Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Για τη συναυλία παραδοσιακής μουσικής του περασμένου Σαββάτου

Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της νομαρχίας πραγματοποιήθηκε συναυλία από την ορχήστρα Παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ευγένιου Βούλγαρη και των χαρισματικών μελών της.
Ήταν μια απολαυστική μουσική συνομιλία με το κοινό του Μεσολογγίου και περιχώρων. Η όλη γιορταστική παράσταση ξεκίνησε με ομιλία του υποφαινομένου, που την ποιότητά της την αφήνει στην εκτίμηση των ακροατών του. Ακολούθησε μουσική λειτουργία της Ορχήστρας.

Για όσους ευτύχησαν να την παρακολουθήσουν ήταν μια μουσική παράσταση υψηλών απαιτήσεων. Η ακρίβεια στην έκφραση του μουσικού λόγου, ο πλήρης συντονισμός σε ένα οργανωμένο όλο ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων.
Χαρισματικός ο δ/ντης της Ορχήστρας. Προικισμένα τα μέλη της. Μας εξασφάλισαν ένα δίωρο περίπου να αφεθούμε στην αρμονία. Να ξεφορτώσουμε από την σκληρή ζωή τα βάρη που φέρνουμε μέσα μας και να αισθανθούμε το μεγαλείο της εσωτερικής απελευθέρωσης.
Όλα έγιναν με τη συμβολή, που απλώνεται σε όλη τη διαδικασία της συναυλίας δηλαδή την ανακάλυψη της ορχήστρας και την εκτίμηση της καλλιτεχνικής της βαρύτητας ως την ανάγνωση στο κοινό της ιστορίας της ορχήστρας μέσα στα τελευταία χρόνια, ελάχιστα χρόνια για τα αξιόλογα μουσικά της κατορθώματα, της κυρίας Ροδάνθης Φλώρου. Έμπειρη στις γιορταστικές διοργανώσεις ήταν ο άνθρωπος που χρειάζονταν ο σύλλογός μας, στη δεδομένη στιγμή, προκειμένου να παρουσιάσει τη στοχοθεσία της ιδρύσεως του, που είναι η δημιουργία στέγης διαμονής και εκπαιδεύσεως αυτιστικών ατόμων.
Υπεύθυνα καταθέτω και ομολογώ ότι τα μέλη του συμβουλίου μας καθώς και άλλα πρόσωπα, που έχουν σχέση με το σύλλογό μας, όπως η κ. Ευθαλία Στεργίου, αντινομάρχης και ο Νικόλαος Κορδόσης που με καλή διάθεση μας έδωσε καθίσματα συντελώντας έτσι στη λειτουργία της Ορχήστρας και την απόδοση της γιορτής. Ο κ. Σταθής με εντολή του κ. δημάρχου ανέλαβε το πηγαινέλα της ορχήστρας στην Πάτρα.
Θετική η συμπαράσταση της εταιρείας Γέφυρα Α.Ε. Ρίου - Αντιρρίου για τις παντοειδείς εξυπηρετήσεις στη διακίνηση του λεωφορείου, που εξυπηρετούσε τη διακίνηση του μουσικού συγκροτήματος.
Συγκινητική η παρουσία των απλών ανθρώπων, που εγκολπώθηκαν από την πρώτη στιγμή, το σκοπό του συλλόγου μας. Θεωρούμε τιμητική την παρουσία του κ. Κωτσόπουλου, ιατρού, ειδικού για την διακρίβωση της πάθησης του αυτισμού. Θεωρώ ότι έβαλε στο επίκεντρο τα προσοχής του κοινού το σημαντικό, αλλά και τεράστιο πρόβλημα.
Έκλεισε η παράσταση με ομιλία του σεβασμιώτατου κ.κ. Κοσμά. Είχε τόσο θερμανθεί από τα δρώμενα ώστε ο λόγος του είχε κάτι το ξεχωριστό. Ήταν θερμός, συνδυαστικός, είδε την παράδοση που ξεχύθηκε από την Καππαδοκία, την Πατρίδα του Αγίου Αρσενίου και του Γέροντα Παΐσιου του όρους και γεμίζει τις ψυχές μας σε συνάρτηση με τα Χριστούγεννα. Εξήρε το νόημα του θαύματος της Βηθλεέμ. Στα πλαίσιά του είδε το πρόβλημα του αναξιόπαθους αυτιστικού παιδιού και στη συγκίνηση των ανθρώπων από το θαύμα της Βηθλεέμ τη θεραπεία του. Ωραία ψυχούλα ο Σεβασμιώτατος ευαισθητοποιείται στο σκοπό μας. Ελπίζουμε στο θαύμα του Χριστού.
Κλείνω εκφράζοντας τα ιδιαίτερα αισθήματα μας για την παρουσία του καθηγητή και γενικού γραμματέα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνου Κοντού που εσπευσμένα ήρθε για τη γιορτή με δύο εκλεκτούς φίλους και συντοπίτες του.

Ο Γενικός γραμματέας
Kώστας Ν. Δημόπουλος
(πηγή aixmi-news)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...