Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Ο πόλεμος των έξι …μηνών
Αποφάσισαν λοιπόν οι διοικούντες την Ιερουσαλήμ ( Ιερά Πόλη κι αυτή) να οργανώσουν παλλαϊκή άμυνα με συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης . Βγήκαν λοιπόν τα αυτοκίνητα με τις ντουντούκες να καλέσουν το λαό των δημοτικών διαμερισμάτων στο συλλαλητήριο της Τετάρτης .
Το 1967 οι Ιορδανοί είχαν την ανατολική Ιερουσαλήμ ανοχύρωτη .Όταν οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν να χτυπούν Αιγύπτιους και Σύριους , τότε θυμήθηκαν να ετοιμάσουν την άμυνα με στρατιώτες που είχαν κάτι λιανοτούφεκα .Αποτέλεσμα ήταν , η Ιερουσαλήμ , να πέσει στα χέρια των Ισραηλινών στον επονομαζόμενο και πόλεμο των έξι ημερών. Βέβαια οι Ισραηλινοί είχαν Αρχιστράτηγο τον Μοσέ Νταγιάν.
Εμείς οι δημότες της ετέρας Ιεράς πόλης ποιόν έχουμε για αρχιστράτηγο;
Τώρα που αλώθηκαν τα τείχη της πόλης ( ΤΕΙ , Εφετείο , Στρατόπεδο , Νοσοκομείο κ.α.) ,θυμήθηκε να κάνει αντίσταση.
Μήπως είναι αργά κύριοι;
Και πώς να γίνει αντίσταση όταν ο Αρχιστράτηγος ήταν στο επιτελείο του πρώην νομάρχη (βλέπε Αγρίνιο)κι όταν υποστράτηγός του σε δημοτικό διαμέρισμα είναι κάτοικος Αγρινίου και φίλος του Αντιπεριφερεριάρχη που ζήτησε ευθέως να γίνει το αρχαιολογικό μουσείο στο Αγρίνιο. Πολλές κερκόπορτες βλέπουμε στο Δήμο Μεσολογγίου .
Οι άλλοι έχασαν τον πόλεμο σε έξι μέρες . εμείς σε έξι …μήνες.


(Ο Μπουρλοτιέρης)

Σχόλιο από Σταλίκι:
Δείτε σε προηγούμενο σχόλιο την άποψή μας. Το ερώτημα είναι αν πρέπει να δοθεί από ΕΜΑΣ η μάχη ή όχι και η απάντηση είναι ΝΑΙ!.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Νταγιάν, ο Σαρόν και οι άλλοι στρατηγοί και ταξίαρχοι του Ισραήλ πολεμούσαν μέσα από τα άρματά τους κι όχι μέσα από γραφεία! Λάβε κι αυτό υπόψιν σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...