Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σήκωσε τα μανίκια ο Κατσούλης

(από aixmi-news.gr)
Την ενιαία στέγαση των υπηρεσιών του δήμου Μεσολογγίου σε ένα κτίριο, σχεδιάζει κατ’ αρχήν ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου Παν. Κατσούλης δεδομένου ότι, όπως λέει ο ίδιος, ο κατακερματισμός των υπηρεσιών δεν μπορεί να παρέχει εξυπηρέτηση στον πολίτη.
«Κατακερματισμός των υπηρεσιών σημαίνει μη διοίκηση, για να μην πω κακοδιοίκηση», τονίζει ο ίδιος, γι’ αυτό και έχει μπει στη διαδικασία διερεύνησης κατάλληλων κτιρίων προκειμένου να μεταφέρει τις υπηρεσίες.
Όπως μας πληροφορεί ο ίδιος, ήδη έχει κάποια κτίρια στο μυαλό του που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες, τα οποία σαφώς είναι δημόσια κτίρια, «γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια σπατάλης για την ενοικίαση ιδιωτικών κτιρίων». Όταν ολοκληρωθεί αυτό το διερευνητικό στάδιο θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα, έχοντας την πεποίθηση ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο από την ανάληψη των καθηκόντων του θα έχει επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Διευκρινίζει παράλληλα ότι τα δημαρχεία των Οινιάδων και του Αιτωλικού σε καμιά περίπτωση δεν θα καταργηθούν, αλλά εξηγεί ότι κατ’ αρχήν θα συγκεντρωθούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες του σημερινού δήμου Μεσολογγίου, οι οποίες σήμερα είναι σκόρπιες, αλλά και εκείνες που θα έρθουν από τη νομαρχία και την ΤΥΔΚ.
Στο μεταξύ μετά την ξεκούραση της επομένης των εκλογών ξεκίνησε, αφενός μεν την διαδικασία ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων που έχει ως αντινομάρχης Αιτωλ/νίας, δεδομένου ότι η νομαρχία καταργείται και πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και αφετέρου ξεκίνησε τη διαδικασία οργάνωσης του νέου δήμου. Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας χτες στο ΑΙΧΜΗ radio (http://radio.aixmi-news.gr), το μεταβατικό στάδιο για το πέρασμα από τη νομαρχία στην περιφέρεια είναι αρκετά δύσκολο και πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων. Ως δήμαρχος όμως έχει και την μεγάλη ευθύνη, του να δει τι θα παραλάβει από τους προκατόχους του και να σχεδιάσει τι θα χτισθεί πάνω σε αυτά που θα παραλάβει.
Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, αφού αυτή που διανύουμε θα διατεθεί στο να περιοδεύσει η νέα δημοτική αρχή και στους τρεις δήμους και τα διαμερίσματα, προκειμένου να βρεθεί ξανά με τον κόσμο και να ευχαριστήσει τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους, αλλά και να κουβεντιάσει μαζί τους κάτω από συνθήκες όχι πίεσης, για να δει πιο ξεκάθαρα πλέον τις απόψεις τους.
«Προσπαθήσαμε και το προηγούμενο διάστημα, αλλά προσπαθούμε και τώρα να διαμορφώσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αλλά για να συνεχιστεί αυτή η σχέση πρέπει να έχουμε μια άμεση επικοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούλης, προσθέτοντας ότι η επικοινωνία με τον κόσμο δεν θα διακοπεί, αφού αργότερα θα γίνονται συνελεύσεις και συνεδριάσεις σε όλα τα διαμερίσματα.
Κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής μας συνέντευξης με τον κ. Κατσούλη τον ρωτήσαμε αν είχε κάποια συνάντηση με τον νυν δήμαρχο και μας απάντησε ότι ο κ. Αναγνωστόπουλος τον επισκέφτηκε την Δεύτερα στο εκλογικό του κέντρο και είχαν μια πρώτη κουβέντα, η οποία είχε μικρή χρονική διάρκεια, λόγω χρονικής πίεσης. Πάντως ο κ. Κατσούλης είχε προγραμματίσει για χθες επίσκεψη στις υπηρεσίες του δήμου και συνάντηση με τους υπαλλήλους, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής.
Και βέβαια σε αυτό το σημείο δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να τον ρωτήσουμε αν θα ζητήσει όλα τα στοιχεία του δήμου και κυρίως τα οικονομικά, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά για να μας απαντήσει ότι, σαφώς και θα υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε. «Θα παραλάβουμε όλα τα στοιχεία, θα τα αξιολογήσουμε, θα τα ελέγξουν οι ορκωτοί λογιστές και αν υπάρξει - που δεν θέλω να υπάρξει - και η παραμικρή σκιά που αφορά αυτά τα δεδομένα, τότε λόγο δεν έχει το δημοτικό συμβούλιο, αλλά η δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Κατσούλης.
Φιλοδοξία και προτεραιότητα του νέου δημάρχου, όπως είπε ο ίδιος, είναι «να οικοδομήσουμε ένα σπίτι σε γερά θεμέλια», επειδή τώρα συνενώνονται τρεις δήμοι με πολλά προβλήματα και πρέπει να αποκτήσουν γερές βάσεις για να μπορεί να σταθεί στα πόδια του το νέο οικοδόμημα κάτω από την πίεση της οικονομική κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...