Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΑΤΙ - Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ: Η νέα έκδοση της «Διεξόδου»

Το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου στα πλαίσια των εκδοτικών του δραστηριοτήτων κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες ένα καινούργιο βιβλίο με το τίτλο «ΑΛΑΤΙ - Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ».

Πρόκειται για ένα βιβλίο εμπλουτισμένο από 65 έγχρωμες φωτογραφίες, που περιέχει όλο το πληροφορικό υλικό της ομότιτλης ιστορικής - εικαστικής έκθεσης που οργάνωσε και παρουσίασε η «Διέξοδος».
Την έρευνα και την συγγραφή των κειμένων του βιβλίου έκανε η Δέσποινα Κανελλή, την καλλιτεχνική και γραφιστική επιμέλεια ο Πάνος Γεωργακόπουλος ενώ τον γενικό συντονισμό της έκδοσης είχε ο Αλτάνιος Κλεισοβίτης.
Μέσα στο βιβλίο, που τυπώθηκε στο Μεσολόγγι από τους αδελφούς Ασημακόπουλοι, ο αναγνώστης μπορεί να πληροφορηθεί ο,τιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι, τον λευκό αυτόν θησαυρό, από τότε που πρωτοεμφανίζεται η ζωή στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας.
Το αλάτι στην φύση, την ιστορία, την οικονομία, τη θρησκεία, την τέχνη, την υγεία, τον τουρισμό και στο περιβάλλον είναι μερικά από τα τριάντα κεφάλαια των περιεχομένων του.


***
Το βιβλίο αυτό, όπως και οι υπόλοιπες 22 εκδόσεις της «Διεξόδου» διατίθενται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από τα βιβλιοπωλεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, ΙΑΝΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΕΣΤΙΑ, στην Πάτρα από την ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ και ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ και στο Μεσολόγγι απ΄ όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης και από το πωλητήριο του Μουσείου της «Διεξόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...