Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος αποφάσισε το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Στο τέλος Γενάρη έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Μεσολογγίου να μην επιτραπεί σε κανένα υπάλληλο να μετακινηθεί προς το Αγρίνιο από αυτούς που με αίτηση τους προς το υπηρεσιακό συμβούλιο ζητούν να φύγουν.
Πρόκειται για περισσότερους από 15 υπαλλήλους, από τους τομείς του νοσηλευτικού, του τεχνικού, του παραϊατρικού και του διοικητικού προσωπικού, που ουσιαστικά έκαναν ένα «ομαδικό ντου» για να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Αγρινίου!
Επειδή όμως αυτό θα σημάνει απογύμνωμα του νοσηλευτικού ιδρύματος του Μεσολογγίου το διοικητικό συμβούλιο προτίθεται να μην εγκρίνει καμία τέτοια μετακίνηση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όπως λένε μέλη του δ.σ., θα ήταν σαν να υπέγραφαν οι ίδιοι το κλείσιμο του νοσοκομείου. Πληροφορίες λένε μάλιστα ότι και η Υγειονομική Περιφέρεια λέει ότι θα ισχύσουν οι αποφάσεις της διοίκησης του νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το υπηρεσιακό συμβούλιο και παρόλο που δεν είχε ως θέμα συζήτησης την εξέταση των αιτημάτων των συγκεκριμένων εργαζομένων, βρέθηκαν στο νοσοκομείο πολίτες και άλλοι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο αυτό. Δημιουργήθηκε και μια σχετική ένταση που έγινε αφορμή να διακοπεί η συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Οι αντιδράσεις είχαν ως στόχο να προβληματίσουν το όργανο στη λήψη των αποφάσεών του.  Πάντως από κύκλους του νοσοκομείου εκφράζεται η απορία γιατί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποφάσισαν αυτή τη χρονική στιγμή να ζητήσουν τη μετακίνησή τους, την ίδια στιγμή δηλαδή που διαρρέουν από παντού οι φήμες ότι το νοσοκομείο του Μεσολογγίου θα κλείσει. Όπως τονίζεται από την τοπική κοινωνία ακόμα και αν αυτές οι φήμες είχαν έστω και την παραμικρή δόση αλήθειας, σημαίνει ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που τόσα χρόνια βρίσκονται στις συγκεκριμένες θέσεις, κάνουν τα πάντα για να συντομεύσουν το λουκέτο στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Η διοίκηση πάντως του νοσοκομείου καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση το νοσοκομείο δεν θα κλείσει, ακόμα και αν το υπουργείο αποφασίσει κοινή διοίκηση με αυτό του Αγρινίου. Αυτό θα σημαίνει απλά ότι ο διοικητής θα βρίσκεται στο Αγρίνιο και ο υποδιοικητής στο Μεσολόγγι.
Στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες με τη συμμετοχή του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου και του δημάρχου Μεσολογγίου Π. Κατσούλη, ο δήμαρχος είπε ότι μέχρι το τέλος του Γενάρη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα το μέλλον του νοσοκομείου και το συντονισμό των ενεργειών για την κάλυψη των ελλείψεων, ενώ ο αντιπρόεδρος Κ. Κανέλος πρότεινε να γίνει μια κοινή συνεδρίαση με το δημοτικό συμβούλιο της Ναυπακτίας, προκειμένου να υπάρξει κοινή γραμμή πλεύσης και διεκδίκησης. Ο ίδιος προτίθεται μάλιστα να το προτείνει στο νέο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ.
(πηγή aixmi-news)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...