Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Διχασμός στο Μεσολόγγι

(από εφημερίδα συνείδηση www.sinidisi.gr)

Συνεχίζονται οι διεργασίες και οι κόντρες στο Μεσολόγγι
Ετοιμάζει αυτόνομο ψηφοδέλτιο στο Μεσολόγγι ο Παναγιώτης Κατσούλης. Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες που ξεκίνησαν με την απόσυρση του Γ. Ψαράκη.
Τον Νίκο Μουρκούση αποφάσισε να υποστηρίξει η Δημοτική Ομάδα Μουρκογιάννη στις Οινιάδες, από κοντά και οι Τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ.
 Το τεταμένο προεκλογικό κλίμα στο διευρυμένο Δήμο Μεσολογγίου περνά στο επόμενο στάδιο: Η Νέα Δημοκρατία διχάζεται ανάμεσα στον εκλεκτό Γ. Πρεβεζάνο και τον αντάρτη Ν. Μουρκούση, το δε ΠΑΣΟΚ, χωρίς υποψήφιο δήμαρχο μετά την απόσυρση του Γ. Ψαράκη και τα όσα κατήγγειλε για τον πόλεμο που δέχθηκε απ’ τον ίδιο τον κομματικό μηχανισμό, θα πορευθεί όχι μόνο με τον αυτόνομο συνδυασμό του Γ. Αναγνωστόπουλου που προελαύνει, αλλά, κατά τα φαινόμενα και με δεύτερο αυτόνομο ψηφοδέλτιο, αυτό που καταρτίζει ο αντινομάρχης Π. Κατσούλης.
 Ο κ. Κατσούλης ήταν εις εκ των διεκδικητών του χρίσματος και στο άκουσμα της ανακοίνωσης απόσυρσης του κ. Γιάννη Ψαράκη, ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή τις διεργασίες για τη συγκρότηση ενός αυτόνομου συνδυασμού που με τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας θα μετέχει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο ίδιος ο κ. Κατσούλης, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, διευκρίνισε ότι οι διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα, κατά πάσα βεβαιότητα σήμερα. Αναφέρθηκε πάντως σε «αυτόνομη κίνηση», καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ανακοινώσει υποστήριξη, τουλάχιστον όχι επισήμως. Αυτό κρίθηκε άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε συνεδρίαση που είχαν πρόσφατα τα μέλη της συντονιστικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι. Ερωτηματικό παραμένει ωστόσο αν οι τοπικές κομματικές οργανώσεις θα επιχειρήσουν να κατευθύνουν τα πράγματα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση… ή πιο σωστά προς αυτή του κ. Παναγιώτη Κατσούλη, με δεδομένη τη στάση που είχαν έναντι του Γ. Αναγνωστόπουλου όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αιτ/νίας κ. Σπύρος Τορουνίδης πάντως, παρέστη στην παρουσίαση της προγραμματικής πρότασης του συνδυασμού του κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλου στο Τρικούπειο, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως υποστήριξη του κόμματος στον σημερινό δήμαρχο Μεσολογγίου και ξανά υποψήφιο για τον διευρυμένο Δήμο.
Διχασμένο όμως δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι. Η Νέα Δημοκρατία, αφού ταλαιπωρήθηκε (!) αρκετά για να επιλέξει εν τέλει τον πρώην δήμαρχο κ. Γιώργο Πρεβεζάνο ως υποψήφιό της, εξακολουθεί να σπαράσσεται κι αυτή ανάμεσα στον πτέραρχο και τον ανεξάρτητο κ. Νίκο Μουρκούση. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Ομάδα του κ. Δημήτρη Μουρκογιάννη στις Οινιάδες αποφάσισε να συνταχθεί με το συνδυασμό του κ. Μουρκούση. Όπως μας εξηγεί ο κ. Μουρκογιάννης, η πρόταση της Δημοτικής του παράταξης ήταν εξ αρχής ο Σπ. Λιβανός ως πρώτη επιλογή και ο Ν. Μουρκούσης ως η εναλλακτική. «Με την επιλογή μας να υποστηρίξουμε τον Ν. Μουρκούση δεν κάναμε τίποτε άλλο απ’ το να υλοποιούμε την απόφαση – πρόταση προς τη Ν.Δ. που απ’ την αρχή είχαμε υποβάλει», δηλώνει ο κ. Μουρκογιάννης. Ο ίδιος, για προσωπικούς λόγους δεν θα μετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Μουρκούση, πράγμα που θα κάνουν όμως μέλη της παράταξής τους. Το πρόβλημα είναι ότι κάποια απ’ τα μέλη αυτά είναι ταυτόχρονα και στελέχη των Οργανώσεων του κόμματος στις Οινιάδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...