Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Δείτε και την άλλη πλευρά...

«Δεν κρύβομαι»
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Χάρη Καστανίδη στο Αγρίνιο. Για το εφετείο είπε: «Ας δούμε το μεγάλο κάδρο και όχι την τοπική στενοχώρια», καλώντας τους πολίτες να επικροτήσουν την προσπάθεια για καλύτερη δικαιοσύνη. Σε αντίθεση με το Μεσολόγγι, όπου έγινε δέκτης πολλά παραπόνων αλλά και αποδοκιμασιών από μικρή μερίδα πολιτών, στο Αγρίνιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης σίγουρα αισθάνθηκε πολύ καλύτερα, αφού η υποδοχή του στο δημαρχείο, το δικαστικό μέγαρο αλλά και το Παπαστράτειο όπου μίλησε το απόγευμα, ήταν θερμή.

Η απόφαση του μάλιστα, να συναντηθεί με τους φορείς του Μεσολογγίου νωρίτερα, στο Μεσολόγγι και όχι αλλού, για το θέμα του εφετείου, προκάλεσε θετικά σχόλια.
Ο ίδιος άλλωστε είναι πως «δεν κρύβεται» και γι αυτό επέλεξε να συναντηθεί με φορείς του Μεσολογγίου εντός της πόλης και όχι στην Πάτρα, όπως ήθελε ο δικηγορικός σύλλογος της περιοχής.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μετά την επίσκεψη του στο δημαρχείο και στο δικαστικό μέγαρο, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου, όπως ήταν φυσιολογικό, μονοπώλησε το ενδιαφέρον το θέμα του εφετείου, που όπως είπε, απαιτείται η συνεργασία όλων ώστε τα να είναι έτοιμα για την λειτουργία του, από τις 16 Σεπτεμβρίου.
«Καλώ όλους τους Αιτωλ/νες, να επικροτήσουν την ίδρυση ενός εφετείου που θα διευκολύνει την ορθότερη απονομή της δικαιοσύνης. Αυτά θα θέματα πρέπει να μας ενώνουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.
Τόνισε πως χρειάζεται ισόρροπη ανάπτυξη, χωρίς τοπικές παθογένειες και τόνισε πως από το 1987 υπάρχουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου και γνωμοδοτήσεις για ίδρυση του εφετείου μόνο στο Αγρίνιο. Δηλαδή ουδέποτε υπήρξε απόφαση ή συζήτηση για το Μεσολόγγι.«Δεν υπάρχει θέμα αδικίας. Στηριχτήκαμε σε αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων και Επιτροπών, με μόνο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων σε όλη τη Δυτική Στερεά και τη Λευκάδα.», επισήμανε ενώ, είπε πως δεν είναι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου, η ίδρυση φυλακών στην περιοχή.
Τον Υπουργό συνόδευαν στις επισκέψεις ο Γ.Γ. της αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιος Σώκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας , ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, εκπρόσωποι του δικηγορικού συλλόγου κλπ.

(Πληροφορίες και βίντεο από AgrinioPress)

Σχόλιο από Σταλίκι:
Οι υπογραμμίσεις και τα έντονα γράμματα μπήκαν από εμάς για να τονιστούν ορισμένα σημεία της αρχικοής ανάρτησης. Τι να πρωτοπεί κανείς! Το ανέκδοτο είναι στα 4 λεπτά του βίντεο όπου υποστηρίζεται η ...ισόρροπη ανάπτυξη του Νομού!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...