Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση Δ. Λιαπίκου για το Δημοτικό Γουριάς

φωτογραφία από airphotos.gr
Κύριε Δήμαρχε,

παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στο υπό κατάρτιση τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2011 την ανέγερση του διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Γουριάς για τους κάτωθι λόγους:
  1. Το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Γουριάς στεγάζονται για πέμπτη σχολική χρονιά σε προκατασκευασμένες λυόμενες αίθουσες, ακριβώς ίσες με τον αριθμό των τάξεων χωρίς καθόλου βοηθητικούς χώρους, οι οποίες μπορεί να κρίνονται κατάλληλες για προσωρινή στέγαση σε καμία όμως περίπτωση δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός σχολείου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η καθημερινή χρήση για τόσα χρόνια έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα που πλέον είναι αδύνατον να μιλάμε για ικανοποιητική στέγαση που να καλύπτει στοιχειωδώς τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας τόσο μικρών μαθητών. Το δε κόστος συντήρησης μετά και την παρέλευση της τριετούς εγγύησης που είχαν οι προκάτ αίθουσες είναι πολύ υψηλό και ασύμφορο για κάτι που υποτίθεται ότι είναι προσωρινό. 
  2. Από την επίσκεψή μας στον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Βασίλειο Αντωνόπουλο, προέκυψε ότι έχει εκδοθεί από την πρώην Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας η σχετική άδεια ανέγερσης του διδακτηρίου η οποία ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε. 
  3. Από επίσκεψή μας στον Υπερπεριφεριάρχη, κ. Αποστολόπουλο Αναστάσιο διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν περίπου 340.000.000 ευρώ διαθέσιμα για ανέγερση σχολικών διδακτηρίων και το μόνο που απαιτείται είναι η υποβολή από το Δήμο σχετικού αιτήματος ανέγερσης για χρηματοδότηση. Επίσης μας γνωστοποιήθηκε ότι απαιτείται μικρό χρονικό διάστημα, περίπου δύο ημερών, για την τροποποίηση της υπάρχουσας άδειας στα νέα κτιριολογικά δεδομένα που ισχύουν σήμερα και βρίσκονται στο σχετικό φάκελο της άδειας για το Δ.Σχ. Γουριάς. 
  4. Από τις συζητήσεις που είχαμε στις προαναφερθείσες επισκέψεις προέκυψε ότι η πλέον σύμφορη λύση για να επισπεύσουμε την υλοποίηση της ανέγερσης του διδακτηρίου είναι η μετατροπή της ήδη υπάρχουσας άδειας και όχι η εκ νέου σύνταξη νέου φακέλου .Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος! 
Οι ανάγκες για μόνιμη στέγαση του σχολείου μας είναι επιτακτικές και κατεπείγουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...