Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Ερωτήσεις Μουρκούση προς το Δήμαρχο...

Ι.Π. Μεσολογγίου 6/6/11
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Κον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου
Κοινοποίηση: κ. Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητος Αγ. Γεωργίου

Θέμα: «Σχετικά με την λειτουργία του Γραφείου Τοπικής Κοινότητος Αγ. Γεωργίου»

Κύριε Δήμαρχε,
Έχετε λάβει γνώση, ασφαλώς, της τεκμηριωμένης διαμαρτυρίας του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου, που συνυπογράφουν εκατοντάδες κάτοικοι της Κοινότητας, σχετικά με την αναγκαιότητα καθημερινής λειτουργίας του τοπικού Γραφείου, με δημοτικό υπάλληλο.

Σας ερωτώ:

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που σας ώθησαν στην απόφαση να λειτουργεί το Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας μόνον κάθε Δευτέρα;
Μετά την καθολική διαμαρτυρία των κατοίκων, προτίθεστε να την επανεξετάσετε;
Εμείς, σαν Παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προτείνουμε να θέσετε ως θέμα ημερήσιας διάταξης, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνολικά τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών κοντά στον τόπο διαμονής των συμπολιτών μας είτε αυτά είναι Γραφεία Τοπικών Κοινοτήτων είτε Δημαρχεία των πρώην Δήμων.
Επίσης, σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας, που αντικειμενικά μειώνει τους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου και τους προσφέρει λιγότερες και χειρότερες υπηρεσίες από εκείνες που απολαμβάνουν οι περισσότεροι κάτοικοι άλλων περιοχών του διευρυμένου Δήμου μας.

Νίκος Γ. Μουρκούσης
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου

Κοινοποίηση: κ. Πρόεδρο ΔΕΥΑΜ

Κύριε Δήμαρχε,

Δια του Τύπου γίναμε κοινωνοί του γεγονότος ότι με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ αυξήθηκε (τριπλασιάσθηκε !!) προ ημερών ο μισθός του Προέδρου της δημοτικής αυτής επιχείρησης.
Επειδή όλοι γνωρίζουμε την δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται η Επιχείρηση, που αποτελεί «βραδυφλεγή βόμβα» στα θεμέλια του Δήμου μας, θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή ήταν προκλητική, άκαιρη και λανθασμένη!
Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος ορισμού του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ, σας είχα πει (και ανατρέξτε παρακαλώ στα πρακτικά), ότι πρέπει να τοποθετηθούν άτομα ικανά, με γνώσεις και διάθεση για δουλειά και θέσαμε εαυτόν στην διάθεσή σας. Εσείς όμως προτιμήσατε να τοποθετήσετε επί το πλείστον άτομα που ήταν υποψήφιοι στο συνδυασμό σας ή προσωπικοί υποστηρικτές σας, με αποτέλεσμα σήμερα, προφανώς με την δική σας έγκριση, να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις που προκαλούν αγανάκτηση στους χειμαζόμενους από τα κυβερνητικά οικονομικά μέτρα συμπολίτες μας.

Σας ερωτώ:

Πότε θα φέρετε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο συνολικά το φλέγον ζήτημα που λέγεται ΔΕΥΑΜ;
Συμφωνείτε, τελικά, με τον τριπλασιασμό του μισθού του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ;
Γιατί δεν ζητήθηκε η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού είναι πασίγνωστο ότι ο Δήμος, δηλαδή οι Δημότες, πληρώνει όλα τα ελλείμματα της ΔΕΥΑΜ;

Νίκος Γ. Μουρκούσης
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Επικεφαλής παράταξης «Το μέλλον είναι τώρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...