Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Άλλο πάλι ετούτο!

Διαβάσαμε στο ierapolis μια ανάρτηση που αφορά στο δάνειο που πήρε ο Δήμος ΙΠ Μεσολογγίου για την αγορά του οικοπέδου πίσω από το Μουσείο στην κεντρική πλατεία. Η ανάρτηση αναφέρει ότι η τράπεζα απότην οποία ο Δήμος πήρε τα χρήματα, στρέφεται εναντίον του Δήμου και βγάζει στο σφυρί το οικόπεδο αφού δεν εισπράτει τις δόσεις του δανείου όπως θα έπρεπε.

Τι έχετε να μας πείτε για αυτό κε Αναγνωστόπουλε? Βγείτε και πείτε και σεις την άποψή σας! Άλλωστε, από την τελευταία σας ανακοίνωση φαίνεται ότι είστε και λαλίστατος και εύθικτος (και καλά κάνετε όταν σας κατηγορούν άδικα).

Θα παρακαλούσαμε με την ευκαιρία όλες τις απερχόμενες Δημοτικές Αρχές...
να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν σε οικονομικές εκκρεμότητες και να συνεργαστούν στον τομέα αυτό με το νέο Δήμαρχο ώστε να έχουμε και εμείς μια πλήρη εικόνα του τι έγινε την τελευταία τετραετία και να ξέρουμε και τι μας περιμένει...
Εκτός φυσικά από τα οικονομικά χάλια του δικού μας πρώην Δήμου, ακούμε πολλά και για τους άλλους δυο δήμους με τους οποίους συμπορευόμαστε.  Το άνοιγμα φαίνεται ότι είναι μεγάλο και ίσως ξεπερνά και τα 10.000.000€ που ακούστηκε προεκλογικά και μας έκανε να ανατριχιάσουμε!
Για παράδειγμα, σύμφωνα με αναρτήσεις των Αιτωλικιώτικων ιστολογίων, δικαιώθηκαν 4 υπάλληλοι που εργάζονταν στον πρώην Δήμο Αιτωλικού και για τους οποίους η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να καταβάλλει πάνω-κάτω 500.000€ (μισθούς και ΙΚΑ). Αυτό το ποσό πρέπει να συνυπολογιστεί στο άνοιγμα του Δήμου Αιτωλικού.
Από την δυτική πλευρά τα νέα ίσως είναι χειρότερα. Στον πρώην Δήμο Οινιαδών, υπάρχει μεγάλο άνοιγμα στην Δημοτική επιχείριση ύδρευσης-αποχέτευσης. Αυτό το γνωρίζαμε. Όπως γνωρίζαμε ότι υπάρχει και πρόβλημα στην είσπραξη των οφειλόμενων από τους καταναλωτές του νερού. Ως εκ τούτου, δεν πληρωνόνταν η ΔΕΗ, η οποία έκοβε το ρεύμα στα αντλιοστάσια και συνεπώς δεν είχαν νερό ούτε και αυτοί που πλήρωναν κανονικα. Άρα εδώ το πρόβλημα είναι σύνθετο: και μεγάλο οικονομικό άνοιγμα και αδυναμία είσπραξης των οφειλόμενων (?). Και μπορεί να δημιουργηθεί κι άλλο: αφού κάποιοι δεν πληρώνουν και εξισώνονται με τους καλοπληρωτές, προσέξτε μη δούμε και τους υπόλοιπους να σταματούν να πληρώνουν και τότε ...ζήτω που κάηκε ο Τσουνάκας (που αναλαμβάνει τη ΔΕΥΑΜ)...

Όποιος λοιπόν πει ότι γνωρίζει αυτή τη στιγμή το πραγματικό άνοιγμα του νέου Δήμου, δεν λέει αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια? Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Θα βγει ο καθένας και θα πει τα δικά του. Και η αλήθεια θα φαίνεται σιγά σιγά... και ζήτω που καήκαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...