Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Δηλώσεις για το θάνατο του Α. Πεπονή

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ.Παναγιώτης Α. Κατσούλης σε δήλωσή του για το θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αναστάση Πεπονή δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε στο Μεσολόγγι το θάνατο του τέκνου της πόλεώς μας Αναστάση Πεπονή, ενός ευπατρίδη της πολιτικής, που τίμησε με το ήθος του και το έργο του τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.
Με τους αγώνες του για τη Δημοκρατία, τις πρωτοβουλίες του για βασικές και σπουδαίες μεταρρυθμίσεις, την απόφασή του να υπερασπιστεί με σθένος το θεσμικό πλαίσιο για τις αξιοκρατικές προσλήψεις στο δημόσιο, τη σεμνότητα και το πλούσιο συγγραφικό του έργο, σημάδεψε τη μεταπολιτευτική ζωή της Ελλάδας. Το Μεσολόγγι στο οποίο παραχώρησε κατά χρήση την ιστορική λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας και τις Αλυκές Τουρλίδας θα τον θυμάται αιώνια».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάσος Μπασαγιάννης μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Αναστάση Πεπονή προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Έφυγε ο τελευταίος ευπατρίδης αγωνιστής της δημοκρατικής παράταξης στη χώρα, ο τελευταίος Μεσολογγίτης πολιτικός.
Από τη νεολαία της ΕΠΕΚ(Ν. Πλαστήρας) μέχρι την αποστασία και από την χούντα μέχρι και τη Μεταπολίτευση, αγωνίστηκε για τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, την αξιοκρατία και την διαφάνεια.
Ας όψονται όσοι, εν ζωή, τον πίκραναν!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...