Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Αθωώθηκε ο τ. Δήμαρχος Αιτωλικού και το Δημοτικό Συμβούλιο

Εκδικάστηκε σήμερα (σΣ χθες) Παρασκευή 18-2-2011 στο πενταμελές Εφετείο Πάτρας η έφεση της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχαν καταδικαστεί ο τ. Δήμαρχος Αιτωλικού Νίκος Γαλάνης και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο της περιόδου 2003-2006.
Η υπόθεση αφορούσε παράνομες προσλήψεις εκ μέρους του Δημάρχου Αιτωλικού Νίκου Γαλάνη.Συγκεκριμένα η κατηγορία ήταν παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του Δημάρχου για παράνομες συνεχόμενες δίμηνες συμβάσεις πρόσληψης προσωπικού και παράβαση καθήκοντος επίσης για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για παράνομες αποφάσεις πρόσληψης προσωπικού.
Οι αρχικές ποινές ήταν:
• Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τον Δήμαρχο Αιτωλικού Νίκο Γαλάνη
• Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Φραγκούλη
• Ποινή φυλάκισης 5 μηνών για κάθε ένα Δημοτικό Σύμβουλο (16 συνολικά άτομα)
Μετά από πολλές αναβολές που είχε δώσει το δικαστήριο (λόγω έλλειψης χρόνου) καθορίστηκε η σημερινή μέρα για την εκδίκαση της έφεσης και ήταν η μοναδική υπόθεση που εκδικάστηκε σήμερα λόγω του κινδύνου της παραγραφής.
Μετά από την εξέταση των μαρτύρων και την απολογία των κατηγορουμένων, αγόρευσε ο εισαγγελέας που πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δικηγόρων (6 συνολικά) και το Δικαστήριο μετά από πολύ σύντομη σύσκεψη αποφάνθηκε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι κρίνονται αθώοι.
Σχετικό άρθρο μπορείτε να διαβάσετε με τίτλο: «Καταδίκη Δημάρχου και συμβούλων. Τιμωρία χωρίς έγκλημα;» το οποίο είχε δημοσιευτεί μετά από την αρχική καταδίκη των κατηγορουμένων και δικαιώνει τον υπογράφοντα.
Για το etolikonews
Ο Διαχειριστής
Διονύσης Μπρούνος
(πηγή EtolikoNews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...