Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2/39 ΣΕ

Το θέμα του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που εδρεύει στο Μεσολόγγι συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα εισήχθη στην ημερήσια διάταξη μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Παπαναστασίου.
Στη συνεδρίαση παρών ήταν και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης ο οποίος ανέλυσε τις επιπτώσεις που θα έχει για την περιοχή τυχόν κατάργηση του στρατοπέδου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας, τόνισε ότι είναι δικαιολογημένη η αγωνία των κατοίκων του Μεσολογγίου, αλλά «η Περιφέρεια δεν είναι δυνατόν να συναινέσει σε οποιαδήποτε κίνηση υποβάθμισης ή συρρίκνωσης του στρατοπέδου». Επίσης τονίστηκε ότι το Μεσολόγγι πρέπει να στηριχθεί αναπτυξιακά από την Περιφέρεια.
Αποφασίστηκε, τέλος, η έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:


«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε κάθε πρόθεση κλεισίματος ή υποβάθμισης του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που εδρεύει στο Μεσολόγγι.
Η παρουσία και λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας στην πόλη κρίνεται επιβεβλημένη για λόγους που συνδέονται όχι μόνο με την τρέχουσα καθημερινή ζωή στο Μεσολόγγι και την τόνωση της τοπικής οικονομίας αλλά κυρίως σχετίζεται με τη βαθιά ιστορική σχέση που συνδέει την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου με την παρουσία του στρατοπέδου.
Είναι γνωστός ο ισχυρός συμβολισμός που εκπέμπει διαχρονικά το Μεσολόγγι και που το έχει καταστήσει σύμβολο του αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία. Τυχόν κλείσιμο ή υποβάθμιση του στρατοπέδου θα σημαίνει ρήξη με αυτήν τη λαμπρή μας παράδοση και η συγκεκριμένη  διάσταση θα πρέπει να βαρύνει αποφασιστικά σε κάθε επιλογή.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας απευθύνεται (ομόφωνα) προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ζητεί, ενόψει των οποιονδήποτε σχετικών αποφάσεων αναδιοργάνωσης των στρατιωτικών μονάδων, το Μεσολόγγι να παραμείνει η έδρα του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και μάλιστα σε πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη».

(χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από δημοσίευμα της Αιχμής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...