Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Προλαβαίνετε ακόμη...


Ο Γρηγόρης Κότσαρης εκθέτει στην Αθήνα 
Σε μια νέα Αίθουσα Τέχνης, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό διώροφο κτίριο στην γκαλερί "ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ", εκθέτει χαρακτικά του έργα ο Γρηγόρης Κότσαρης.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Μαΐου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά, χαρακτικά, κεραμικά αλλά και γλυπτά έργα με θέμα το ποδήλατο.
Συμμετέχουν επίσης οι εξής καλλιτέχνες: Magdalena Αγγελέτου, Βασίλης Καζάκος, Γκέλυ Καλινίκου, Μιχάλης Κόκορης, Χάρης Κοντοσφύρης, Γρηγόρης Κότσαρης, Αναστασία Κωνσταντάκου, Pino Pandolfini, Χρυσούλα Σκεπετζή, Ηλιάννα Σκουλάκη και Florence Christakis
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο parapera -Αχαρνών 61 & Φερών - από τις 28/05 και για τρεις εβδομάδες.


Λίγα λόγια για τον Χώρο Τέχνης "ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ"...

Κοντά στη στάση του Ηλεκτρικού Βικτώρια, 7 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Λαρίσης και 10 λεπτά με τα πόδια από την Ομόνοια, ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΘΗΚΕ ένας πολυχώρος – αγορά, που θα δίνει τη δυνατότητα σε νέους σχεδιαστές / δημιουργούς / ανεξάρτητες ομάδες καινοτόμων χειροτεχνών, να παρουσιάζουν την δουλειά τους και να έρχονται σε επαφή με το ευρύτερο κοινό της πόλης και ειδικότερα με το κοινό, που έχει αντίστοιχες απαιτήσεις για το σχεδιασμό , την ποιότητα, την αισθητική και τις προσιτές τιμές των προϊόντων που καταναλώνει, την ποιότητα της ζωής του στην πόλη, τις ίδιες ανησυχίες για την οικολογία, παρόμοιες αντιλήψεις για την προοπτική της ζωής στην Αθήνα.
 Ο στεγασμένος και υπαίθριος χώρος των 1.200 τ.μ. περίπου, θα λειτουργεί καθημερινά και θα έχει την ατμόσφαιρα πανηγυριού με 50 καταστήματα / περίπτερα.
Θα οργανώνονται σεμινάρια, εκθέσεις με παρουσιάσεις εικαστικών, μουσικών ή θεατρικών γεγονότων , πρωτοβουλίες και δράσεις ομάδων και θα λειτουργεί αναγνωστήριο και καφέ / εστιατόριο.
Στη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα, οι άνθρωποι που σχεδιάζουν, δημιουργούν, καινοτομούν, πειραματίζονται και ονειρεύονται μια διαφορετική ποιότητα για τη ζωή στην πόλη, μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα δημιουργικό περιβάλλον, σε μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης και ανάπτυξης νέων ιδεών και προϊόντων, με την προοπτική να δημιουργήσουν με την παρουσία τους ένα κύτταρο ζωντάνιας και τουριστικού ενδιαφέροντος.
Θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν μόνοι τους, αλλά και σαν κοινότητες. Να δημιουργήσουν νέους δρόμους εξωστρέφειας, όπως επαφές με πανεπιστημιακές σχολές σχεδιασμού αρχιτεκτονικής, διοργάνωση διαγωνισμών / εκθέσεων / παρουσιάσεων, κοινές εξόδους σε εκθέσεις ευρωπαϊκών πόλεων κλπ, επαφές με τα μέσα ενημέρωσης και τους εμπειρογνώμονες του κάθε κλάδου, υποστήριξη στην πρόσβαση σε πληροφορίες από το παγκόσμιο πεδίο, παρουσία στο διαδίκτυο, επαφή με το κατάλληλο αγοραστικό κοινό.

Ο χώρος θα είναι φιλόξενος προς τον επανασχεδιασμό και επαναχρησιμοποίηση παλαιών αντικειμένων, την αναζήτηση νέων ιδεών για την αισθητική και λειτουργική αξιοποίηση ανακυκλούμενων προϊόντων, την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τις καθημερινές δραστηριότητες μας. Θα είναι φιλικός με τους πολίτες, που μετακινούνται με ποδήλατο και ΜΜΜ, με τις ομάδες της πόλης που με θετική ενέργεια και πρωτοβουλίες προσπαθούν για καλύτερη ζωή, σχέσεις και περιβάλλον στην Αθήνα.
Η αξία των ιδεών μας, των ονείρων , των σχεδίων των δράσεων μας, μπορεί να έχει πρωταγωνιστική θέση στην ζωή της πόλης.


(πηγή EtolikoArtis)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...