Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Συζητήθηκε στη Βουλή η ερώτηση του Κώστα Καραγκούνη για το ζήτημα της τελευταίας κατοικίας του Κωστή Παλαμά

Τη Δευτέρα 4.4.2011 συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νου Καραγκούνη προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για το ζήτημα της τελευταίας κατοικίας του Κωστή Παλαμά. Ο κος Καραγκούνης επανέλαβε τη μεγάλη ιστορική αξία και σημασία που έχει η προσπάθεια διάσωσης της τελευταίας κατοικίας του Κωστή Παλαμά το γνωστό παραδοσιακό και διατηρητέο διώροφο της Πλάκας που βρίσκεται στην οδό Περιάνδρου 5 και Δαιδάλου 15.
Τόνισε πως η προσπάθεια διάσωσης της οικίας ενός ανθρώπου συμβόλου για την Ελλάδα, για την Ελληνική γλώσσα, για τον Ελληνικό και Ευρωπαικό Πολιτισμό δεν τελειώνει εδώ.
Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να επανέλθει στο μείζον αυτό ζήτημα και να καταστεί αρωγός της προσπάθειας που έχει προσωπικά εκκινήσει ο κος Καραγκούνης, για το μεγάλο μας Μεσολογγίτη ποιητή Κωστή Παλαμά.
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τόσα και τόσα ποσά έχουν κατασπαταληθεί από το Κράτος για διάφορους ανούσιους και ευτελείς σκοπούς και δυστυχώς δεν δίδονται εκει που πραγματικά αξίζει να δωθούν όπως επιτάσσει η ιστορία και ο πολιτισμός μας.

Αν παρόμοια κατοικία βρισκόταν στο εξωτερικό είναι σίγουρο ότι θα είχε αξιοποιηθεί οικονομικά και τουριστικά.
Ειδικά το εν λόγω κτήριο το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών εκεί που το επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο σίγουρα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό.
Από την άλλη ο κος Υπουργός επανέλαβε ότι το Υπουργείο δεν έχει χρήματα για να προβεί σε οποιαδήποτε αγορά του ακινήτου, δεσμεύτηκε ωστόσο να συνδράμει στο να κινητοποιηθούν ιδιωτικές δυνάμεις και παράγοντες του τόπου μας, είτε αυτοί προέρχονται από τον κόσμο των Επιχειρήσεων, είτε των τεχνών και των γραμμάτων ώστε να αποδώσουμε πίσω στον Ελληνικό λαό, την ιστορική παρακαταθήκη του Παλαμά με την ίδρυση στην συγκεκριμένη κατοικία του ιδρύματος Παλαμικών Μελετών. Θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς και όλες οι δυνάμεις ιδιωτικοί και μη για την επίτευξη του ιερού αυτού σκοπού όχι μόνο για το Μεσολόγγι αλλά για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

(από ΞηρόμεροNews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...