Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Υποβολή αιτημάτων προς τη νέα Δημοτική Αρχή, για προβλήματα που αφορούν τη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού

Αιτωλικό 21/02/2011
αριθ. πρωτ. 787
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
«Ο ΝΤΟΛΜΑΣ»

Προς
Αντιδήμαρχο Αιτωλικού κ. Φούντα

Θέμα: Υποβολή αιτημάτων προς τη νέα Δημοτική Αρχή, για προβλήματα που αφορούν τη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού.

1. Άρση του δρόμου Κατράκειο-Πόρος.
(Σε καμιά περίπτωση το σωματείο μας δεν θα συναινέσει στη κατασκευή καμαρών ή ανοιγοκλειόμενης γέφυρας.)
2. Σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
( Πάγια θέση μας είναι η αλλαγή τοποθεσίας του βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Αιτωλικού, έτσι ώστε να μην έχει καμιά επαφή με τη λιμνοθάλασσα. Όμως όσο χρονικό διάστημα βρίσκετε εκεί απαιτούμε την σωστή του λειτουργία.)
3. Υλοποίηση της μελέτης που έγινε από το Φορέα Διαχείρισης, η οποία προβλέπει τον καθαρισμό και επαναχρησιμοποίηση των υγρών λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού στην άρδευση.
4. Αλλαγή του τελικού αποδέκτη, των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού, που αυτή τη στιγμή είναι η νησίδα Ντολμάς. (Απαιτούμε την άμεση απόσυρση...του αγωγού που βρίσκετε πάνω στο νησί και την ανακατεύθυνσή του προς το βάλτο του Ράγκου.)
5. Εκβάθυνση του πυθμένα των καμαρών των Γεφυριών του Αιτωλικού, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη διακίνηση υδάτων.
6. Διάνοιξη αύλακα κατά μήκος των Δυτικών Γεφυριών ώστε να υπογειοποιηθεί ο αγωγός αστικών λυμάτων της πόλης του Αιτωλικού, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι επικίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος κατά τη πλεύση και διέλευση των σκαφών μας, από το συγκεκριμένο σημείο.
7. Την άμεση φραγή της εξόδου του αγωγού αστικών λυμάτων, που βρίσκετε ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Κατράκη και πάνω στο δρόμο που οδηγεί στο Πόρο. (Αυτός ο αγωγός είναι κάθετος του κεντρικού αγωγού αστικών λυμάτων και πετά το λύματα στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού πριν αυτά φτάσουν στο εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού.)
8. Ζητούμε την άμεση επαφή και συνεργασία με τη νέα Δημοτική αρχή ώστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για τα δημόσια έργα που θα προκύψουν από το πρόγραμμα Leader Αλιείας. (Τα έργα που έχει προτείνει η πρώην Δημοτική Αρχή, μας βρίσκουν αντίθετους διότι σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Αιτωλικού και δεν συμβάλουν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης μας -αυτό το κριτήριο ήταν και η προϋπόθεση επιλογής της περιοχής μας)
9. Ζητούμε επίσης την απομάκρυνση της παράνομης οικοδομής, από τη νησίδα Πόρος, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με έξοδα του καταπατητή και εκείνου που έδωσε την προφορική άδεια για μια τέτοια παράνομη ενέργεια.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι όσο βρίσκεται πάνω στη νησίδα Ντολμάς ο αγωγός αστικών λυμάτων και είναι χαρακτηρισμένος ως τελικός αποδέκτης του βιολογικού καθαρισμού, το σωματείο μας δεν μπορεί να παίρνει μέρος στις γιορτές, για την επέτειο της μάχης του Ντολμά.
Θεωρούμε μέγιστη ασέβεια, στο τόπο που σφαγιάστηκαν οι πρόγονοί μας, εμείς οι νεότεροι να ρίχνουμε τα λύματα από τους βόθρους μας και συγχρόνως να τους καταθέτουμε και στέφανο στη μνήμη τους.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΦΙΛΛΙΠΑΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ                                           ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΝΤΖΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...