Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινά τις προβολές η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου κάνει πρεμιέρα στις προβολές της για την νέα περίοδο 2011-2012, με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Οι ήρωες του δάσους» για τους μικρούς της φίλους, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και με την κωμωδία «Οι φιλενάδες» για τους μεγάλους φίλους της, την Κυριακή και την Δευτέρα 18 & 19 του μήνα, στον γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου.
Για μια ακόμη χρονιά οι προτεραιότητες και οι επιλογές μας στην κατάρτιση του προγράμματος ταινιών αποτελούν, η καλλιτεχνική αρτιότητα, η ποιότητα των φιλμ, η κριτικές και η αποδοχή του κοινού, ώστε τελικά η προσφερόμενη ψυχαγωγία να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς θεατές.
Οι προτάσεις μας αποτελούν έναν συνδυασμό δράσεων που στόχο έχουν να ¨κεντρίσουν¨ το ενδιαφέρον του κοινού, να αναδείξουν την ποιότητα των εκδηλώσεων, να προωθήσουν ένα αναβαθμισμένο πολιτιστικό προϊόν και βέβαια να αποτελέσουν μια προσιτή οικονομική διασκέδαση για όλους τους φίλους του κινηματογράφου!
Σας περιμένουμε και φέτος να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων της Κινηματογραφικής Λέσχης, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία και την ποιοτική διασκέδαση για όλους!
Σας ευχαριστούμε!



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
www.cinemes.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ: 18-09-11 ΩΡΕΣ: 7-9 & 9-11 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ: 19-09-11 ΩΡΕΣ: 7-9 & 9-11 μ.μ.

ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ
BRIDESMAIDS
Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Πολ Φιγκ
Ηθοποιοί: Κρίστεν Γουίγκ, Μάγια Ρούντολφ, Ρόουζ Μπερν, Τζον Χαμ, Γουέντι ΜακΛέντον-Κόβι, Έλι Κέμπερ, Μελίσα Μακάρθι, Κρις Ο'Ντάουντ, Ματ Λούκας.
Διάρκεια: 125'
Διανομή: Universal Pictures
UIP (Ελλάδα)

Επιτέλους, μια γυναικεία κομεντί που επιτρέπει στους άντρες θεατές να συμμετέχουν, και κυρίως να κατανοήσουν ένα είδος που έμοιαζε με κλαμπ σχεδιασμένο αποκλειστικά κι εντελώς βαρετά για υποψήφιες νύφες κι ευσυγκίνητες κουμπάρες!
Η Άνι (Κρίστεν Γουίγκ) δεν είναι και στην καλύτερη φάση της ζωής της καθώς έχει ξεμείνει τόσο από λεφτά όσο και από σχέση… Όταν όμως μαθαίνει πως η καλύτερη φίλη της αρραβωνιάστηκε κάνει τα αδύνατα δυνατά να είναι η καλύτερη παράνυμφος που θα μπορούσε να υπάρξει! Αυτό όμως αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο δεδομένων των υπολοίπων, άγνωστων στην Άνι, γυναικών που απαρτίζουν την παρέα της μελλόνυμφης και οι οποίες με τη σειρά τους διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης παρανύμφου, κάνοντας τη ζωή της Άνι ακόμα δυσκολότερη...
 
Κριτική ταινίας
Έπρεπε να βάλει το χέρι του ο νονός της νέας αμερικανικής κωμωδίας Τζαντ Άπατοου, ο οποίος, ως παραγωγός, προφανώς ενθάρρυνε τα φαρσικά στοιχεία και άφησε το χιούμορ να ξεχυθεί πέρα από τις κολλώδεις περιοχές της κλαψιάρικης ανησυχίας για την εύρεση του σωστού γαμπρού, την επιλογή του υπέροχου νυφικού και της τετραώροφης τούρτας.
«Οι Φιλενάδες» κατορθώνουν να είναι σάτιρα όλων των αισθηματικών κομεντί που ασχολούνται με το θέμα, την προπαρασκευή και την επερχόμενη υστερία, και ταυτόχρονα μια ντελικάτη ματιά στην ψυχολογία μιας μεγαλοκοπέλας, που έχει μείνει στο ράφι, και της καλύτερής της φίλης, η οποία έχει τη χαρά και την ανησυχία της μελλόνυμφης αλλά και την ευτυχή ατυχία να πέσει στα χέρια μιας καινούργιας φίλης, πλούσιας και ψηλομύτας, η οποία έχει αναλάβει τα έξοδα και την οργάνωση ενός μπαράζ εκδηλώσεων που προηγούνται μιας ονειρικής τελετής (καλή η Ρόουζ Μπερν).
Πρωταγωνίστρια είναι η Άνι, μια ωραία αλλά σβησμένη γυναίκα, κοντά στα 40, πονετική και καλή φίλη, κατά τ’ άλλα ατυχήσασα στα επαγγελματικά (ο φούρνος της φαλίρισε) αλλά και στα προσωπικά - ο γκόμενός της την παράτησε κι έχει γίνει σεξουαλική σύντροφος ενός πλούσιου ωραίου, που τη χρησιμοποιεί μόνο για εβδομαδιαία ακροβατικά στο κρεβάτι, και τον υποδύεται ο Τζον Χαμ απ’ το τηλεοπτικό saga «Mad Men». Βλέποντας πως η μοναδική άγκυρα στη ζωή της, η φίλη της που παντρεύεται, γίνεται βορά στα καλοβαμμένα νύχια της Έλεν, το χάνει με πάταγο και σχεδόν καταστρέφει όλες τις συναντήσεις που έχουν οι παράνυφες, από την πρόβα νυφικού μέχρι το εργένικο ταξίδι τους στο Λας Βέγκας και την ψηλομύτικη ανταλλαγή των δώρων.
Σε όλες τις μεγάλες σκηνές επικρατεί χάος, αντίστοιχο του Hangover, με πολλή πλάκα κι ενίοτε χοντρά αστεία, ανακουφιστικά αν αναλογιστεί κανείς τις νερόβραστες καταστάσεις που έχουμε δει μέχρι τώρα σε chick flicks. Επειδή, όμως, το έργο έχει γραφτεί από γυναίκες με πείρα στην τηλεοπτική και τη θεατρική κωμωδία (την πρωταγωνίστρια Κρίστεν Γουίγκ του «Saturday Night Live» και την Αν Μαμόλο απ’ τον θίασο του Λος Άντζελες, Groundlings), η ευθύνη είναι μοιρασμένη και η παρατήρηση της γυναικείας ψυχοσύνθεσης είναι ατόφια, χωρίς μελοδραματισμούς και σαχλότητα, πάντα με κωμικό προσανατολισμό.
Η Γουίγκ είναι η αποκάλυψη στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο, μια ηθοποιός πλήρης και ευάλωτη, δραματικά αστεία, λεπτή και αυτοσαρκαστική, κάτι ανάμεσα σε Γκόλντι Χον και Κάρολ Λόμπαρντ, με δικό της αέρα - πού κρυβόταν τόσα χρόνια; Αλλά και η Μάγια Ρούντολφ, κι αυτή σταθερή αξία στο «Saturday Night Live», πρωταγωνίστρια στο συμπαθές αλλά ατυχές Away we go του Σαμ Μέντες, είναι εδώ η τέλεια φίλη, πονετική, ανθρώπινη, αδύναμη, ευγενική, επιρρεπής στην ευτυχία, θολωμένη από την προσωρινή καλοπέραση του παντρολογήματος κι εκρηκτική όταν περνάει τελείως σε δεύτερη μοίρα.
Οι Φιλενάδες δίνουν πίστωση στο είδος της αισθηματικής κωμωδίας γάμου (ακόμη και οι άντρες ισορροπούν σε ειλικρίνεια προθέσεων, με τον Κρις Ο’ Ντόουντ στον ρόλο του Ιρλανδού αστυνομικού με την καρδιά του Σαμαρείτη και τον Τζον Χαμ ως συμφεροντολόγο fuck buddy). Και για να μην ξεχνιόμαστε, το φινάλε δεν προδίδει το concept του αμερικανικού γάμου. Ωστόσο, η επίγευση μοιάζει πιο αληθινή. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-09-11 ΩΡΕΣ: 5-7 & 7-9 μ.μ.
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ
OPEN SEASON 3

Κινούμενα σχέδια - Μεταγλωττισμένο στα ελληνικά
Σκηνοθεσία: Κόντι Κάμερον
Ηθοποιοί: Μάθιου Τζ.Μουν (Μπουγκ), Μάθιου Τέιλορ (Έλιοτ),
Κιάρα Μπράβο
Διάρκεια: 75'
Διανομή: Feelgood Entertainment (Ελλάδα)

Ο Μπούγκ, μια εξημερωμένη αρκούδα, περιμένει πως και πώς να κάνει ένα ταξίδι αναψυχής, όπως κάθε χρόνο, με την ανδροπαρέα του. Όταν ο καλύτερος του φίλος, ο ζωηρός και πολυλογάς Έλιοτ το ελάφι, τον κρεμάει λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, εκείνος αν και απογοητευμένος δεν αποθαρρύνεται και αποφασίζει να φύγει μόνος του για ένα ταξίδι, το οποίο θα τον οδηγήσει σε ένα περιοδεύον τσίρκο από τη Ρωσία. Εκεί, ο Μπούγκ θα γνωρίσει τον Νταγκ, μια τεμπέλα αρκούδα που δε θέλει πια να γίνεται θέαμα στο τσίρκο. Σύντομα, ο Νταγκ τον πείθει να αλλάξουν ρόλους και ζωές. Εκείνος να επιστρέψει στο δάσος και ο Μπούγκ να εργαστεί στο τσίρκο στη θέση του. Και ενώ η ζωή κυλάει αρμονικά, εμφανίζονται ο Έλιοτ και οι υπόλοιποι παλιόφιλοι του Μπούγκ που στο μεταξύ έχουν ανησυχήσει με την εξαφάνιση του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...