Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Σύνδεση με EtolikoNews

Κεφαλικό χαράτσι νερού για τους Αιτωλικιώτες από τον Ιερό Δήμο
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου που θα γίνει την Τετάρτη 3 Αυγούστου, έχει περιληφθεί στα θέματα στο Νο 32 το εξής θέμα: «Έγκριση της υπ’αριθμ. 76/2011 απόφαση του Δ/κού Συμβ. της ΔΕΥΑΜ σχετικά με χρέωση κατανάλωσης ανά υδρόμετρο λόγω κλοπής αρχείων στη Δημ. Ενότητα Αιτωλικού (εισηγητής κ.Τσουνάκας Νικ. - Δημοτικός Σύμβουλος).»
 
Να επισημάνουμε κατ’ αρχήν ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά ολόκληρο το Αιτωλικό, τίθεται για συζήτηση προς το τέλος της συνεδρίασης,  προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις εκ μέρους  των δημοτικών συμβούλων λόγω κόπωσης.
Το θέμα μιλάει για «κλοπή αρχείων». Μέχρι χθες όμως η Αντιδήμαρχος Αιτωλικού Μ Φούντα έλεγε ότι η κλοπή των υπολογιστών που έγινε στο Δημαρχείο Αιτωλικού, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, γιατί τα αρχεία είναι καταχωρημένα στον κεντρικό υπολογιστή του Δημαρχείου, υπάρχουν βεβαιωτικοί κατάλογοι με τα ποσά και υπάρχουν και κατάλογοι που έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια.
Για να δικαιολογήσει όμως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ το «αποφασίζω και διατάσω» χρέωση ανα υδρόμετρο (παλιά το λέγανε κεφαλικό φόρο) προτάσσει σαν δικαιολογία την κλοπή αρχείων. Ποίος όμως λέει ψέματα στην προκειμένη περίπτωση ο κ Τσουνάκας με την μισθούρα του προέδρου της ΔΕΥΑΜ των 1500 ευρώ, που νομίζει ότι έχουν οικονομική ευχέρεια όλοι οι δημότες  τη σημερινή εποχή της κρίσης, ή η Αντιδήμαρχος Μ Φούντα που βεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κλοπή αρχείων;
Όπως και να έχει όμως μια τέτοια απόφαση δεν πρέπει να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου και το βάρος αυτό πέφτει στους δημοτικούς συμβούλους του Αιτωλικού.
Φυσικά είναι αδύνατο να εγκριθεί από τη Περιφέρεια τέτοια αυθαίρετη απόφαση, αλλά και σε περίπτωση που εγκριθεί οι ενστάσεις και οι προσφυγές των Αιτωλικιωτών θα πέσουν σύννεφο.
Ο Δήμαρχος της ιεράς πόλης Μεσολογγίου και οι συνεργάτες του αντί να φροντίσουν να πιεί το Αιτωλικό επιτέλους κάποια στιγμή καθαρό νερό, φροντίζουν να χαρατσώσουν τους δημότες για να εξασφαλίσουν τους μισθούς τους.
Δήμαρχε Π Κατσούλη συγχαρητήρια σε σένα προσωπικά, στην Αντιδήμαρχο Αιτωλικού Μ Φούντα και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Ν Τσουνάκα.
Πάρτε εσείς την απόφαση για το κεφαλικό χαράτσι στο νερό που δεν πίνουμε και ελάτε ανήμερα της Αγιαγάθης στη κεντρική πλατεία του Αιτωλικού για να σας συγχαρούμε από κοντά.
(πηγή EtolikoNews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...