Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Παίρνουν μπροστά οι τεχνικές υπηρεσίες...

Με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν άμεσα οι απαραίτητες μελέτες για την διεκδίκηση μεγάλων έργων, δουλεύει η ενδυναμωμένη τεχνική υπηρεσία του δήμου Μεσολογγίου.
Η συνένωση με τους δήμους Οινιαδών και Αιτωλικού πρόσθεσε έξι μηχανικούς στο δυναμικό της υπηρεσίας η οποία μέχρι το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου είχε όλους κι όλους τρεις μηχανικούς και μια εργοδηγό. Επίσης έχουν προστεθεί και μηχανικοί από την ΤΥΔΚ (συνολικά 17 άτομα) κάποιοι από τους οποίους θα μείνουν και μετά την κατανομή στους δήμους του νομού ενώ καθήκοντα ανέλαβε και υπάλληλος που υπηρετούσε στο δήμο Αποδοτίας και επί αρκετούς μήνες ήταν στο ροζ δημαρχείο χωρίς να έχει χρεωθεί αντικείμενο.

«Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και στόχος μας είναι να συντάξουμε άμεσα όλες τις απαιτούμενες μελέτες που θα μας δώσουν την δυνατότητα να διεκδικήσουμε μεγάλα έργα ενώ ως υπηρεσία πρέπει να αποκτήσουμε και εμπειρία στο να δημοπρατούμε τέτοια», μας λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Κοταντάκης.
Η νέα δημοτική αρχή έχει ήδη χαράξει τους στόχους και κινείται για την υλοποίησή τους. Όπως αποκαλύπτει ο κ. Κοταντάκης από το δήμο ετοιμάζεται φάκελος και μελέτη για το πρόγραμμα «Ελλάδα» που θα προβλέπει την ανάδειξη της καρδιάς του Μεσολογγίου από την Παλαμαϊκή έως το ροζ δημαρχείο. Θα περιλαμβάνει την ανάδειξη - ανακαίνιση εκτός των υπαρχόντων κτιρίων και των μουσείων Τρικούπη – Παλαμά, του πέτρινου δημαρχείου κ.λπ., και εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, πλακοστρώσεις, φωτισμός, ήτοι πρόκειται για μια μελετημένη και συνολική ανάδειξη του παλιού Μεσολογγίου με προυπολογισμό περίπου 3 εκατ. ευρώ. «Αν μπούμε σε αυτό το πρόγραμμα η πόλη θα είναι τυχερή», μας λέει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος. Παρόμοιο (αστικές αναπλάσεις σε πόλεις άνω των 10.000 κατοίκων) είναι και το πρόγραμμα Jessica μέσω του οποίου ο δήμος σκοπεύει να φτιάξει πάρκο φιλελληνισμού στην περιοχή του Βυρώνειου.
Παράλληλα αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη δύο πολύ μεγάλα έργα για το Μεσολόγγι, η ανακατασκευή της Αγίου Αθανασίου και η ανακαίνιση του Χρυσογελέϊκου ενώ έχει προσωρινό ανάδοχο και η κατασκευή του 4ου δημοτικού με χρήματα από το ΕΣΠΑ. Και τα τρία αυτά έργα χρεώνονται στην πρώην νομαρχία ενώ με ενέργειες της ιδίας βρίσκονται σε καλό δρόμο η κατασκευή του 2ου γυμνασίου και 2ου λυκείου Μεσολογγίου καθώς και το γυμνάσιο Γουριάς. Σε ότι αφορά δε την σχολική στέγη αναμένεται και η κατασκευή του 4ου νηπιαγωγείου στο χώρο όπου θα γίνει το 4ο δημοτικό με δωρεά του ιδρύματος Μελά. Τέλος, ο κ. Κοταντάκης πιστεύει πως μέχρι το Φθινόπωρο θα έχει μεταφερθεί το νηπιαγωγείο Ευηνοχωρίου στο παλιό δημοτικό.
Leader αλιείας
Στο Leader αλιείας έχουν ενταχθεί επτά έργα σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό. Στο Μεσολόγγι θα δοθούν 160.00 ευρώ για εξυγίανση του χώρου από τον βιολογικό έως το ΤΕΙ (δεξιά πλευρά). Στο Αιτωλικό προβλέπεται να γίνει μουσείο αλιείας, ολοκλήρωση και ανάδειξη του μουσείου Κατράκη, παρατηρητήρια και παιδική χαρά στην περιμετρική προς Αγρίνιο καθώς και αλιευτικό καταφύγιο πίσω από το Κατράκειο.
Ελλείψεις στις δημοτικές ενότητες
Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες ο αντιδήμαρχος αναφέρει πως προέχει η ύδρευση στο Αιτωλικό, η ύδρευση – αποχέτευση στο Νεοχώρι και η κατασκευή νέων νεκροταφείων σε χωριά των Οινιαδών.
Στο Αιτωλικό το έργο της ύδρευσης θέλει λίγα χρήματα για να ολοκληρωθεί, αλλά διαπιστώθηκε ότι η πηγή στο Κεφαλόβρυσο δεν έχει πολύ νερό. Επίσης θα προχωρήσουν δύο μεγάλα έργα, η ανάπλαση της Δυτ. Παραλίας που έχει δημοπρατηθεί, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα από το ΘΗΣΕΑ και της Κ. Λάσκαρη η οποία θα γίνει στα πρότυπα της Ελ. Πολιορκημένων.
Ο κ. Κοταντάκης ρωτήθηκε για την παλιά ηλεκτρική και μας είπε πως άμεσα θα φύγουν από εκεί οι ηλεκτρολόγοι του δήμου, θα πέσει πίσσα, θα γίνουν διαγραμμίσεις και θα μπει φωτισμός και μια μελέτη θα δείξει τι πρέπει να γίνει με το ακίνητο.
Η δημοτική αρχή εξετάζει προτάσεις για πεζοδρομήσεις στο Μεσολόγγι και ήδη έχουν τεθεί από δημότες πιθανές περιοχές με κυριότερο τον δρόμο από τον Κήπο των Ηρώων έως την Λόρδου Βύρωνος. Ως γνωστόν οι πεζοδρομήσεις φέρνουν ανάπτυξη και κόσμο και δεδομένου ότι η πόλη αφενός υστερεί, αφετέρου οι πεζοί ασφυκτιούν πρέπει να γίνει πιο ανθρώπινη. «Θα τα δούμε όλα αυτά σε συνεργασία με τεχνοκράτες. Μέχρι τώρα μελετητές γίνονταν οι ίδιοι οι δημοτικοί άρχοντες…», καταλήγει με νόημα ο αντιδήμαρχος έργων.

(πηγή Αιχμή)

3 σχόλια:

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Γιατί τόση παραπληροφόρηση στον υπάλληλο του Ροζ του είχε ανατεθεί αντικείμενο αφού και μελέτες του υπάχρουν για εργάκια αλλά και σχετικές αποφάσεις γύρω από το σχέδιο πόλεως που του είχε ανατεθεί.. Πολλά Ψεύδη ΝΤΡΟΠΗ . Γιατί έτσι αναφέρετε σχόλια και οι άλλοι τα πιστεύουν ΝΤΡΟΠΗ γιατί θίγετε και ανθρώπους που δεν πρέπει . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΣΑΣ, ΣΑΣ !!!! ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Σταλίκι είπε...

Έχουμε ως αρχή μας να μην δημοσιεύουμε υβριστικά σχόλια. Σε αυτή τη λογική, διαγράψαμε το προηγούμενο σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...