Αξιότιμοι Βουλευτές Αιτωλ/νίας, στο βωμό της Τρόϊκα και του Μνημονίου γίνεται μεγάλη συζήτηση για την περικοπή Δημοσίων Δαπανών. Έτσι, το τελευταίο καιρό συζητιέται έντονα
- το κλείσιμο του Στρατοπέδου « Σπύρου Μουστακλή » της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου,
- το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου,
- την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, σε Κέντρο Υγείας,
- το κλείσιμο του Τελωνείου και της Δ.Ο.Υ. ( Εφορίας ) Μεσολογγίου,
- επιπλέον, μη ξεχνάμε, ότι με τον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ » υποβαθμίστηκε ο θεσμικός ρόλος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου ως Πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με την παράλληλη απομάκρυνση πολλών Διοικητικών Υπηρεσιών από την πόλη μας στην Πάτρα ή και στο Αγρίνιο ακόμα.
Εδώ και χρόνια έχει δρομολογηθεί η απαξίωση και η υποβάθμιση της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, γιατί εδώ και χρόνια έχει μεθοδευθεί μια φιλο-αγρινιώτικη πολιτική. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι τα περισσότερα κονδύλια της Περιφέρειας, της Νομαρχίας είχαν προορισμό το Αγρίνιο και την γύρω περιοχή.
Δεν θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια να έχει γίνει κάποιο μεγάλο Έργο Υποδομής στο Μεσολόγγι και την γύρω περιοχή.
Για την στασιμότητα και την υποβάθμιση της Ι.Π. Μεσολογγίου υπάρχουν υπεύθυνοι και δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς και τις πολιτικές που εφάρμοζαν για πολλά χρόνια στον τόπο μας και την τοπική μας κοινωνία και αυτοί ήταν Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι με φιλο-αγρινιώτικες συμπάθειες.
Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου είναι μια όμορφη και ήρεμη πόλη που για πολλά χρόνια δεν κατάφερε να αναδειχθεί, να αξιοποιηθεί και να προβληθεί ως τουριστικός προορισμός μέσα από την πλούσια και ένδοξη Ιστορία, από την φυσική ομορφιά, από τις μεγάλες προσωπικότητες που ανάθρεψε.
Αντ’ αυτού, γίνονται μεγάλες προσπάθειες υποβάθμισης ακόμα και της Ιστορίας του τόπου μας, δεν δημιουργείται Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μεσολόγγι, αλλά στο Αγρίνιο, δεν αξιοποιείται το λιμάνι του Μεσολογγίου, παρά μόνο λίγο, τα τελευταία χρόνια με την μαρίνα.
Οι πηγές οικονομικής και πληθυσμιακής ανάπτυξης του Μεσολογγίου μέχρι σήμερα είναι :
- ο Στρατός που συγκεντρώνεται στο Στρατόπεδο,
- οι φοιτητές που φοιτούν στο Τ.Ε.Ι. ,
- οι Διοικητικές Υπηρεσίες που υπάρχουν στο Μεσολόγγι.
Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία, ότι δρομολογείται το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Σπύρου Μουστακλή» και την δημιουργία στον ίδιο χώρο, κρατητηρίων και χώρων συγκέντρωσης αλλοδαπών ( Αφγανών, Κούρδων, κ.α. ).
Φαίνεται, ότι η Κεντρική Εξουσία με την ευλογία των πολιτικών θέλει να μετατρέψει την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου σε «ΧΥΤΑ» των γειτονικών μεγάλων πόλεων Αγρινίου και Πάτρας, μεταφέροντας όλα τα « σκουπίδια » τους και « αποβράσματά » τους στο Μεσολόγγι.
Αντ’ αυτού, η Κεντρική Εξουσία πρέπει και απαιτείται να προστατέψει το κύρος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, να προστατέψει τον πληθυσμό της πόλης μας, δίνοντας πόρους και πηγές για ανάπτυξη σε μια τόσο δύσκολη περίοδο και αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
- μεταφέροντας την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο Μεσολόγγι, στην πόλη που βρίσκεται στην μέση, χιλιομετρικά, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
- αν όχι στην διατήρηση του Στρατοπέδου ως έχει, στην παραχώρηση του Στρατοπέδου στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου και στην μετεγκατάσταση άλλων τμημάτων, από Τ.Ε.Ι. που θα κλείσουν.
Εσείς, οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας που αντιπροσωπεύετε και τον τελευταίο Μεσολογγίτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οφείλεται να πάρετε θέση και να πείσετε την Κεντρική Εξουσία για την αναγκαιότητα προστασίας του κύρους της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου αλλά και των Πολιτών της.
Με εκτίμηση
Γιάννης Χ. Καρανικόλας
Γιάννης Χ. Καρανικόλας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου