Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Πρόβλημα με τα απολυτήρια Λυκείου...

Κάποιοι είχαν αντιληφθεί νωρίς το πρόβλημα και τα έλεγαν, κι εμείς τα παρουσιάζαμε φυσικά. Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν... Τελικά πιστεύω πως το θέμα θα λυθεί με καμιά νομοθετική ρύθμιση, αλλά οι γκάφες διαδέχονται η μία την άλλη και φαίνεται πως στο Υπουργείο Παιδείας η δουλειά γίνεται μάλλον στο πόδι... 


Άκυρα χιλιάδες απολυτήρια Λυκείου;
Ηχηρό “όχι” ακούνε όσοι μαθητές επέλεξαν να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων και θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό αφού κανένα πανεπιστήμιο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν τα κάνει δεκτά Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία”, τα απολυτήρια Λυκείου που αποκτήθηκαν μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων είναι άκυρα με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο 4.500 μαθητές παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι και τα δύο απολυτήρια θα είναι ισότιμα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτό συμβαίνει γιατί “στις χώρες της ΕΕ ισχύει αυστηρή πιστοποίηση εκπαιδευτικών προσόντων με αποτέλεσμα να γίνονται δεκτά μόνο τα ενιαία απολυτήρια Λυκείου που μπορούν να οδηγήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως το γαλλικό Βαccalaureate ή το γερμανικό Abitur”.

Κάτι που όπως φαίνεται παρέλειψε να αξιολογήσει του υπουργείο αλλάζοντας τα σχέδια όσων ήθελαν να σπουδάσουν στο εξωτερικό.
Τα κριτήρια που καθορίζουν την εισαγωγή των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ένα γενικό πιστοποιητικό που δίνεται μετά το τέλος της γενικής ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το απολυτήριο δηλαδή, η βαθμολογία του απολυτηρίου και πρόσθετες εξετάσεις σε ορισμένα μαθήματα ανάλογα με τις σπουδές.
“Μπορεί πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού να ακολουθούν αυτόνομη πολιτική στο θέμα του καθορισμού των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την εισαγωγή των φοιτητών, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία που κλείνουν το δρόμο για τους κατόχους απολυτηρίου Λυκείου χωρίς συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις”, τονίζει το δημοσίευμα.
Το υπουργείο Παιδείας προς το παρόν δεν έχει πάρει θέση για το θέμα αν και γνωρίζει το πρόβλημα σε όλη του την έκταση καθώς έχει δεχτεί ήδη πολλές διαμαρτυρίες από γονείς, ενώ έχει ενημερωθεί προσωπικά και ο Γ. ΠαπανδρέουΣημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός, έχει στείλει επιστολή προς τον Γ. Παπανδρέου, στην οποία ζητεί την παρέμβασή του ενώ η ΟΙΕΛΕ έχει προσφύγει στο ΣτΕ η οποία θα συζητηθεί στις 9 Ιουνίου.

(πηγή Αβόλευτος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...