Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η ΕΑΣ Μεσολογγίου-Ναυπακτίας προωθεί την καλλιέργεια του μαρουλιού iceberg

Ο αγροτικός τομέας της χώρας, στις νέες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες, θα επιβιώσει μόνο με νέα στρατηγική και στοχευόμενη προσπάθεια. Αυτό έγινε αντιληπτό εγκαίρως από την ΕΑΣ Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, της οποίας η διοίκηση, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα των αγροτών της περιοχής, παρενέβη σε όλη την παραγωγική δραστηριότητα.
Η δράση της πλέον επεκτείνεται και στην καλλιέργεια του μαρουλιού iceberg. Το προϊόν αυτό θα διοχετευτεί στην αγορά της Γαλλίας, και ήδη έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία για απορρόφηση όλης της παραγωγής και μάλιστα σε συμφέρουσα τιμή. Εφέτος φυτεύτηκαν, πιλοτικά και τμηματικά, 100 στρέμματα μαρουλιού, ώστε να υπάρχει συγκομιδή από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο. Με συμβολαιακή δε καλλιέργεια, την επόμενη χρονιά θα φυτευτούν 1.000 στρέμματα.
Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μαρούλι (iceberg) αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες και είναι καθαρά εξαγωγικό προϊόν. Το μαρούλι Iceberg είναι ο πιο δημοφιλής τύπος μαρουλιού και η καλλιέργεια του αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε περιοχές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ανοιχτό πράσινο χρώμα των φύλλων του. Ξεχωρίζει για τη "δροσερή" του γεύση και τη χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
Την ερχόμενη εβδομάδα η ΕΑΣ Μεσολογγίου έχει προγραμματίσει να κάνει τον απολογισμό και την παρουσίαση της νέας αυτής παραγωγικής δραστηριότητας.

Νανά Θεοδωροπούλου

(πηγή Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...