Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δεν πρέπει να ανησυχούμε...

...για το θέμα του κλεισίματος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.
Μαθαίνουμε ότι ήδη από χθες ο βουλευτής κ. Μωραΐτης είχε επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του δηλώθηκε πως δεν υφίσταται θέμα και ότι τα δημοσιεύματα απέχουν πολύ της πραγματικότητας.
Σήμερα επίσης, μάθαμε ότι και ο βουλευτής κ. Καραγκούνης ενδιαφέρθηκε για το θέμα καταθέτοντας και σχετική ερώτηση στη Βουλή:
«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» γίνεται αναφορά σε πρόθεση του Υπουργείου Αμύνης για «στρατιωτικό Καλλικράτη» και συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα τις επόμενες μέρες το ΓΕΣ σκέφτεται να προχωρήσει στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης. Ανάμεσα στα Κέντρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και το 239 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι. Κύριε Υπουργέ, πρέπει να γνωρίζετε ότι μια τέτοια εξέλιξη, αν βεβαίως αληθεύει, είναι ιδιαιτέρως δυσμενής για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου όχι μόνο για λόγους ιστορικούς αλλά βεβαίως και για οικονομικούς.  Σύμφωνα μάλιστα με ανακοινώσεις που υπήρξαν στον τοπικό Τύπο στα τέλη Ιανουαρίου επιβεβαιώνεται σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην οποία συνάντηση όπως ανακοινώθηκε, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε διαβεβαιώσει πως δεν υφίσταται ζήτημα ή σκέψη υποβάθμισης του στρατοπέδου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, διαλαμβανομένων των ανωτέρω, αν έχει σκοπό να προχωρήσει στις  εν λόγω καταργήσεις, αν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδιά του το 239 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι και αν δεσμεύεται ότι δεν θα προχωρήσει στην συγκεκριμένη κατάργηση»


Άρα εγώ προσωπικά δεν ανησυχώ πλέον γιατί δύο βουλευτές ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, που φαντάζομαι θα είναι θετικά....Και φαντάζομαι ότι θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και των υπόλοιπων βουλευτών που ενδιαφέρονται, εκτός κι αν δεν τους αφορά το θέμα...
Και σε τελική ανάλυση, ακόμη κι αν ισχύσει το σχέδιο περιορισμού των ΚΕΝ, φαντάζομαι ότι αφού η Στερεά Ελλάδα θα έχει ένα ΚΕΝ, δεν είναι δύσκολο να ζητηθεί αυτό να είναι στο Μεσολόγγι. Στην Αθήνα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν οι λεγόμενες ειδικότητες και συνεπώς δεν χάθηκε και ο κόσμος να μην έχει ΚΕΝ η πρωτεύουσα... Πολιτική βούληση να υπάρχει κι όλα γίνονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...