Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Παρέμβαση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ΤΕΙ

Η Οργάνωση Δημοκρατικής Αριστεράς Ι.Π. Μεσολογγίου καταγγέλλει την Κυβέρνηση της Εταιρειοκρατίας και του Δ.Ν.Τ. που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στις κρατικές και κοινωνικές δομές στο όνομα της Σωτηρίας του Κράτους!!!
Ιδιαίτερη στόχευση φαίνεται να υπάρχει στην πόλη μας. Το Μεσολόγγι. Ίσως επειδή συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της πατρίδας μας που τώρα ξανά υποδουλώνεται με πιο αποτελεσματικό και πιο ύπουλο τρόπο.
Στα πλαίσια αυτά το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή εισαγωγής σπουδαστών σε τρία τμήματα του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου:
  • Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
  • Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων
  • Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης
Για το ΑΤΕΙ Μεσολογγίου τα τμήματα δεν θα λειτουργήσουν για το νέο σπουδαστικό έτος αφού δεν θα εισαχθούν σπουδαστές σε αυτά τα τμήματα, είναι αυτά που έχουν μια άμεση σχέση με την αγροτική ανάπτυξη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας!
Το Μεσολόγγι είναι το σημείο κατατεθέν των υδατοκαλλιεργειών σε όλη την Ελλάδα. Εάν έπρεπε να υπάρχει ένα τμήμα υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, έπρεπε να είναι στο Μεσολόγγι για λόγους που όλοι κατανοούμε (Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού, ΙΧΘΥΚΑ, Αμβρακικός, μονάδες ιχθυοπαραγωγής στις εκβολές του Αχελώου κ.λπ.).
Όσον αφορά την διαχείριση των υδάτινων πόρων: Το μεγαλύτερο υδατικό διαμέρισμα της χώρας με τέσσερις μεγάλες λίμνες, με δύο ποτάμια, τέσσερις τεχνητές λίμνες κ.λπ.
Τα προς κατάργηση τμήματα τουλάχιστον σε αυτή την περιοχή και για λόγους περιφερειακής ανάπτυξης, θα έπρεπε με την φροντίδα της πολιτείας να υπάρχουν, να αναπτυχθούν και να αποδώσουν όρους αυτούς τους επιστήμονες που έχουμε ανάγκη.
Με το επιδιωκόμενο δε ξεπούλημα και της Αγροτικής Τράπεζας θα επέλθει ολοκληρωτικά η καταστροφή και το ξεκλήρισμα της αλιευτικής και αγροτικής παραγωγής στην Μεσολογγίτικη Γη.
Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι: Υπάρχουν χειρότερα;
Ι.Π. Μεσολογγίου 25-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...