Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η ιστορία της Κοινότητας Ευηνοχωρίου...

Διαβάσαμε ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της κοινότητας Ευηνοχωρίου στη σελίδα Ευηνοχώρι - Καλυδώνα και σας προτρέπουμε να το διαβάσετε στην πηγή του.

Το καλοκαίρι που μας έρχεται η κοινότητα Ευηνοχωρίου γίνεται 100 χρονών, ώς Ο.Τ.Α ένας αιώνας ζωής, ανάπτυξης και δημιουργίας, μια πορεία με καλές αλλά και “δύσκολες” στιγμές.
Με την ευκαιρία αυτής της επετείου η ιστοσελίδα μας www.evinochori-kalidona.gr αρχίζοντας από σήμερα θα κάνει ένα αφιέρωμα στην κοινότητά μας βασισμένο σε στοιχεία που αφορούν τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν ως κοινοτικοί άρχοντες (Πρόεδροι, Σύμβουλοι).
Οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις τους σίγουρα έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην μοίρα του τόπου μας όλα αυτά τα χρόνια.
Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προέρχονται από γραπτά ντοκουμέντα όπως : συμβολαιογραφικές πράξεις, καρτέλες ορκωμοσίας, πρακτικά συνεδριάσεων, έγγραφα από τα γενικά αρχεία του κράτους, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Βιβλιοθήκη της Βουλής, καθώς και απο προσωπικά αρχεία συγχωριανών μας.
Τα στοιχεία είναι αρκετά και η παρουσίαση του υλικού θα χωρισθεί σε περιόδους, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζουμε φώτο – ντοκουμέντα εποχής.
Μέσα από την προσπάθεια αυτή θα μάθουμε ένα κομμάτι της ιστορίας μας, πως σκέφτονταν οι τότε κοινοτικοί άρχοντες ποιές προτεραιότητες είχαν και σας καλούμε να κάνετε συγκρίσεις με το σήμερα που ίσως σας προβληματήσουν.
Παρακαλούμε επίσης όποιος μπορεί να προσφέρει συμπληρωματικά στοιχεία για τους κοινοτικούς άρχοντες να μας τα στείλει για να γίνει πιο ολοκληρωμένη η παρουσίαση αυτή (email : kalydona@hotmail.com).

Δείτε ΕΔΩ τη συνέχεια του αφιερώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...