Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Σφάζονται για ένα μνήμα! Μηδενικός χώρος στα νεκροταφεία Κατοχής, Μάστρου και Πενταλόφου!

Οµηρικές µάχες πάνω από τα …µνήµατα µας περιγράφουν κάτοικοι χωριών του πρώην δήµου Οινιαδών εξαιτίας του κορεσµού των σηµερινών νεκροταφείων.
Συγγενείς νεκρών ή ακόµη και κάτοικοι που προνοούν για την τελευταία τους κατοικία δεν βρίσκουν χώρο αφού τα κοιµητήρια είναι υπερπλήρη και δεν είναι δυνατή η δηµιουργία νέων τάφων. Μάλιστα πληροφορίες λένε πως έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που αντίδικοι φτάνουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν ένα χώρο ή για να βρουν το δίκιο τους από το δήµο!

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», µας λέει ο αντιδήµαρχος – καταγόµενος από την Κατοχή Δηµήτρης Κοταντάκης. «Ακόµη και εάν είναι να φτιάξετε ένα µόνο έργο, αυτό θέλουµε να είναι νεκροταφείο», ήταν η απάντηση των τοπικών συµβουλίων όταν η δηµοτική αρχή προέβη σε συναντήσεις για να ιεραρχηθούν τα προβλήµατα και να µπουν κάποια έργα στο τεχνικό πρόγραµµα. Το µεγαλύτερο πρόβληµα παρατηρείται σε Κατοχή και Πεντάλοφο ενώ άσχηµη είναι η κατάσταση και σε Γουριά, Μάστρο. Στην Κατοχή η προηγούµενη δηµοτική αρχή προχώρησε στην δηµοπράτηση έργου για την δηµιουργία νέου κοιµητηρίου που είναι κοντά στην ολοκλήρωση. Αποµένει να συνδεθεί ο χώρος µε τον δρόµο και να λειτουργήσει, όπως µας ενηµερώνει ο κ. Κοταντάκης.
Στα άλλα χωριά επικρατεί χάος και είναι απορίας άξιο γιατί οι προηγούµενες δηµοτικές αρχές δεν µπόρεσαν να βρουν λύσεις. Ωστόσο ο κ. Κοταντάκης δίνει µια απάντηση επισηµαίνοντας πως δεν είναι εύκολο να βρεις χώρο για νεκροταφείο. «Υπάρχουν δεσµευτικοί όροι, δεν πρέπει να είναι στο σχέδιο πόλεως, να είναι µακριά από ποτάµι και να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι. Όµως και η απόκτηση γης είναι ακριβή και πολλές φορές απαγορευτική για την προώθηση λύσεων». Παρόλα αυτά ο αντιδήµαρχος τονίζει πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να λυθεί το πρόβληµα µε κάθε τρόπο. Αλλιώς οι καυγάδες για µια θέση στο… νεκροταφείο δεν πρόκειται να σταµατήσουν στο άµεσο µέλλον.

(πηγή Αιχμή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...