Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Κίνδυνος κατάρρευσης της Ανατολικής γέφυρας Αιτωλικού

Διαβάζουμε στο EtolikoNews:
Στο Ανατολικό γεφύρι του Αιτωλικού, στην αρχή του προς την πλευρά του νησιού, πλέον των δέκα ημερών τώρα έχουν παρουσιαστεί νερά που λιμνάζουν.
Η ύπαρξη νερού στο σημείο αυτό, μόνο σε ένα πράγμα μπορεί να οφείλετε. Σε βλάβη του αγωγού ύδρευσης που περνάει κάτω από το πεζοδρόμιο του γεφυριού.
Και από τη στιγμή που τα νερά έχουν βγει στο οδόστρωμα, πολλαπλάσια ποσότητα φεύγει και προς τα κάτω μέσα στη θάλασσα.
Όλοι γνωρίζουμε όμως ότι το νερό απ’ όπου περνάει διαβρώνει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η διάβρωση συντελείτε σε ένα ήδη επιβαρυμένο γεφύρι, με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσής του.
Η Αντιδήμαρχος Αιτωλικού περνάει από το σημείο αυτό τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ περνάει επίσης καθημερινά, αλλά δεν βλέπουν τίποτα, δεν τους ενδιαφέρει η επισκευή της βλάβης, δεν νοιάζονται για τη προστασία του γεφυριού, απλά γιατί είναι ξένοι ως προς το Αιτωλικό.

Αν συμβεί καμιά καθίζηση από τη διάβρωση που υφίσταται στο γεφύρι, θα βγει ο Δήμαρχος να μας πει ότι φταίνε οι προηγούμενοι, φταίνε οι επόμενοι, φταίει το Υπουργείο που δεν δίνει κάμποσα εκατομμύρια για να φτιάξουμε νέα γέφυρα, φταίνε ακόμα και οι Αιτωλικιώτες που περνάνε από πάνω και το επιβαρύνουν.
Κύριοι καλός ο νέος Καλλικρατικός Δήμος μας, αλλά και λίγος σεβασμός στην ιστορία των πόλεων που τον απαρτίζουν δεν βλάπτει. Το Αιτωλικό το έχετε εγκαταλείψει (αυτά θα τα πούμε άλλη φορά), σεβαστείτε τουλάχιστον την ιστορία του και κάντε την επισκευή που χρειάζεται. Δεν είναι και καμιά τεράστια δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...