Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Μακρυπίδης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Σταλίκι

Ξεχωρίσαμε τρία θέματα επικαιρότητας : Το πρώτο θέμα αφορά την εφαρμογή του νόμου του Καλλικράτη στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, το δεύτερο αφορά στην συνεχή υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου και το τρίτο την πληροφορία για στέγαση λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Μεσολογγίου.
Ρωτήσαμε λοιπόν τους κυβερνητικούς βουλευτές για τη θέση τους σ' αυτά τα τρία ζητήματα και για το ποιες πρωτοβουλίες αναμένεται να πάρουν στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής τους (κυρίως) δράσης.
Ο βουλευτής κ. Μακρυπίδης απάντησε στις ερωτήσεις μας και φιλοξενούμε στη συνέχεια τις ενδιαφέρουσες απόψεις του. Εννοείται ότι περιμένουμε και τις απαντήσεις των υπόλοιπων τριών βουλευτών και όταν τις έχουμε θα τις δημοσιοποιήσουμε.

1. Ποια η γνώμη σας για την εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη στην Αιτωλοακαρνανία? Σε αντίθεση και με τις υποδείξεις και προτάσεις όλων των αρμόδιων οργάνων και φορέων, δημιουργήθηκαν Δήμοι που αποδεικνύονται τουλάχιστον "ανισόρροποι". Αυτό έρχεται και σε αντίθεση με τις βασικές αρχές του νόμου Καλλικράτη (περί ισόρροπης ανάπτυξης) και τις προτάσεις της ΤΕΔΚ, της ΚΕΔΚΕ αλλά και των τοπικών κοινωνιών. Προτίθεστε να αναλάβετε (Είναι γνωστό το θέμα της περιοχής της Χάλκειας ανατολικά του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου που συνενώθηκε παρά την αντίθετη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου της με το Δήμο Ναυπακτίας).

Το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι μια σοβαρή και πρωτοποριακή θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού οι Δήμοι που προέκυψαν αποκτούν πλέον διευρυμένες εξουσίες, αρμοδιότητες και δυνατότητες. Δημιουργείται έτσι μια άλλη προοπτική για την ανάπτυξη της υπαίθρου, με ουσιαστική αποκέντρωση, συλλογικότερη λειτουργία, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα.
Στην Αιτ/νία θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάποια προβλήματα από συγχωνεύσεις Δήμων και Δημοτικών Διαμερισμάτων, παρά τις προτάσεις φορέων, Τ.Ε.Δ.Κ. και Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων. Νομίζω ότι και τώρα, μέσα από ουσιαστικό διάλογο κοινωνίας και φορέων μπορούν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, επ’ωφελεία των πολιτών, της Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Ανάπτυξης.

2. Ποια η άποψή σας για το πρόβλημα της ελλειπούς στελέχωσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου? Πιστεύετε ότι το νοσοκομείο Αγρινίου καλύπτει τις ανάγκες όλης της Αιτωλοακαρνανίας και με αυτή τη λογική θα μπορούσε να "απορροφήσει" το ΓΝ Μεσολογγίου? Αν όχι, ποιες ενέργειες προτίθεστε να αναλάβετε για την ενίσχυση του ΓΝ Μεσολογγίου?
Η Υγεία αποτελεί το πρώτιστο κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχει το Κράτος στους πολίτες του. Άρα ο εκσυγχρονισμός, η αναβάθμιση και η στελέχωση με το απαιτούμενο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό των Νοσοκομείων αλλά και των Κέντρων Υγείας του Νομού Αιτ/νίας και η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών είναι σήμερα επιβεβλημένη, όσο ποτέ άλλοτε.
Έτσι και η αναβάθμιση του Γ.Ν. της Ι.Π.Μεσολογγίου, μέσα από τις απαραίτητες υποδομές και προσωπικό, είναι αναγκαία και χρήσιμη, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής και να διασφαλιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στην κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητη η συμβολή και η συνεργασία όλων μας (πολιτών, εργαζομένων, τοπικών και Αυτοδιοικητικών φορέων, Κοιν.Εκπροσώπων, Πολιτείας κ.λ.π.) σε διαρκή βάση.

3. Υπάρχει μια πληροφορία ότι το στρατόπεδο της ΙΠ Μεσολογγίου θα αλλάξει χρήση και θα μετατραπεί σε χώρο υποδοχής λαθρομεταναστών. Ποια η θέση σας? Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε?

Το στρατόπεδο της Ι.Π.Μεσολογγίου πρέπει να παραμείνει και να διατηρηθεί ως έχει, ώστε να εκπληρώνει το ρόλο και τον στόχο της εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων, όπως κάνει τόσα χρόνια. Η ύπαρξη του στρατοπέδου, είναι απαραίτητη τόσο σε συμβολικό επίπεδο, λόγω της πλούσιας Ιστορίας που διαθέτει η Ι.Π.Μεσολογγίου, όσο και σε ουσιαστικό, αφού αποτελεί πηγή οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή.
Για την συγκέντρωση των λαθρομεταναστών υπάρχουν άλλοι χώροι, σε άλλες περιοχές εκτός Νομού, που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...