Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπως την βλέπουν οι γείτονες...

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι συντοπίτες μας Αγρινιώτες θέλουν να μας κάνουν ντα που διεκδικούμε (με σαφώς σοβαρότερα όπλα και ενδεχομένως πιθανότητες) ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου στην πόλη μας!
Μας προέκυψε να θέλει το Αγρίνιο και Αρχαιολογικό Μουσείο και μάλιστα ο Δήμαρχος είχε προχωρήσει σε ενέργειες παρέα με τους Βουλευτές του Νομού. (Είναι αυτοί που κάθε τέσσερα χρόνια ζητάνε την ψήφο όλων των Αιτωλοακαρνάνων θυμίζοντας τους αγώνες που κάναν "όλη την προηγούμενη τετραετία για τον τόπο" κ.λ.π.). Όχι ότι εμείς μείναμε με σταυρωμένα χέρια (θυμηθείτε την επιστολή Κατσούλη) αλλά ίσως θα έπρεπε η κίνηση του Δημάρχου να ήταν καλύτερα οργανωμένη.

Δείτε όμως πως βλέπουν οι Αγρινιώτες blogger το θέμα (πηγή AgrinioNews):

Στο Δ.Σ. Μεσολογγίου η ίδρυση αρχαιολογικού μουσείου και το άλλοθι του Γερουλάνου  
Tη Δευτέρα συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και την επιλογή του «συμπαραστάτη του δημότη». 
Ωστόσο πρώτο θέμα στην ατζέντα φιγουράρει το θέμα της ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι με εισηγητή τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη (που έχει αποστείλλει και σχετική επιστολή στον υπουργο Πολιτισμού). 
Το Μεσολόγγι όπως και το Αγρίνιο (για το μουσείο του οποίου έγινε πρόσφατα σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού) θεμιτό είναι να διεκδικούν την κατασκευή νέων αρχαιολογικών μουσείων. Το ζήτημα όμως είναι ότι ο υπουργός Πολιτισμού Π.Γερουλάνος δεν βλέπει θετικά (και το διαμηνύει) το γεγονός ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν καταθέτει μια συγκεκριμένη πρόταση αλλά κάθε δήμος της δική του. Και αυτό αποτελεί και ένα άλλοθι για τον ίδιο για να μην ιδρύσει μουσείο πουθενά. 
Δεν αισιοδοξούμε πως οι παράγοντες του νομού θα καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση, ωστόσο επιβάλλεται να το κάνουν και ενόψει του ερχομού του Π.Γερουλάνου στην Περιφέρεια εντός του Μαρτίου.

Είναι η ιδέα μου ή ο συντάκτης μας λέει ξεκάθαρα να συμφωνήσουμε ώστε να φτιαχτεί το μουσείο στην Αιτωλοακαρνανία με έδρα το Αγρίνιο? Να θυμίσω ότι όλα τα σοβαρά πράγματα κάπως έτσι ξεκίνησαν (όπως και το ΚΤΕΛ, το Εφετείο και άλλα πολλά). Κάποιος δηλαδή πέταγε μια τουφεκιά και τελικά υιοθετούνταν η άποψή του - δίκαια ή άδικα....
Το νου μας και το νου σας (στο επόμενο ΔΣ)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...