Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αντίδραση Καρατσόλη για την πρόταση κατάργησης του ΕΠΑΛ Κατοχής

Έντονη είναι η αντίδραση του αντιδημάρχου Δ.Ε. Οινιαδών Π. Καρατσόλη στην πρόταση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας για κλείσιμο του ΕΠΑΛ Κατοχής. Ο κ. Καρατσόλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 
Με αφορμή την πρόταση για διαβούλευση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας κ. Παλαιολόγου, που αφορά στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις – ιδρύσεις σχολείων που περιλαμβάνει και την συγχώνευση του ΕΠΑΛ Κατοχής με το ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και λαμβάνοντας υπόψη την με αριθ.Πρωτ. 11136/Δ4/27-01-2011 περί συνενώσεων - ιδρύσεων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2001-2012 του ΥΠΔΒΜΘ έχω να αναφέρω τα κάτωθι:

1) Σε ότι αφορά την κτιριακή υποδομή είναι σε εξέλιξη η κατασκευή νέου κτιρίου και η μεταστέγαση του ΕΠΑΛ στο άμεσο προσεχές διάστημα. Για το θέμα αυτό έχει αποφασιστεί και υπογραφεί από τον ΟΣΚ με την υπ αριθμ 353/480/23-12-2010 η έγκριση της επιχορήγησης του ποσού που απαιτείται για την κατασκευή του νέου κτιρίου.
2) Για τις αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν από τους μαθητές σημειώνουμε ότι η Κατοχή βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής και οι αποστάσεις αυτές δεν είναι μεγαλύτερες από 25 km. Η μετακίνηση στο Μεσολόγγι απαιτεί να διανυθούν μέχρι και 56 km με περισσότερο χρόνο της μιας ώρας.
3) Η εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού την τελευταία πενταετία στο ΕΠΑΛ Κατοχής είναι αυξητική και έχει ως εξής;
  • 2006-2007 49 μαθητές
  • 2007-2008 78 μαθητές
  • 2008-2009 109 μαθητές
  • 2009-2010 120 μαθητές
  • 2010-2011 136 μαθητές
Από τα παραπάνω δεδομένα το κριτήριο της φθίνουσας αριθμητικής εξέλιξης, δεν ισχύει. Στο υπάρχον μαθητικό δυναμικό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι λόγω της μη τήρησης της χωροταξικής κατανομής, μεγάλος αριθμός μαθητών από την περιοχή (Οινιάδες-Αστακός) μετακινείται σε ΕΠΑΛ του Μεσολογγίου σε ίδιες ειδικότητες με αποτέλεσμα την σπατάλη κρατικών κονδυλίων για μεταφορά.
4) Η ευρύτερη περιοχή την οποία καλύπτει το ΕΠΑΛ Κατοχής παρουσιάζει σταθερή πληθυσμιακή πορεία χωρίς ενδείξεις μετοίκησης σε άλλες περιοχές.
5) Η περιοχή του πρώην δήμου Οινιαδών έχει ιδιαίτερα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Το ΕΠΑΛ Κατοχής βάσει της μέχρι τώρα λειτουργίας του και προσφοράς του στην περιοχή μπορεί να αποτελέσει για το μέλλον πυλώνα ανάπτυξης αλλά και παρέμβασης στα γενικότερα κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά πράγματα του τόπου.
Από τα παραπάνω θεωρώ ότι η πρόταση του διευθυντή εκπαίδευσης κ. Παλαιολόγου είναι αστήρικτη, αβάσιμη ανεδαφική και δεν πληρεί καμία από τις προϋποθέσεις που θέτει το σχετικό έγγραφο του ΥΠΔΒΜΘ.
Τέλος δηλώνω ότι από την θέση την οποία κατέχω, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ανακόψει την αναπτυξιακή δυναμική που παρατηρείται στην Δημοτική Ενότητα Οινιαδών, τόσο στον οικονομικό όσο και στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα στερώντας της, ουσιαστικές υποδομές.
Ελπίζοντας οι αρμόδιοι να λάβουν το μήνυμα των θέσεών μας, αφουγκραζόμενοι την κοινωνία και τις ανάγκες αυτής, να παραμερίσουν την τεχνοκρατική τους αντίληψη για το θέμα, και στη θέση αυτής να πρυτανεύσει η λογική της προοπτικής και της ανάπτυξης με βάση όσα προαναφερθήκαν.
Με τιμή

Παντελής Καρατσόλης
Αντιδήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου
Δημοτική Ενότητα Οινιαδών
(πηγή Αιχμή)

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...