Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Στη γυάλα ο Βύρωνας...

(από www.aixmi-news.gr)
 Χάρη στις προσπάθειες του υπεύθυνου της πινακοθήκης Μεσολογγίου Δ. Παρασκευά, ο λόρδος Μπάιρον μπήκε σε… γυάλα! Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πρόκειται για το πρωτότυπο έργο, από το οποίο πολλοί επισκέπτες προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν έστω και ένα μικρό κομματάκι και πολλές φορές παρενέβαιναν με αιχμηρά αντικείμενα. Αυτό δυσαρεστούσε τον κ. Παρασκευά που ζητούσε μια προστατευτική κατασκευή για το άγαλμα. Η ευκαιρία του δόθηκε κατά την επίσκεψη του προέδρου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να δωρίσει μια κατασκευή από γυαλί για την προστασία του αγάλματος.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτες της πινακοθήκης μαγεμένοι από την ιστορία του Μεσολογγίου, κάνουν συγκινητικές προσφορές προς το δήμο. Έχουν υπάρξει και άλλες στο παρελθόν, τόσο στο πρόσφατο όσο και στο μακρύτερο, που δεν αντιμετωπίστηκαν με το δέοντα σεβασμό, πράγμα που προκαλεί θλίψη, αφού αποδεικνύεται ότι οι ξένοι αισθάνονται περισσότερο την αξία του Μεσολογγίου, από ότι πολλοί Μεσολογγίτες…

Σχόλιο από Σταλίκι
Ο Δημήτρης Παρασκευάς αν και μη Μεσολογγίτης αγαπά το Μεσολόγγι και τη γύρω περιοχή και την έχει κάνει εδώ και χρόνια δεύτερη πατρίδα του! Μπράβο Δημήτρη! Συνέχισε να προσφέρεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...