Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απόσχιση τώρα, ζητά ο Γαλατάς

Tην άμεση απόσχιση της τοπικής κοινότητας Γαλατά από το δήμο Ναυπακτίας και την ένταξή του στο δήμο Μεσολογγίου, ζητούν οι κάτοικοι με απόφαση που πήρε το νέο τοπικό συμβούλιο. Στην ίδια απόφαση εξουσιοδοτούν το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, για την έναρξη των διαδικασιών απόσχισης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβούλιου Λ. Μπαλωμένο
αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως, είτε με κινητοποιήσεις είτε με άλλους τρόπους διαμαρτυρίας. Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκαν οι λόγοι που οδηγούν τους κατοίκους να επιθυμούν την επιστροφή τους στο δήμο Μεσολογγίου, όπου ανήκουν διοικητικά, αλλά είναι και η φυσική τους έδρα. Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι χιλιομετρικά ο Γαλατάς βρίσκεται κοντά στο Μεσολόγγι, η κάθε είδους εξυπηρέτηση των κατοίκων γίνεται από εκεί, ενώ και τα δρομολόγια της συγκοινωνίας είναι πολύ συχνά. Τέλος, ο Γαλατάς αποτελεί εδαφική συνέχεια του δήμου Μεσολογγίου και ως εκ τούτου οι δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα είναι κοινά, όπως επίσης και η πολιτισμική τους ταυτότητα.
Η απόφαση του τοπικού συμβούλιου ήταν όμως κατά πλειοψηφία, αφού ένας εκ των σύμβουλων, ο Π. Μελεμενής μειοψήφισε, εκφράζοντας δισταγμό που έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι ο σωστός χρόνος να γίνουν αυτές οι ενέργειες. Αυτό απορρέει και από το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή Ναυπακτίας αντιμετωπίζει το Γαλατά και το Περιθώρι ισότιμα με τον υπόλοιπο δήμο, χωρίς να κάνει διακρίσεις. Ο κ. Μπαλωμένος μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ επιβεβαίωσε ότι πράγματι η νέα δημοτική αρχή είναι παρούσα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθήκοντων της. Μάλιστα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας βρίσκονται καθημερινά στο Γαλατά και καθαρίζουν τους δρόμους και τις πλατείες, ενώ γίνονται ενέργειες για καλύτερο φωτισμό που ήταν ένα από τα ζητούμενα των κατοίκων. Έτσι, παρόλο που έχει εκλεγεί με την παράταξη του κ. Παπαθανάση, δεν μπορεί να μην υπογραμμίσει το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος Γ. Μπουλές πάντως έχει δηλώσει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων, όποια και αν είναι η απόφασή τους, και θα βοηθήσει τα μέγιστα για να γίνει η επιθυμία τους πραγματικότητα.
Κοιτάξτε τη φωτογραφία του Μεσολογγίου από τον νέο οικισμό του Γαλατά και θα καταλάβετε γιατί ο κόσμος του Γαλατά είναι απογοητευμένος και αγανακτισμένος που πάει στο δήμο Ναυπακτίας.

(πηγή Αιχμή, φωτογραφία από www.galatas.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...