Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Παιχνίδια με το νερό του Αιτωλικού

Διαβάσαμε στο EtolikoNews:
Μπήκε τελικά σε λειτουργία το έργο της ύδρευσης του Αιτωλικού, μας ενημερώνει η δημοτική μας αρχή μέσω της εφημερίδας Αιχμή
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Νίκος Τσουνάκας μαζί με την αντιδήμαρχο Αιτωλικού Μ. Φούντα είχε προγραμματίσει να κάνει αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση των δικτύων, αλλά ακόμα περιμένουμε την αναφορά.......
Από κει και πέρα σήμερα το νερό έχει διοχετευτεί και στα δυο δίκτυα το παλιό και το καινούργιο και ενώ οι πρώην άρχοντες, ισχυρίζονταν ότι έχει συνδεθεί το 70% των νοικοκυριών, αποδείχτηκε ότι δεν είχαν συνδεθεί ούτε 100 παροχές!
Και δημιουργείτε σε μας εύλογα η εξής απορία. Αφού οι συνδέσεις δεν έγιναν αλλά ο εργολάβος έχει εξοφληθεί στο ακέραιο, τι σκοπό έχει η νέα δημοτική αρχή Μεσολογγίου; Θα χρεώσει το Δήμο με νέα εργολαβία για τις συνδέσεις; Θα αναζητήσει ευθύνες από την προηγούμενη δημοτική αρχή; Ή μήπως θα υποχρεώσει τον εργολάβο να τελειώσει το έργο όπως οφείλει;

Όσο για την καταμέτρηση του νερού ούτε λόγος, αφού τα υδρόμετρα βρίσκονταν μέσα σε φρεάτια βρώμικα, που δεν μπορεί κανείς ούτε να τα διακρίνει. Κάποια είχαν αντικατασταθεί αλλά δεν είχε αντικατασταθεί και ο αριθμός παροχής στα αρχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, οπότε δεν μπορούσε να βρεθεί ποιο υδρόμετρο ανήκει σε ποιον, μας λέει ο κ Τσουνάκας, παραβλέποντας όμως ότι τόσα χρόνια γινόταν μια χαρά η καταμέτρηση των υδρομέτρων του Αιτωλικού χωρίς τα προβλήματα που αναφέρει. Ο σκοπός όμως των παραπάνω λεγομένων του κ Τσουνάκα ξεκαθαρίζει παρακάτω.
Όλο αυτό τον κυκεώνα ζητημάτων καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η ΔΕΥΑΜ που όμως απαιτεί δαπάνες. Και για να γίνει αυτό απαιτούνται χρήματα, τα οποία θα πρέπει να προέλθουν από τα τέλη. Επειδή όμως τον τελευταίο χρόνο δεν προβλέφθηκαν έσοδα από την πρώην δημοτική αρχή Αιτωλικού, είναι ανάγκη να γίνει αυτό τώρα, σύμφωνα με την πρόταση που καταθέτει ο κ. Τσουνάκας. Για κάθε σπίτι προτείνει ως τέλος για τον περασμένο χρόνο ένα ποσό της τάξης των 100 €, καθώς και 50 € για το πρώτο εξάμηνο του 2011. Για κάθε νέο υδρόμετρο προτείνει χρέωση 50 €, ενώ για όσα λειτουργούν το ποσό αυτό θα περιορίζεται στα 20 €.
Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις για το 2010 θα πρέπει να πληρώσουν 130 €, για το πρώτο εξάμηνο του 2011, θα πληρώσουν 65 € και για το υδρόμετρο 50 €. Στο μεταξύ όποιος έχει σιδηροσωλήνες στο δίκτυό του, θα πρέπει να τις αντικαταστήσει γιατί έχουν οξειδωθεί και είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
Το θέμα είναι πως θα δεχτούν οι κάτοικοι τις προτάσεις του κ. Τσουνάκα, δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν απαλλαγές, αφού δεν είχαν και νερό να πιούν.
Βέβαια ο κ Τσουνάκας με τη μισθούρα των 1500 ευρώ παραβλέπει ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και τα απαραίτητα για να ζήσουν, υπάρχουν άνεργοι που δεν έχουν όχι μόνο νερό να πληρώσουν αλλά ούτε να φάνε.
Και αν η τεράστιες διοικητικές και οικονομικές γνώσεις του κ Τσουνάκα τον οδηγούν σε αυτές τις προτάσεις, εμείς ελπίζουμε ότι δεν θα περάσουν από το δημοτικό συμβούλιο αυτά τα παράλογα ποσά για νερό το οποίο ακόμα δεν έχουμε πιεί.
Με τέτοιες παράλογες προτάσεις της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου, βλέπω τους Αιτωλικιώτες να «καβαλάνε» τα γιοφύρια και να κάνουν ντου στην Πύλη του Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...