Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινά προβλήματα...

Τελικά φαίνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να επιλύσει ο Δήμος ΙΠ Μεσολογγίου καλοκαιριάτικά ήταν η επαναπρόσληψη του κ. Ρεπάσου και ο τρόπος και ο χρόνος που θα πραγματοποιούνταν...
Βλέπετε καλοκαιριάτικα (επαναλαμβάνω) μπορεί να προκύψει κανένα σοβαρό θέμα που να χρειάζεται νομική συμβουλή... μην είμαστε ακάλυπτοι...
Όσον αφορά στα υπόλοιπα προβλήματα, αυτά είναι επουσιώδη και ...ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ κάποια στιγμή στο μέλλον....
Φαίνεται όμως ότι στο Δήμο μας, λύνουν ένα πρόβλημα (αν φυσικά λύθηκε...) και ξεφυτρώνουν άλλα...

Διαβάζουμε στο IeraPolis:
Ο Δήμος Μεσολογγίου τελικά πρέπει να έχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι συνεχώς προβαίνει σε παραλείψεις που άλλοτε συνεπάγονται σαφή καταστρατήγηση του νόμου και άλλοτε δημιουργούν καχυποψία για τον τρόπο χειρισμού των δημοτικών υποθέσεων και για την επικρατούσα διαφάνεια στις ενέργειές του.

Περιδιαβαίνοντας την ιστοσελίδα του Δήμου και στις αποφάσεις Δημάρχου διαπιστώσαμε ότι ενώ είχαν σταματήσει οι αναρτήσεις ξαφνικά και άνευ λόγου, επανήλθαν μετά από 4 μήνες αδράνειας όλως περιέργως και αναρτήθηκε η ορθή επανάληψη, της με αριθμό 135/2011 απόφασης του Δημάρχου.
Διαβάζοντας το περιεχόμενό της, έκπληκτοι είδαμε ότι η απόφαση αυτή αναφερόταν σε νέα πρόσληψη του Δημ. Ρεπάσου ως Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου. Η προηγούμενη πρόσληψη, ως γνωστόν, είχε ακυρωθεί πριν από δύο μόλις εβδομάδες ύστερα από προσφυγή που έγινε από συνυποψήφιό του δικηγόρο για τη συγκεκριμένη θέση.
Περίεργο είναι, τόσο αφενός το σύντομο χρονικό διάστημα που έβγαλαν την νέα απόφαση όσο και η εμμονή της Δημοτικής Αρχής στη συγκεκριμένη πρόσληψη αφετέρου. Επίσης πολύ περίεργη είναι και η επιλεκτική ανάρτηση του Δήμου της συγκεκριμένης απόφασης.
Ψάχνοντας, βρήκαμε ότι το άρθρο 71 του Καλλικράτη υποχρεώνει τους Δήμους, εκτός από το ''Διαύγεια'', να αναρτούν ΟΛΕΣ τις αποφάσεις τους ΚΑΙ στη Δημοτική ιστοσελίδα, αλλιώς οι αποφάσεις που δεν αναρτώνται είναι ΑΚΥΡΕΣ. Επομένως, το μεγαλύτερο ποσοστό αποφάσεων του Δήμου που δεν αναρτήθηκαν είναι άκυρες.
Πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα και απορούμε γιατί δεν ελέγχθηκε από τα αρμόδια όργανα. Στον Δήμο Μεσολογγίου, οι αρμόδιοι, διαβάζουν τους νόμους; Εάν τους διαβάζουν, τους κατανοούν; Γιατί τότε αναρτούν επιλεκτικά; Ποιούς πριμοδοτούν και τι φοβούνται;
Ο κ. Δήμαρχος μετά από το πατατράκ με τις δαπάνες ακόμη δεν έμαθε από διαφάνεια;

Διαβάζουμε στο EtolikoNews:
Μετά από επτά μήνες διοίκησης του νέου δήμου Μεσολογγίου πολλοί ισχυρίζονται ότι η δημοτική αρχή δεν τα πάει και τόσο καλά και ότι τα προβλήματα καθημερινά μεγαλώνουν χωρίς να φαίνεται κάποια προοπτική επίλυσης τους, ΑΛΛΑ καλό είναι πίσω από κάθε πρόβλημα να βλέπουμε καλόπιστα τα θετικά στοιχεία που υπάρχουν. Και ορίστε μερικά παραδείγματα που αφορούν το Αιτωλικό:
Στην Ανατολική γέφυρα κάηκαν τα κλεφτοφάναρα που είχαν τοποθετηθεί και η γέφυρα είναι μες το σκοτάδι, ΑΛΛΑ έτσι κάνουμε οικονομία στο ρεύμα και ενώνουμε τους πολίτες που την διασχίζουν δύο δύο πιασμένοι από το χέρι για να μην πέσουν.
Στην Δυτική γέφυρα δεν τοποθετήθηκαν οι φωτοσωλήνες που φώτιζαν τα τόξα των καμαρών κάθε χρόνο, ΑΛΛΑ εξοικονόμησε ο δήμος 600 ολόκληρα ευρώ που στοιχίζει το έργο αυτό κατά την κα Αντιδήμαρχο.
Δεν κλείνονται οι λακκούβες που καθημερινά μεγαλώνουν και οι δρόμοι του νησιού είναι σε άθλια κατάσταση, ΑΛΛΑ ενισχύσαμε το εισόδημα των επιχειρήσεων πώλησης ζαντών και ελαστικών και συγχρόνως προσφέρουμε δωρεάν πίστα ελέγχου αμορτισέρ σε όποιον επιθυμεί να ελέγξει τις αντοχές του αυτοκινήτου του.
Ο εμπορικότερος δρόμος του Αιτωλικού, η Κ Λάσκαρη είναι σε κακό χάλι, ΑΛΛΑ αποτρέψαμε έτσι τους περαστικούς να διέρχονται από τον δρόμο αυτόν, με αποτέλεσμα να μην ενοχλούν τους καταστηματάρχες και να μη σκονίζονται τα εμπορεύματα τους.
Δεν πίνουμε καθαρό νερό ούτε λειτούργησε ακόμα το καινούργιο δίκτυο ύδρευσης του νησιού, ΑΛΛΑ συμβάλουμε έμπρακτα στην τόνωση των οικονομικών των εταιρειών εμπορίας νερού και των καταστημάτων λιανικής πώλησης νερού.
Μέρες ατελείωτες πολλές γειτονιές μένουν βυθισμένες στο σκοτάδι λόγω βλαβών του ηλεκτρικού δικτύου, ΑΛΛΑ έτσι έζησαν και οι νέοι μας τη ρομαντική παλιά εποχή που φωτίζαμε τα βράδια μας με λάμπες πετρελαίου και λαδιού.
Η μπόχα που αναδύει η αποχέτευση είναι ανυπόφορη όταν μπλοκάρουν τα αντλιοστάσια και δεν υπάρχει υπάλληλος να τα θέσει σε λειτουργία, ΑΛΛΑ αναγκάζονται έτσι οι πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους άσκοπα και να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους απολαμβάνοντας την οικογενειακή θαλπωρή με κλειστά τα παράθυρα μες το καλοκαίρι.
Τα έργα της τέως δημοτικής αρχής του Αιτωλικού παραμένουν μισοτελειωμένα (διαμόρφωση Κ Λάσκαρη και υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ, ανάπλαση παραλίας, δίκτυο ομβρίων νότιας πλευρά νησιού, δίκτυο ύδρευσης, νέο αντλιοστάσιο πόσιμου νερού) ΑΛΛΑ μεταξύ μας τώρα έχουν καμιά βαρύτητα αυτά τα έργα μπροστά στα μουσεία εικονικής πραγματικότητας που ΘΑ φτιάξει ο νέος δήμος μας;
Στην Ανατολική παραλία στον δρόμο προς Αγρίνιο η μπόχα βόθρου είναι έντονη καθημερινά και η προσπάθεια καθαρισμού εγκαταλείφθηκε πριν καν αρχίσει, ΑΛΛΑ από εκεί περνούν καθημερινά εκατοντάδες Αγρινιώτες πηγαίνοντας για το Λούρο, οπότε τους αναγκάζουμε να μυρίζουν τη μπόχα σαν εκδίκηση για το Εφετείο που μας πήραν, οι μόνιμοι κάτοικοι δεν πειράζει έχουν συνηθίσει.
Οι γύφτοι αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι, οι κλοπές είναι καθημερινές, η παραβατική τους συμπεριφορά εκδηλώνεται ανενόχλητα, ΑΛΛΑ το Αιτωλικό είχε τη τύχη να ζήσει τα μεγαλεία επίσημης ημερίδας με την παρουσία όλων των επίσημων αρχών και με δωρεάν αγώνα πάλης.
Είναι πολλά τα άλυτα προβλήματα που μπορεί να εντοπίσει κανείς στο Αιτωλικό και να τον πιάσει απελπισία, ΑΛΛΑ μπορεί κάλλιστα να ευθυμήσει με το σύντομο ανέκδοτο που λέει ότι έχουμε δημοτική αρχή που φροντίζει για την ποιότητα ζωής των πολιτών και λύνει τα προβλήματα ταχύτατα και πριν ακόμα παρουσιαστούν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημοτική αρχή για φτύσιμο

Ανώνυμος είπε...

Έχετε παρακολουθήσει συμβούλιο δημοτικής ενότητας Αιτωλικού; Θετικώς σκεπτόμενοι,θα πεθάνετε στο γιέλιο!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ζητημα είναι η υποκρισία της δημοτικης αρχής Κατσούλη και όχι τοσο τα διάφορα γραφικά που ακούγονται.Ενώ προσπαθεί να δώσει ένα προφίλ και καλά τεχνοκρατικό και αναπτυξιακό από την άλλη λειτουργεί σαν το πασοκ της δεκαετίας του 80.Οι δικοί μας και μόνο.Σκεφτείτε ότι με τον Ρεπάσο τον πατέρα ήταν στα μαχαίρια.Τώρα κόπτεται για να προσλάβει τον γιό του και μιά και δυό και εικοσιδυό φορές

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...