Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Πρόταση ανάπτυξης οικοτουρισμού και αθλητισμού στον Αχελώο

Στις ρεαλιστικές δυνατότητες αξιοποίησης του Αχελώου από οικοτουριστικής και αθλητικής σκοπιάς αλλά και μέσω εκπαιδευτικών - περιβαλλοντικών προγραμμάτων, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην πλατεία της Κατοχής.
Διοργανωτές ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου και το Τοπικό Συμβούλιο της Κατοχής. Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Κατοχής Γιάννης Ρόμπολας ο οποίος και συντόνιζε την εκδήλωση, έκανε λόγο για τις συνολικές αναπτυξιακές δυνατότητες του ποταμού.
Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου Γιάννης Κανής, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη του Rafting ήρεμων νερών στον Αχελώο και στην αναγκαιότητα η ιδιωτική πρωτοβουλία να αναλάβει δράση με επενδύσεις χαμηλού κόστους στο ζήτημα αυτό.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, αναφέρθηκε στο συνολικό σχέδιο αξιοποίησης του Αχελώου, το οποίο στηρίζεται στην άμεση στέγαση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο χώρο του σημερινού ΕΠΑΛ και στην εκκίνηση προγραμμάτων μεγάλης επισκεψιμότητας μαθητών με άξονα το ΚΠΕ και την περιήγηση στον Αχελώο, από το Διόνι έως και την Κατοχή.

1 σχόλιο:

Αργείος Αλκμαίων είπε...

Το ποτάμι θα γίνει ακόμη ομορφότερο, αν ο δήμος μεριμνήσει για τον υπόνομο - αποχέτευση που καταλήγει στον Αχελώο. Φτάνει πια!! Στην ίδια εκδήλωση ακούστηκε μια φωνή Κατοχιανού δημοτικού συμβούλου που ανέφερε για την μόλυνση που προκαλούμε στο ποτάμι, αλλα με χοντροκομμένους χειρισμούς και αμηχανία, καταπνίγηκε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...