Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αγώνας για τη διοικητική αυτοτέλεια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Ανάγκη άμεσης σύγκλησης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
Μέχρι 20 Ιουλίου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση απ’ τοπ Υπουργείο Υγείας το Σχέδιο Αναδιάταξης του Ε.Σ.Υ. και ήδη συζητείται στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Υγείας της Βουλής των Ελλήνων. Αφορά φυσικά και το Νομό μας και μας ενδιαφέρει τα μέγιστα η τύχη του Γενικού «Νομαρχιακού» Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Η Υγεία των κατοίκων και η παρεχόμενη Νοσοκομειακή Περίθαλψη είναι πρώτιστο αγαθό των πολιτών. Είναι δικαίωμα και απαίτηση η δημόσια και δωρεάν παροχή της, στις παράλληλες υποχρεώσεις τους για τον επιχειρούμενο εξορθολογισμό του Ε.Σ.Υ. σε λειτουργία, διοίκηση, στελέχωση, δαπάνες, προμήθειες κ.ά. κατά τα εξής όμως ειδικότερα για την περιοχή μας.
Από μηνών, ενόψει «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και στον τομέα Υγείας ο εργαζόμενος του Γ.Ν. Μεσολογγίου, ο Δήμος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο κ.λπ. και τελικά μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συνεδριάσεις, ψηφίσματα, προτάσεις, κωδικοποιήθηκε η θέση και διεκδίκηση απ’ τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Δήμων και Φορέων της περιοχής μας και είναι: Η διατήρηση της Διοικητικής αυτοτέλειας του Γ.Ν. Μεσολογγίου και η άμεση έγκριση του νέου Οργανισμού.

Ειλικρινά, μου είναι ακατανόητη η αδράνειά μας τις κρίσιμες μέρες κατά την αναφερόμενη διαβούλευση, προτάσεις και ενόψει τελικών αποφάσεων που θα χαράξουν το μέλλον της νοσοκομειακής περίθαλψης στην περιοχή μας και τους κατοίκους της. Έγιναν ειδικές συνεδριάσεις, με παρουσία και των φορέων, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου, πάρθηκαν αποφάσεις. Μεταβήκαμε μαζικά στην Πάτρα στην ειδική συνεδρίαση για την ανασύνταξη του Ε.Σ.Υ. του Περιφερειακού Συμβουλίου και ορίσθηκε 7μελής Επιτροπή διαμόρφωσης πρότασης στο Υπουργείο, προ μηνός περίπου. Μετά τι; Κατά τον κρίσιμο χρόνο, σχεδόν απόντες και τίποτε.
Ξεκαθαρίζω, η άκαμπτη θέση του Υπουργείου δεν μας πτοεί. Πιστεύω σε μια τεκμηριωμένη και αυτοδίκαιη, και στο αυτονόητο της θέσης μας και της διεκδίκησής μας, καμία ηττοπάθεια δεν δικαιολογείται, δεν υπολογίζουμε κόστος, σ’ ένα αγώνα που μπορεί και να χάσουμε. Όλοι πιστεύουμε ότι είναι χαμένη μια μάχη, όταν δεν τη δίνεις.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑ για την διατήρηση της διοικητικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Να κληθεί σήμερα, όχι αύριο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Να αναλάβουν την ευθύνη τους Βουλευτές και Κόμματα του Νομού μας, ο Περιφερειάρχης και το Π.Σ. και τελικά η Κυβέρνηση. Δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία και παραπέρα αδράνεια. Δεν μπορεί να “βολεύονται” και να είναι “ευχαριστημένοι” εκπρόσωποι φορέων και κατοίκων της περιοχής, ότι δήθεν κάτι περισώσαμε, αποφύγαμε τα χειρότερα ή έχουμε τον Υποδιοικητή εδώ (βλέπετε προσωρινό “περιτύλιγμα” της άδικης, άνισης και διακριτικής μεταχείρισης σε βάρος της Ι.Π. Μεσολογγίου). ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! η συνεχιζόμενη απαξίωση της ευρύτερης περιοχής Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου.
Ζήτησα, προφορικά, αναγκάζομαι και γραπτά να συγκληθεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Ήδη, προ ημερών επικοινώνησα με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Αιτωλ/νίας και προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν. Οι Βουλευτές δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα (δεν είναι διαμάχη των δύο πόλεων Αγρινίου – Μεσολογγίου) αντίθετα επιβάλλεται καθαρά και ξάστερα στον ΚΤΕ Υγείας, στη Βουλή να πάρουν θέση και να το διεκδικήσουν. Τα Κόμματα, οι Σύμβουλοι, η 7μελής Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου. ΟΛΟΙ στον  αγώνα τώρα! Έχουμε ορθούς, βάσιμους και αποδεδειγμένους λόγους και ισχυρισμούς. Να συντονισθούμε και διεκδικήσουμε το δίκαιο αίτημα: ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν.Μ.
Ι.Π. Μεσολογγίου 10-7-2011
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου
Γιάννης Ατσαλάκης
(πηγή Αιχμή)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα ειναι κειμενο αυτο βρε παιδια απο προεδρο Δικηγορικου Συλλόγου;Ελεοςςςςς

Ανώνυμος είπε...

μπράβο ρε πρόεδρε τώρα αυτοί που δεν καταλαβαίνουν το κείμενο σου είναι χαμηλού επίπεδου μην απασχόλησε η δεν τους βολεύει να το καταλάβουν γιατί δειπνούν συχνά στην πρωτεύουσα πόλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...