Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Περιοδία στο Νομό από τον Τομεάρχη Αγροτικών της ΝΔ

«Η Ελληνική γη μπορεί να βγάλει τη χώρα από την δύσκολη στιγμή. Το έχει αποδείξει στο παρελθόν, είναι δυνατό να το κάνει και τώρα». Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης συμμετέχοντας ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την ΔΗΜ.Τ.Ο Στράτου, χαρακτήρισε την Αιτωλοακαρνανία ως ένα τόπο που μπορεί και έχει κάθε δυνατότητα ν’ αποτελέσει ξεχωριστό πεδίο εφαρμογής δράσεων στον αγροτικό τομέα.
Τα ιδιαίτερα αλλά αναξιοποίητα μέχρι σήμερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νομού, προσδίδουν μεν δυναμική, ωστόσο όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν τύχει μιας αξιόπιστης και ορθολογικής διαχείρισης όπως επεσήμανε.
Ο βουλευτής Κοζάνης μετά από πρόσκληση της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας, πραγματοποίησε περιοδεία σχεδόν σε όλο το νομό, όπου επισκέφθηκε μονάδες παραγωγής και τυποποίησης αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων. Παράλληλα συναντήθηκε με παραγωγούς καθώς και με εκπροσώπους φορέων του νομού, όπου συζήτησε ζητήματα του τομέα και διατύπωσε τις απόψεις και τις προτεραιότητες που θέτει η Νέα Δημοκρατία για την ανασύσταση της αγροτικής και αλιευτικής παραγωγής. Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του, μιλώντας στην εκδήλωση της ΔΗΜ. Τ.Ο. Στράτου αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα αποτελέσματα αλλά και τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των προηγούμενων δεκαετιών, την ανυπαρξία συγκροτημένης αγροτικής πολιτικής και την άστοχη διαχείριση δεκάδων δις ευρώ που μπορεί μεν να εισέρευσαν στη χώρα προκειμένου να στηρίξουν τις δομές των αγροτικών καλλιεργειών, ωστόσο όμως το μόνο που κατάφεραν να δημιουργήσουν ήταν μια πλασματική ευημερία η οποία φυσικά αποδείχθηκε στην σημερινή κρίση που διανύει η χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία ήδη έχει θέσει τους άξονες προτεραιότητάς της για την ουσιαστική και αντικειμενική αναμόρφωση του αγροτικού τομέα, με προτάσεις και θέσεις που έχουν εκφρασθεί από τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά σημείωσε Γ. Κασαπίδης, έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό την επανέναρξη της διαδικασίας παραγωγής αγροτικών προϊόντων, που επί χρόνια είχε ανασταλεί και μετατραπεί σε μέσο εξυπηρέτησης πολιτικών ή οικονομικών σκοπιμοτήτων. Η εξυγίανση, ενδυνάμωση και απόδοση στις πραγματικές διαστάσεις του συναιτεριστικού κινήματος, η διαρκής ενημέρωση των ίδιων των αγροτών, η ριζική ανασυγκρότηση του Υπουργικού φορέα και των τομέων του, η δημιουργία κλίματος «εξωστρέφειας» της ίδιας της παραγωγικής διαδικασίας και ο χωροταξικός σχεδιασμός των αγροτικών προϊόντων συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω προτάσεις, ενώ – όπως τόνισε – η παρουσία του ίδιου ή συναδέλφων του σε όλους τους νομούς της χώρας γίνεται στο πλαίσιο καταγραφής των απόψεων πρώτα απ’ όλα των ίδιων των ενδιαφερομένων προκειμένου να συνταχθούν τα επιμέρους σημεία του προγράμματος.
«Η Ελλάδα μπορεί να πατήσει γερά στον αγροτικό τομέα» σημείωσε καταλήγοντας την ομιλία του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, «αρκεί βέβαια όλοι ν’ αντιληφθούμε την ανάγκη της δύσκολης χρονικής και οικονομικής συγκυρίας».
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο Γιώργος Κασαπίδης αποδέχθηκε πρόταση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κ. Σύρρου να επισκεφθεί και πάλι το νομό, με ειδικό αντικείμενο συζήτησης την καλλιέργεια της ελιάς, τους τρόπους και την διαμόρφωση πλαισίου πιστοποίησής της.

(πηγή Αιχμή)

Σχόλιο από Σταλίκι:
Ακούσαμε ...μουρμούρες και γκρίνιες από την περιοχή Οινιαδών ότι δεν ειδοποιήθηκαν για την επίσκεψη από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ και συντοπίτη τους κ. Σύρρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...