Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ενδιαφέρον Σταϊκούρα για αναπτυξιακά θέματα του Μεσολογγίου

(από www.aixmi-news.gr)

Kατόπιν πρόσκλησης της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας προς τη διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Σταϊκούρα με τα μέλη του Δ.Σ. την Κυριακή το πρωί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας του συλλόγου για την ανάδειξη, ιδιαιτέρως των τοπικών προβλημάτων προς το σύνολο της πολιτική ηγεσία της χώρας.
Από την πλευρά του συλλόγου εκφράστηκαν τα προβλήματα ρευστότητας λόγω της μείωσης κατανάλωσης ,αύξησης του ΦΠΑ κ.λ.π. και για το λόγο αυτό ζητήθηκε να γίνει μια παρέμβαση ώστε να εξελιχτεί το ΤΕΜΠΜΕ σε τράπεζα των εμπόρων, προκειμένου να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες ,καθώς και τονίστηκε η άμεση ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού συστήματος για τουλάχιστον μια δεκαετία χωρίς το δικαίωμα αλλαγής του από την εκάστοτε κυβέρνηση στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα .
Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για την περιοχή Μεσολογγίου και συγκεκριμένα για την ΒΙ.ΠΕ. Μεσολογγίου στην θέση Μεσόκαμπος, η οποία υφίσταται μόνο στα χαρτιά από το 1974 και η μετατροπή της περιοχής σε βιοτεχνικό και επιχειρηματικό πάρκο, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα της ένταξη του στον αναπτυξιακό νόμο.
Εκτενής αναφορά έγινε τέλος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά .
Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά για τα τοπικά ζητήματα και ζήτησε την περαιτέρω συνεργασία της διοίκηση του εμποροβιομηχανικού συλλόγου, προκειμένου να κατατεθούν με μορφή ερώτησης προς τους αρμοδίους υπουργούς.

Για το Δ.Σ.
O πρόεδρος: Πασιόπουλος Κων/νος
Ο γενικός γραμματέας: Σπυρόπουλος Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...