Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Έφυγε ο Μεσολογγίτης πολιτικός Α. Πεπονής

Έφυγε σε ηλικία 87 ετών ο μεγάλος οραματιστής πολιτικός Αναστάσης Πεπονής που έβαλε την σφραγίδα του στην δημόσια ζωή του τόπου.
Με θλίψη υποδέχτηκε το Μεσολόγγι το άκουσμα της είδησης για τον θάνατο ενός γνήσιου τέκνου του, του Αναστάση Πεπονή σε ηλικία 87 ετών από καρδιολογικά προβλήματα.
Ο Αναστάσης Πεπονής έβαλε την σφραγίδα του στα δημόσια πράγματα κουβαλώντας εξαιρετικό ήθος, εργατικότητα και εντιμότητα ενώ έμεινε γνωστός για πολλές τομές στα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς όπου υπηρέτησε με αρχή το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, τα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης, Βιομηχανίας, Εσωτερικών. Διετέλεσε βουλευτής από το 1996 έως το 2000 και μεταξύ άλλων δημιούργησε το ΑΣΕΠ, τον πρώτο και μοναδικό ανεξάρτητο φορέα επιλογής προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες.
Και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μεσολόγγι άφησε σπουδαίο έργο με αποκορύφωμα την παραχώρηση των Δημοτικών Αλυκών Τουρλίδας, την συνεισφορά του στην λειτουργία του νέου νοσοκομείου και πολλά άλλα που θα αναλυθούν προσεχώς. Ο Αναστάσης Πεπονής θα μείνει βαθιά χαραγμένος στην μνήμη μας για τους αγώνες του, την προσήλωση στο καθήκον, την ευσυνειδησία και τον οραματισμό του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


(πηγή Αιχμή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...