Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε: Σημαντική απουσία

Σημαντική απουσία από τις φετινές λιτανείες των ιερών εικόνων της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος αυτή της Φιλαρμονικής του Δήμου μας.
Έμαθα ότι προτιμήθηκε μια καλοκαιρινή βόλτα προς τη Βόνιτσα παρά να τιμηθεί η εορτή των μεγαλύτερων ενοριών της πόλης μας. 
Θερμότατα συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή, που κατά τα άλλα παρακολούθησε τις λιτανείες, και στον φυσικό προϊστάμενο της φιλαρμονικής κ. Καβάγια, που αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την καταγραφή ιστορικών στοιχείων για τις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος, αγνόησε ότι έπρεπε να τακτοποιήσει και το θέμα της φιλαρμονικής.
Για το θέμα υπάρχει και χειρότερη εκδοχή που λέει ότι ο κ. Βλαχογιάννης δρα αυτόνομα (λέγονταν και γράφονταν πολλά για "όρους" που έθετε στο Δήμο λίγο πριν αναλάβει).
Ο Άγιος

Σχόλιο από Σταλίκι:
Επειδή η ...ξεφτίλα ορισμένες φορές δεν έχει όρια, το χειρότερο από όλα είναι ότι προσκλήθηκε φιλαρμονική από τη Ναύπακτο για την λιτανεία του Αγίου Παντελεήμονα! Αυτό κι αν είναι ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά με τις λιτανείες γίνονταν τον μεσαίωνα ,τότε που οι άνθρωποι δεν γνώριζαν φυσική και μαθηματικά.Περιέφεραν τις εικόνες για να βρέξει .και η επιστήμη θεωρούνταν σατανικό πράγμα .Σήμερα γιατί τα κάνουμε ,η μάλλον γιατί τα κάνατε ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...