Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Μαγική βραδιά με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη...

...στην κατάμεστη από κατοίκους της περιοχής αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης...
Η μαγευτική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, συνόδευσε την ανακΗρυξη του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη ΜΙκη ΘεοδωρΑκη σε επΙτιμο δημΟτη του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την απονομή σε αυτόν του ΧρυσοΥ μεταλλΙου της πόλεως.
Στο γραπτό του μήνυμα ο ίδιος ανέφερε: « Σας ευχαριστώ θερμότατα για τη μεγάλη τιμή που αποφάσισε η ένδοξη πόλη σας να μου απονείμει. Και θεωρώ τον εαυτό μου άτυχο, γιατί η υγεία μου δεν μου επιτρέπει να ζήσω κοντά σας μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της ζωής μου. 
Το Μεσολόγγι όπως και το Αρκάδι δεν με έχουν απλώς επηρεάσει αλλά έχουν κυριολεκτικά διαπλάσει τον ψυχικό και τον πνευματικό μου κόσμο, σε βαθμό που να αφιερώσω εκτοτε ολοκληρωτικά τη ζωή μου στα ιδανικά που απορρέουν από την αγάπη για την Πατρίδα – Ελλάδα, για  την οποία θυσιάστηκαν οι ήρωες του Μεσολογγίου και της Κρήτης. Αυτή η φλόγα που ξεπετάχτηκε και κυριευσε τον ουρανό του Μεσολογγίου, δεν έσβησε ποτέ και το φως της μας δείχνει σταθερά έως σήμερα το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθουμε. Δρόμο καθήκοντος, αγώνων και θυσιών στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και ελευθερίας της χώρας μας, αν θέλουμε να θεωρούμε τον εαυτό μας αντάξιο εκείνης της μεγάλης θυσίας. 
Κι αυτό το φως είναι πιο δυνατό σε εποχές κρίσεων και κινδύνου για την πατρίδα, όπως είναι η σημερινή εποχή. 
Φτάνει να μπορούμε να το δούμε και να το ακολουθήσουμε με οποιοδήποτε τίμημα, που πάντοτε θα είναι κατώτερο από τη θυσία της ζωής για την Ελευθερία, που συμβολίζει το Αθάνατο Μεσολόγγι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...