Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η διασύνδεση των Πανεπιστημίων, των ΑΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων της Περιφέρειας

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και σαφές θεσμικό πλαίσιο, στην διασύνδεση των Πανεπιστημίων, των ΑΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων της Περιφέρειας με την έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα συναντά την πλήρη αποδοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Σήμερα το μεσημέρι, σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών και των διοικήσεων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αναλύθηκαν σε βάθος οι στόχοι της Περιφέρειας και το περίγραμμα των δράσεων που αναλαμβάνονται, μέσα από το Συμβούλιο Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης.
Ο βοηθός Περιφερειάρχη, περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Δουγένης εξήγησε την χρησιμότητα της θεσμικής παρέμβασης που αναλαμβάνει η Περιφέρεια καθώς και τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν τόσο για την ανάδειξη της έρευνας και της καινοτομίας στην περιοχή όσο και για την στήριξη της ανάπτυξης.
Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε μακρά διαβούλευση, με πρωτοβουλία του κ. Δουγένη, για τον τελικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλες οι πτυχές της παρέμβασης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πάτρας Σωκράτης Καπλάνης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Καλπαξής, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Σερπάνος, ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου Βαγγέλης Πολίτης και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και της Επιτροπής Ερευνών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Παύλος Κορδοπάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...