Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ατσαλάκης: "Προσπαθούν να σπάσουν οι βουλευτές"

«Παρελκυστικό» χαρακτήρισε το υπόμνημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας προς τον υπουργό δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, για την δημιουργία Διοικητικού Εφετείου στο Μεσολόγγι, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Γ. Ατσαλάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΑΙΧΜΗΣ.
«Αυτό που γίνεται δεν είναι ότι τσακώνονται δυο παιδάκια για το πώς θα μοιράσουν τα στραγαλάκια. Τα Εφετεία ούτε διχοτομούνται ούτε διασπώνται. Παντού και πάντα γίνονται στις έδρες των νομών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ατσαλάκης προσθέτοντας ότι από την πλευρά του Μεσολογγίου δεν θα πάψει να τηρείται η στάση ότι πρόκειται για μια εκτροπή των θεσμών σε βάρος της πόλης.
Σε ότι αφορά αυτό που είπε ο κ. Καστανίδης ότι είναι θετικός στην δημιουργία Διοικητικού Εφετείου στο Μεσολογγίου αρκεί να καταθέσει ανάλογο αίτημα η δημοτική αρχή, ο κ. Ατσαλάκης απάντησε ότι «τα δικαστήρια της χώρας δεν συστήνονται αν κάνει αίτημα ο κάθε δήμαρχος». Το ενδιαφέρον των βουλευτών προφανώς εκδηλώθηκε ενόψει της οργής και της αγανάκτησης που υπάρχει από το Μεσολόγγι. «Προσπαθούν να σπάσουν το κλίμα επειδή οι φορείς και η τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου τους θεωρεί ανεπιθύμητους. Προσπαθούν να δείξουν ότι ενδιαφέρονται, επειδή ως τώρα λειτουργούν όχι ως βουλευτές του νομού, αλλά ως τοπάρχες του Αγρινίου», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Ατσαλάκης.
Και η πρόθεση του υπουργού για το Διοικητικό Εφετείο στο Μεσολόγγι έχει το ίδιο σκοπό δηλαδή να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις και όπως είπε ο κ. Ατσαλάκης είναι ότι «δίνουμε λίγο γαλατάκι στο μωρό για να μην κλαίει». Καταλήγοντας ο ίδιος κάλεσε όλο τον κόσμο του Μεσολογγίου στην αυριανή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία στις 10,30 προκειμένου να εκφραστεί η δυσαρέσκεια για την συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στην Ιερή Πόλη...

(πηγή Αιχμή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...