Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Παραχώρηση οικοπέδου από τη Μητρόπολη για ανέγερση Νηπιαγωγείου στο Νεοχώρι

Ευχαριστήριο επιστολή απέστειλε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Νεοχωρίου κ. Γρηγόριος Φούντας, με την οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της Δημοτικής Κοινότητος Νεοχωρίου του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου για την δωρεάν παραχώρηση οικοπεδικής εκτάσεως δύο (2) στρεμμάτων για την ανέγερση Νηπιαγωγείου στο Νεοχώρι.
Η δωρεά αυτή έρχεται να δώσει λύση σε ένα παλαιό αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την κατασκευή ενός νέου, συγχρόνου και λειτουργικού κτιρίου, καθώς το υπάρχον κτίριο κρίνεται εντελώς ακατάλληλο.
«Η προσφορά αυτή στην Κοινότητά μας από την Εκκλησία μας, θα δώσει λύση σε ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε σαν κοινωνία και συγκεκριμένα στην πολυπόθητη στέγαση του Νηπιαγωγείου μας, που δυστυχώς μέχρι και σήμερα φιλοξενείται σε ακατάλληλες αίθουσες» σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Φούντας.
Το οικόπεδο ανήκε στην ιδιοκτησία του ενοριακού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νεοχωρίου. Τα Μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και ο πρόεδρός του π. Χριστοφόρος Χρόνης ομοφώνως αποδέχθηκαν την αίτηση της Δημοτικής Κοινότητας και προώθησαν το θέμα προς έγκρισιν στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, κατά την συνεδρία του στις 20 Ιουλίου 2011, απεφάσισε την έγκριση της πράξεως αυτής κι έτσι σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου που θα αναβαθμίσει το επίπεδο της παιδείας της τοπικής κοινωνίας.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Φούντα έχει ως εξής:

Σεβασμιώτατε,
Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την ευγενική σας χειρονομία, να παραχωρήσετε στον Δήμο μας, την οικοπεδική έκταση που ανήκει στον Ι. Ν. του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Νεοχώρι, με σκοπό την ανέγερση Νηπιαγωγείου.
Η προσφορά αυτή στην Κοινότητά μας από την Εκκλησία μας, θα δώσει λύση σε ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε σαν κοινωνία και συγκεκριμένα στην πολυπόθητη στέγαση του Νηπιαγωγείου μας, που δυστυχώς μέχρι και σήμερα φιλοξενείται σε ακατάλληλες αίθουσες.
Ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Νεοχωρίου, σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη των συμπολιτών μας, δεδομένου ότι ανταποκρίνεστε σε ένα αίτημα που αφορά στην τοπική μας κοινωνία, ευχόμενος παράλληλα κάθε επιτυχία στην πολύπλευρη αποστολή Σας, με την βεβαιότητα πως οι ενέργειες αυτές, αποτελούν όαση ζωής στην ερημιά της κρατικής απουσίας.

Με σεβασμό και εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ
 
(πηγή Περιοδικό "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός")

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΩΡΕΑ.ΤΩΡΑ Η ΜΠΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον προεδρο και στον Μητροπολιτη..!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...