Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Παραλλειπόμενα...

  • Το Σάββατο το βράδυ, μάθαμε ότι διακόπηκε η Πομπή έξω από τον Κήπο των Ηρώων ώστε να μεταφερθούν μέσα στο χώρο οι επίσημοι! Μάλιστα υποδείχτηκε στις κοπέλες, που αναγκάστηκαν να σταματήσουν το βηματισμό τους, είτε να βαδίσουν μαζί με τους επίσημους είτε να κάνουν κομψά σημειωτόν ώστε να μη φανεί ότι υπήρξε κάποια αναστάτωση... Φυσικά τα κορίτσια δεν δέχτηκαν την πρώτη πρόταση και σταμάτησαν το βηματισμό τους. Ελπίζουμε του χρόνου να γίνει καλύτερος σχεδιασμός και να μην ξαναδούμε φαινόμενα όπως αυτό.
  • Από την άλλη, είδαμε δεκάδες πολίτες που παρακαλούσαν για να μπουν στον Κήπο κρατώντας και δείχνοντας τις προσκλήσεις τους. Ο συντονισμός ανύπαρκτος! Μάλιστα ακόμη και ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας περίμενε έξω από τον Κήπο των Ηρώων και δεν του επιτρεπόταν η είσοδος (τελικά μπήκε...) αν  και είχε ειδική πρόσκληση - επιστολή από τον Δήμαρχο, όπως ήταν φυσικό...

  • Μάθαμε, επίσης, ότι το μεσημέρι της Κυριακής παρουσιάστηκε στον Κήπο των Ηρώων μετά την παρέλαση κυρία που είπε στον Μητροπολίτη να μην γίνει η επιμνημόσυνη δέηση και απλά να γίνει η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο και τέλος...
Η αντίδραση του Μητροπολίτη ήταν ακαριαία και φυσικά αρνητική. Ήταν μάλιστα τέτοια η ένταση και το ύφος του που δεν άφηνε περιθώρια για ...διαπραγματεύσεις. Έτσι άρχισε η τελετή απόδοσης τιμής προς τους ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του, έφτασε στον Κήπο των Ηρώων (αφού πρώτα έφτασαν οι στρατιωτικοί συνοδοί) και δεν δέχτηκε την ομπρέλα που του προσφέρθηκε (μάλιστα κρατούσε στο χέρι και το καπέλο του...). Επιθεώρησε τα παρατεταγμένα στρατιωτικά τμήματα και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο.
  • Μια ερώτηση: Αυτός ο "υπεύθυνος" μέσα στον Κήπο των Ηρώων, που αντί να καλοδέχεται τα παιδιά και να τους λέει τουλάχιστον ένα μπράβο που συμμετείχαν υπό νεροποντή στην πρωινή Πομπή κρυβόταν κάτω από την ομπρελίτσα του αστειευόμενος αμήχανα για τον ...κακό μας τον καιρό, είναι ευχαριστημένος από το έργο του?

  • Κάτι τελευταίο: από όλα όσα προτάθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τελικά μόνο η εξέδρα για τους επίσημους εφαρμόστηκε? Γιατί δεν είδαμε ούτε έλεγχο στις στολές, ούτε μόνο τυμπανιστές το Σάββατο το βράδυ. Όσο για τις κορδέλες που κόπηκαν, μάλλον ο σκοπός ήταν να μην δούμε τους συγκεκριμένους ρόλους και όχι τις κορδέλες. Και εκεί απέτυχαν όσοι σκέφτηκαν τα "νέα μέτρα῾". Πάντως καλό θα είναι να αρχίσουν από τώρα οι συζητήσεις για του χρόνου και να μην γίνονται πάντα σκέψεις εν θερμώ που τελικά αποδείχτηκε ότι ή είναι ανεφάρμοστες ή αποτυγχάνουν κατά την εφαρμογή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από την περιβόητη επιτροπή των Εορτών, την Κυραική το απόγευμα ποιοι ήταν;
Που ήταν ο Δήμαρχος, ο Σιάμος, ο Βλαχογιάννης, ο Παπαθέου (με την υπέροχη κριτική της ομπρέλας);
Βάλτε καμμιά φωτό για να δούμε τους τιμητές των Εορτών.
Δεν έχει ποτέ ξαναγίνει να επιστρέφει η εικόνα και να μην την υποδέχεται η Δημοτική Αρχή.
Ευτυχώς που ήταν εκεί οι "εργάτες" των Εορτών Καββάγιας και Γιώτης και τέσσερις -πέντε πολίτες.
Σας ευχαριστώ και περιμένω φωτογραφίες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...