κατά τη διαδρομή αυτή εισέπραξα και δέχθηκα εμφανή και υπόγειο πόλεμο –κατά κυριολεξία- από θεσμοθετημένα όργανα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η δε ραδιουργία και το κλίμα νοσηρότητας που εκπέμπουν οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μου, ξεπερνούν κάθε όριο οργιώδους φαντασίας.
Επειδή η αξιοπρέπεια, το ήθος μου και η πολιτική μου μέχρι τώρα πορεία, δεν επιτρέπουν να ανεχθώ ή να συμβαδίσω με τη νοσηρή και προσβλητική για σκεπτόμενο άνθρωπο τακτική και στρατηγική ιδιοτελών και διαπλεκόμενων εγκεφάλων, με την παρούσα, σας δηλώνω ότι, αποσύρομαι οριστικά και αμετάκλητα από την υποψηφιότητα του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, προς διαφύλαξη της προσωπικής μου αξιοπρέπειας.
Με τιμή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΑΚΗΣ»

Συνάντηση στο Αγρίνιο

Συνάντηση είχε σήμερα στο Αγρίνιο ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Πρεβεζάνος με τον υπεύθυνο για θέματα αυτοδιοίκησης κ. Διαμαντίδη. Η  συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Διαμαντίδη που επισκέφτηκε σε ταξίδι - αστραπή το νομό μας καθώς και τη Λευκάδα, και σ' αυτή συμμετείχαν μέλη της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας καθώς και οι επικεφαλής των συνδυασμών του 2006 για τις Οινιάδες κ. Μουρκογιάννης και για το Αιτωλικό κ. Σταράμος.
Η συζήτηση έγινε σε θερμό κλιμα και συζητήθηκαν θέματα σχεδιασμού των εκλογών.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάντια!.......

Τελικά αυτή η κατάντια και η απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους!
Δεν είναι μόνο θέμα μόνο των γιατρών και των εργαζομένων αλλά όλων των κατοίκων της περιοχής που εξυπηρετούνται από αυτό...
Εν έτη 2010 έγινε ατύχημα κοντά στο Κεφαλόβρυσο και -άκουσον άκουσον- χρειάστηκε να έρθει ασθενοφόρο από γειτονικό νοσοκομείο για να γίνει η μεταφορά των τραυματιών και του νεκρού...
Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Το νοσοκομείο με τις τόσες διακρίσεις και πρωτοποριακές επεμβάσεις, ένα νοσοκομείο που πρόσφερε περίθαλψη σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και στο οποίο γίνονταν διακομιδή προς το Ρίο μόνο τα πολύ σοβαρά περιστατικά, κινδυνεύει να γίνει το πολυτελέστερο ...Κέντρο Υγείας τηςπεριοχής!
Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε και να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας!

Γενική συνέλευση συλλόγου νεολαίας Μεσολογγίου

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Μεσολογγίου θα  πραγματοποιηθεί Γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Νεολαίας Μεσολογγίου. Κάποια από τα θέματα συζήτησης: 1) “Σύγχρονα προβλήματα της πόλης του Μεσολογγίου”. Ιδέες, Δράσεις, Αντιμετώπιση.
2) Δημιουργία και ενεργοποίηση του προγράμματος σχετικά με το ποδήλατο και την προβολή του ποδηλατικού τουρισμού. (Critical Mass Ride)
3) Απολογισμός καλοκαιρινών εκδηλώσεων
Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Να μην ξεχάσω σήμερα...

Γιορτή ψαριού στο Αιτωλικό

(από etoliko-news.blogspot.com)

Σας το είχαμε πει...

Είχαμε από καιρό την πίστη ότι η ΝΔ προετοιμάζει για υποψήφιο στο Μεσολόγγι τον πτέραρχο. Το δημοσιοποιήσαμε στο blog από πολύ νωρίς και προσπαθούσαμε να δώσουμε και όσο το δυνατό ακριβέστερο ρεπορτάζ σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώναμε.
Ήρθε ο καιρός να ευλογήσουμε τα γένια μας. Όταν γύρω ακούγονταν άλλα, εμείς σας λέγαμε όχι την αλήθεια που μας βόλευε αλλά την πραγματική αλήθεια. Διαβάζαμε μέχρι και δημοσιεύματα για ...κλωτσιές και ξέραμε ότι δεν είχαν δόση αλήθειας. Η γνώμη όμως καθενός είναι σεβαστή. Όπως και η σωστή πληροφόρηση προς τον αναγνώστη. Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να πληροφορούμε σωστά τοναναγνώστη του blog μας.
Έχουμε πει ότι σαφώς και έχουμε πολιτική τοποθέτηση και σαφώς έχουμε δείξει και την προτίμησή μας σε συγκεκριμένο υποψήφιο, αλλά μέχρι εκεί.
Ας ελπίσουμε, τώρα που ο κύβος ερρίφθει, ότι θα πάμε καλά μέχρι τις εκλογές και ότι θα πρυτανεύσει η ...λογική.
Και φυσικά καλούμε τον κάθε ψηφοφόρο να απαλλαγεί από τα δεσμά του κάθε κόμματος και να ψηφίσει τον υποψήφιο με τον καλύτερο συνδυασμό, γιατί αυτό είναι που θα μετρήσει...

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Tο χρίσμα!

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών.
Οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σχέδιο «Καλλικράτης», περικοπή χρηματοδοτήσεων) έχει ωθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ακινησία και αδιέξοδο.
Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της περιφέρειας.
Στηρίζουμε στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Σήμερα προτείνουμε στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες τους:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Α/Α ΔΗΜΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
1 Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Πρεβεζάνος Γεώργιος Πρώην Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Δημοτικός Σύμβουλος

Γιάννης Τέγας: Θα είμαι παρόν

(από aixmi-news.gr)

Προς Περιφέρεια οδεύει ο Γιάννης Τέγας αν κρίνει κανείς την στενή φιλία του με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αποστ. Κατσιφάρα και όσα λέει κατά καιρούς με φίλους του εκτός Μεσολογγίου.
Προχτές στο Αγρίνιο ακούστηκε να ζητάει στήριξη φίλων του από την «πρωτεύουσα πόλη» οπότε κατά πως φαίνεται ετοιμάζεται για την Πάτρα. Ένα άλλο δεδομένο που αποκλείει την εμπλοκή του από τα δημοτικά δρώμενα είναι η εύλογη πικρία του για την επιλογή Ψαράκη. Ο ίδιος πάντως δεν διευκρινίζει επίσημα τις προθέσεις του, τονίζοντας πως «ως αυτοδιοικητικός θα είμαι παρών σε αυτή την πρόκληση που λέγεται Καλλικράτης».

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο site για εύρεση κατοικίας στο Μεσολόγγι

(από 29Dytika.gr)
 H νέα υπηρεσία γρήγορης εύρεσης κατοικίας για τους φοιτητές του Μεσολογγίου είναι πλέον γεγονός. Tαυτόχρονα έχει δημιουργηθεί online φόρμα δωρεάν upload (ανεβάσματος) των χαρακτηριστικών ενοικιαζόμενων κατοικιών από την πλευρά των ιδιοκτητών. Η ιστοσελίδα ονομάζεται www.vriskospiti.com και είναι πλέον προσβάσιμη από όλους. Η ιστοσελίδα συνεργάζεται με το ΤΕΙ Μεσολογγίου αλλά και με το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στην Διοίκηση και την Οικονομία.
H ιστοσελίδα βρίσκεται σε δοκιμαστική μορφή και πιθανώς η λειτουργικότητά της να είναι πλήρης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο είναι μια καινοτομική προσπάθεια για την περιοχή του Μεσολογγίου και ελπίζουμε σύντομα να μπορεί να αποτελέσει έναν εύκολο και εύχρηστο τρόπο αναζήτησης στέγης στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Η απόγνωση του νεοδημοκράτη

Η προεκλογικές διεργασίες έχουν καμιά φορά και τα παρατράγουδά τους. Μόνο που ο μόνιμα χαμένος έιναι πάντα ο ευκολόπιστος ψηφοφόρος.
Η Νέα Δημοκρατία έπαιξε μήνες με τα νεύρα των υποστηρικτών της. Και δεν είναι μόνο αυτό. Κατά καιρούς υπήρχαν διαρροές που ποτέ δεν διαψεύσθηκαν ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άτομα που ουσιαστικά δέχονταν και πίεση από αυτή να κατέβουν στις εκλογές. Δηλαδή, φαινόταν ότι το κόμμα τους παρακαλούσε και αυτοί παρουσιάζονταν και δύσκολοι. Συμπληρωματικά, και για να έχει και περιθώριο εναλλακτικής λύσης, όρισε σιωπηλά και μια εσωκομματική διαδικασία απονομής χρίσματος στην οποία από ότι φάνηκε κατέθεσαν αίτηση τρία πρόσωπα: ο κ. Μουρκούσης πρώτος, ο κ. Πρεβεζάνος δεύτερος και ο κ. Καρανικόλας τρίτος. Προφανώς από εκεί προκύπτει και η, ηθελημένα εσφαλμένη ή όχι είναι άλλο θέμα, δήλώση του κ. Μουρκούση ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος που κατέθεσε αίτημα στήριξης, αφού μέχρι τη στιγμή που πήγε στο κόμμα ήταν όντως ο μοναδικός αιτών. Και περνούσε ο καιρός και απάντηση δεν έπερνε το κόμμα, ή τουλάχιστον έτσι διέρρεε. Και περίμεναν όλοι οι δεξιοί την απάντηση του Καθηγητή και αυτή δεν ερχόταν και ξαναπερνούσαν οι μέρες. Κάπου εκεί προκύπτει η ανεξαρτητη υποψηφιότητα Μουρκούση. Και θα μπορούσε να είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη και αναμενόμενη αφού οι κεραυνοί του για το κόμμα και τις άστοχες ενέργειές του θα ήταν απόλυτα πιστευτές αν δεν είχε το παρελθόν του 2006. Δεύτερη φορά λοιπόν ο κ. Μουρκούσης πήγε κόντρα στο κόμμα με το οποίο κέρδισε φήμη και αξιώματα. Η στάση του κ. Πρεβεζάνου ήταν η γνωστή και ελαφρώς άστοχη πολιτικά "περιμένω να τελειώσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες". Και τη χαρακτηρίζω πολιτικά άστοχη αν και ήταν πολιτικά ηθική, αφού ο έταιρος διεκδικητής την ίδια ώρα προχωρούσε σαν να είχε πάρει το χρίσμα, άλλωστε υποστήριζε ότι θα το έχει όντως. Και φυσικά, για να μην ξεχνιώμαστε, οι μέρες περνούσαν. Όλο αυτό το διάστημα, ο τρίτος διεκδικητής κ. Καρανικόλας είχε καταφέρει να αλλάξει τέσσερις φορές άποψη (κατεβαίνω - δεν κατεβαίνω - στηρίζω άλλον - ξανακατεβαίνω) και γενικώς να βγαίνει μόνος του νοκ άουτ. Η κομματική νομιμότητα θα επέβαλέ πλέον το αυτονόητο: χρίσμα στον κ. Πρεβεζάνο που - τουλάχιστον - έμεινε στη διαδικασία.
Κι όμως: η αγκύλωση στη λογική του 35άρη-45άρη που θα μας έσωζε και τον περιμέναμε σα Μεσσία από τη μια, η αναποφασιστικότητα των υπεύθυνων και η ισοπεδωτική λογική από την άλλη, οδηγούν ακόμη και σήμερα στην πιο εξωφρενική κατάσταση των τελευταίων τουλάχιστον εκλογών. Ακούγεται σαν ανέκδοτο αλλά χρειάστηκαν τρεις δημοσκοπίσεις μέχρι τώρα (κάνω λάθος ή έχασα και εγώ το μέτρημα?) για να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε και τέταρτη δημοσκόπιση και να καταλήξουμε (?) τελικά στον υποψήφιο που θα επιλέξει να στηρίξει η ΝΔ. Κια ρωτάω: αυτό τον έρμο το νεοδημοκράτη τον σκέφτεστε? Οι Βουλευτές και οι πολιτευτές από την περιοχή με τι ασχολούνται όλο αυτό τον καιρό? Τους έχετε ακούσει? τους έχετε δει να παίρνουν θέση επίσημα? Κύριοι, θα έρθει η ώρα να ξαναζητήσετε την ψήφο του λαού. Με τι μούτρα θα αντιμετωπίσετε τον ψηφοφόρο όταν θα σας ρωτήσει "ποια ήταν η θέση σας στις δημοτικές"? 
Ποια ήταν η θέση της τοπικής και της νομαρχιακής? Είδαμε μόνο μια ανακοίνωση της δεύτερης ότι δεν συζήτησε με τον κ. Παπαθέου και τίποτε άλλο. Και για να αποδείξω ότι δεν υπήρξε κανένας στρατηγικός σχεδιασμός και δεν τηρήθηκε ούτε η διαδικασία που το ίδιο το κόμμα πρότεινε, ερωτώ: τον κ. Μπρούμα με ποια διαδικασία τον βάλατε στο παιχνίδι? Φαίνεται λίγο δύσκολο να πέρασε από έξω, να είδε φως και να μπήκε μόνος του. Ποιος πήρε την πολιτική απόφαση να τον καλέσει για συνομιλίες όπως διέρευσε? Δεν αμφισβητείται η επιστημονική κατάρτιση και η σοβαρότητα του κ. Μπρούμα φυσικά, κρίνεται όμως η στάση της επίσημης ΝΔ στο νομό και την πόλη.
Από την άλλη μεριά, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ως υποψήφιο τον κ. Ψαράκη. Ήταν μια επιλογή που άλλες εποχές θα ξάφνιαζε αφού ο κατά τα άλλα σεβαστός συμπολίτης δεν συγκεντρώνει και δεν συσπειρώνει το χώρο του κόμματος από το οποίο προέρχεται. Συμπληρωματικά έρχεται η υποψηφιότητα του κ. Αναγνωστόπουλου που είναι γνωστό ότι αν δεν υπήρχε Καλλικράτης θα ήταν τουλάχιστο ανέκδοτο κάθε σκέψη καθόδου του στις δημοτικές εκλογές. Καταλήγουμε έτσι στο συμπέρασμα ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά ακάλυπτος και εγκλωβισμένος σε πρόσωπα που είτε είναι φθαρμένα είτε είναι δύσκολο έως αδύνατο να αναλάβουν την ευθύνη του διευρυμένου Δήμου.
Είναι λοιπόν πολύ σοβαρή ευκαιρία για τη ΝΔ να κερδίσει το νέο διευρυμένο δήμο αφού το ΠΑΣΟΚ φαινόταν να έχει μεγαλύτερα προβλήματα από τη ΝΔ και οι ψηφοφόροι του θα έτρεχαν προς κάποια σοβαρή εναλλακτική λύση. Αλλά ποια θα ήταν αυτή? Με τα σημερινά δεδομένα ποιος θα μπορούσε να αποτελέσει λύση όχι μόνο για τον αγωνιούντα νεοδημοκράτη αλλά και για τον δυσαρεστημένο πασοκτζή? Και μιλάω μεταξύ των Μουρκούση - Πρεβεζάνου που εν δυνάμει θα μπορούσαν να κερδίσουν τη μάχη. Πιστεύω πως αν και η πορεία του καθενός ήταν διαφορετική, αφού ο κ. Πρεβεζάνος δεν πλήγωσε ποτέ το κόμμα από το οποίο προέρχεται και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "δεξιότερος" του κ. Μουρκούση, τελικά πιο πολυσυλλεκτικός θα μπορούσε να είναι ο κ. Πρεβεζάνος. Αυτός θα μπορούσε να κερδίσει και τους δεξιούς και τους αριστερούς ή κεντρώους ψήφους της περιοχής και να φτάσει σε μια επικράτηση. Άλλωστε και το 2002 κάτι τέτοιο έγινε και κερδήθηκε ο δήμος με 55%.
Κατά τα άλλα όμως το κόμμα, που εννοείται ότι σκέφτεται πιο πολιτικά από τον κάθε πολίτη, περιμένει. Τι περιμένει? Άγνωστο... Και η μάχη γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ξυπνήστε κύριοι!

ΝεοΔυσαρεστημένος

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Προηγείται ο Πρεβεζάνος

Τόμπολα!
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, στο ...πολυδιαφημισμένο "γκάλοπ" προηγείται ο Πρεβεζάνος! Φυσικά το "γκάλοπ" συνεχίζεται και σήμερα, αλλά το σίγουρο είναι ότι αλλιώς τα περίμεναν οι διάφοροι (πολύ γνωστοί) που έσπρωχναν συγκεκριμένο υποψήφιο.
Και τώρα τι γίνεται?
Ας ελπίσουμε να διατηρηθεί ένα σωστό επίπεδο που θα κάνει καλό σε όλους...
Και μην ξεχνάτε ότι περιμένουμε πραγματικά στοιχεία για τις υποστηρίξεις και με αποδείξεις. Όχι μούφα ράδιο αρβύλα. Και τότε θα πούμε πολλά πράγματα με το όνομά τους...

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Μουσείο αλατιού

Με σημερινή του απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου ανοίγει το δρόμο για την ίδρυση του μοναδικού στην Ελλάδα μουσείου αλατιού. Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση με μακροχρόνια σύμβαση κτιρίου που βρίσκεται στο χώρο των αλυκών της Τουρλίδας ώστε να στεγαστεί μόνιμα η έκθεση που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στη Διέξοδο κατά το διάστημα των Εορτών Εξόδου 2010.
Στη συνεδρίαση παρέστη και ο ιδρυτής της Διεξόδου κ. Κορδόσης την προσφορά του οποίου στον τόπο μας εξήραν όσοι πήραν το λόγο. Στην τοποθέτησή του ο κ. Κορδόσης ανέφερε ότι 8000 άτομα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση εκ των οποίων οι 5000 προήρχοντο από περιοχές εκτός Μεσολογγίου. Αφού ζήτησε και επίσημα το χώρο, ο κ. Κορδόσης ανέφερε ότι την ευθύνη για την αποκατάσταση του κτιρίου, τη συντήρηση και λειτουργία του μουσείου θα την έχει η Διέξοδος.
Ευχόμαστε το νέο μουσείο να έχει υψηλή επισκεψιμότητα.

Η Αυτοδιοικητική μας απραξία

(από ierapolis.blogspot.com)

Το ακόλουθο κείμενο δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2010 στην εφημερίδα του Αγγελοκάστρου "Το Αγγελόκαστρο" και είναι δηλωτικό του τρόπου που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της  διχοτομημένης επαρχίας Μεσολογγίου την ενταξή τους στον Διευρυμένο Δήμο Αγρινίου, ο οποίος όπως φαίνεται στον πίνακα που παρατίθεται καταλαμβάνει έκταση 1.229.330 τμ.  Όπως θα διαπιστώσετε, ανεξάρτητα από τις στρατηγικές που διαμορφώθηκαν στα Δημοτικά Συμβούλια, αρκετοί κάτοικοι των αποσπασμένων Δήμων της επαρχίας Μεσολογγίου επιθυμούσαν την συνένωσή τους  με το Δήμο μας, εν αντιθέσει με εμάς  (ενν. τις Αρχές μας..) που σφυρίζαμε αδιάφορα, παραδομένοι στην υπεροπτική  διάσταση της  ιστορικής γονιδιακής μας ιδιαιτερότητας. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίοδο που Δήμοι με μικρή δυναμική και ελάχιστη πλυθυσμιακή βάση προσπαθούν ακολουθώντας την δικαστική οδό να αναστείλουν την ανορθολογική κατανομή  και χωροταξία του Καλλικράτη, ο Δήμος Μεσολογγίου και οι φορείς αυτού διάγουν αφασιακά το σύνηθες της καθημερινότητάς τους.                                                   

'' ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΔΗΜΟ
Με ιδιαίτερη χαρτά μας γνωστοποίησαν ότι ο Δήμος Αγγελοκάστρου (Δ.Δ. Αγγελοκάστρου, Λυσιμαχίας και Κλεισορρευμάτων) θα ενταχτούν οριστικά πλέον και με σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δήμο Αγρινίου. Οποία χαρά;
Μια μικρή αναδρομή θα μας βοηθήσει κάπως να αντιληφθούμε τις διεργασίες, τις διαμορφώσεις και τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορά το Αγγελόκαστρο. Από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους με διάφορες ονομασίες ανήκαμε στην επαρχία Μεσολογγίου είτε αυτόνομοι ως κοινότητα είτε ενταγμένοι σε δήμο με ό,τι αυτό συνεπάγονταν. Μέσα από αυτή την κατάσταση μακροημέρευε η Κοινότητα Αγγελοκάστρου και περνούσε τις ανάγκες της και τις πολιτικές της φάσεις και τις κομματικές κατευθύνσεις ανάλογα με τις εκάστοτε κοινωνικοπολιτικές συγκυρίες.
Ερχόμαστε στο σήμερα στις σημερινές διεργασίες που ξεκίνησαν εδώ και ένα χρόνο ίσως και περισσότερο με το σχέδιο «Καλλικράτης» για να αποφασίσουμε ή για να αποφασίσουν τη μετέπειτα πορεία και θέση του Δήμου Αγγελοκάστρου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Οι συζητήσεις και οι διεργασίες σε τοπικό και κομματικό επίπεδο χρονοβόρες, με την έννοια της μακράς πορείας, που δεν οδηγούσαν σε οριστικές αποφάσεις και με κριτήρια ορθολογικά και προς το συμφέρον του Δήμου μας. Από τις αρχές των διαβουλεύσεων και των πολύωρων αναζητήσεων εφικτών προτάσεων και λύσεων κανείς δεν αποκάλυπτε τις προθέσεις του και κανείς δεν συνομολογούσε συνδυασμούς για έναν νέο Δήμο που να εμπεριέχει και το δικό μας.
Εικασίες του τύπου ακούγεται αυτό ακούγεται εκείνο υπήρχαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εξεύρεσης του πιθανού λειτουργικού σχήματος με πιο πιθανή και η οποία είχε κυκλοφορήσει ευρέως και στο διαδίκτυο να ενωθούμε με το Δήμο Μεσολογγίου συν το Δήμο Αιτωλικού.
Αλλά άλλα μεριμνούν και επεξεργάζονται οι «ανεξάρτητες» και ανεξάντλητες δυνάμεις των κομματικών συνελεύσεων και διαβουλεύσεων.
Με κίνητρα και κριτήρια της ισχυρής παρουσίας της πόλης του Αγρινίου οδεύουμε προς τη σύνδεση με το δήμο Αγρινίου και τους όμορους δήμους.
Το σκεπτικό; Η δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου Αγρινίου, ισχυρού απέναντι σε ποιους; Ισχυρού απέναντι σε τι; Ισχυρού με κομματικά κριτήρια; Ισχυρού με τη μορφή του πολυπληθέστερου δήμου; Δείτε τον πίνακα (παραπλεύρως) και θα καταλάβετε το ποιοι ωφελούνται τι εννοούμε όταν γράφουν και λένε ισχυρό Δήμο Αγρινίου.
Αν θεωρήσουμε ότι ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση επιτυγχάνουμε με τη δημιουργία ενός Δήμου πολυπληθούς υπερτονίζοντας τη δυναμική της πόλης του Αγρινίου μάλλον κάπου έχουμε κάνει λάθος. Πού βρίσκονται οι ισόρροπες δυναμικές ανάπτυξης, οι ισόρροπες προοπτικές της ευελιξίας και διαφορετικής κουλτούρας, πού είναι το θάρρος της αυτοδιοίκησης; Μήπως η ατζέντα της ισχυρής θέσης βρίσκεται στο πολιτικό βάθρο της εκλογής βουλευτών, στην απορρόφηση κονδυλίων λόγω ισχυρού πληθυσμιακού δήμου και όχι στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας; Μήπως βρίσκεται κρυμμένο στις κομματικές - όχι πολιτικές - επιδιώξεις όποιων ενδιαφέρονται για τις θέσεις και τις κινήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην ανάδειξη αυτών που θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα της κρίσης και της σπατάλης, της αδιαφορίας και της χρεοκοπίας;
Θεωρώ ότι με την επιλογή αυτή (εκφράζω προσωπική άποψη) ο δήμος Αγγελοκάστρου θα χάσει αρκετά και δεν θα ευνοηθεί στην προοπτική της ανάπτυξης και της δυναμικής του παρουσίας, ενώ αντιθέτως εάν ενσωματώνονταν στο δήμο Μεσολογγίου θα είχε καλύτερη τύχη, μακάρι να διαψευσθώ.
Με τη δημιουργία της Ιόνιας Οδού η προσέγγιση γίνεται πιο γρήγορα, η μικρή πληθυσμιακή συσχέτιση ευνοεί την εξυπηρέτηση στις Υπηρεσίες του δήμου αλλά και των Δημοσίων Υπηρεσιών. Και για λόγους ιστορικούς και θεσμικούς θα ήταν εφικτή η ένωση - σύνδεσή μας με το Μεσολόγγι. ''

ΔΗΜΟΣ
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΕΚΤΑΣΗ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ
10
68
1.229.330
95.735
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
3
19
680.372
35.156
ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
6
67
876.218
29.146
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
3
27
1.090.954
21.494
ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
3
16
660.712
18.379
ΑΣΤΑΚΟΥ
3
19
590.113
14.071
ΘΕΡΜΟΥ
-
23
333.701
9.304

Περί παραίτησης

Αν και πολλοί θα το ήθελαν (ένας υποψήφιος λιγότερος) ο Πρεβεζάνος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ από τη διεκδίκηση του χρίσματος. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το περιεχόμενο της επιστολής που "έφυγε" και με fax αλλά και με courrier για την ΝΔ. Σε κανένα σημείο του δεν αναφέρει περί παραίτησης. Άλλα λέει η επιστολή, αλλά φαίνεται πως έγινε (σκόπιμα?) λάθος ερμηνεία...
Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους και κυρίως αυτοσυγκράτηση...

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Δρόμος Τουρλίδας VS Γεφύρι Άρτας

(από angry-goby.blogspot.com)

Μυθολογικές διαστάσεις έχει πάρει η κατασκευή του δρόμου που οδηγεί στο νησί της Τουρλίδας που εύκολα μπορούν να συγκριθούν με αυτές του Γεφυριού της Άρτας που ο μύθος το θέλει να γκρεμίζεται συνέχεια και παρόλα αυτά  κάποια στιγμή κατάφερε και κατασκευάστηκε, σε αντίθεση με το ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο που υπάρχει παραπλήσια στο δρόμο Τουρλίδας. Το πότε ξεκίνησε ειλικρινά δεν μπορούμε να θυμηθούμε. Το θέμα είναι ότι έπειτα από αρκετά χρόνια δεν έχει τελειώσει ακόμη. Πόσα ακόμη λεφτά θα πρέπει να φάνε; Ή Μήπως το "στοιχειό του δρόμου", θέλει να χτιστεί και εδώ ,  μέσα στο δρόμο κανένας δήμαρχος για να τελειώσει το έργο;

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

(από evinohori.blogspot.com)

Με την συμμετοχή εκατοντάδων συγχωριανών μας και πολλών επισήμων έγιναν χθες το απόγευμα 18 Σεπτεμβρίου 2010 τα εγκαίνια της νέας πλατείας στο χωριό μας στο κάτω συνοικισμό.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του δωρητή Κων/νου Νιαβή έκαναν η σύζυγος του Γεωργία Νιαβή και ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Η πλατεία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε το όνομα του δωρητή της και θα ονομάζεται πλέον πλατεία ΚΩΝ/ΝΟΥ ΝΙΑΒΗ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...