Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Για την 9η συνάντηση Μαθητικών Χορευτικών Συνόλων στο Αιτωλικό

Σύνδεση με Μήνυμα στο Μπουκάλι

Ένας χαμός στο θεατράκι Αιτωλικού

Γράφω για την Παρασκευή το βράδυ, για την συνάντηση των Χορευτικών συνόλων των σχολείων της β' βάθμιας του Δήμου μας.
Ένας χαμός πραγματικά, έβλεπες παιδιά γυμνασίου - λυκείου, με λαμπερά πρόσωπα, να προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, να καταθέτουν τον κόπο, την φαντασία και τις ιδέες τους.
Βεβαίως έβλεπες και τους δασκάλους τους και τους καθηγητές τους, έβλεπες ποιες σχέσεις ήταν αρμονικές, σε ποιες περιπτώσεις οι χοροί που κρατούσαν, αφορούσαν τα ίδια τα παιδιά και όχι την προβολή των "υπεύθυνων" καθηγητών, φαινόταν στο αποτέλεσμα.
Αλλά δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία αυτό, εξ' άλλου τα περισσότερα σχήματα ήταν από καλά, ως πολύ καλά, το ευχαριστήθηκα, μου άρεσε!!!
Για μια ακόμα φορά όμως, θα γίνω γκρινιάρης, θα μέμψω το απαράδεκτο της διοργάνωσης, που θύμιζε περισσότερο μπουλούκι και λιγότερο εκδήλωση χορευτικών συγκροτημάτων.
Οι τουαλέτες άθλια βρώμικες και στην αρχή κλειδωμένες.
Τα παιδιά χορευτές και οι συνοδοί τους, για να πιουν νερό, έπρεπε να... το ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ στις παρακείμενες κινητές καντίνες, ακριβώς έξω απ' το θέατρο.
Ανοργανωσιά ως προς τους χρόνους, άλλα συγκροτήματα παρουσίασαν δυό -τρεις χορούς, άλλα πέντε ή έξι, καμία συνεννόηση από πριν.
Το αποτέλεσμα ήταν, ένα γεμάτο θέατρο όταν άρχισε η εκδήλωση στις 7.30 να γίνει ασφυκτικά γεμάτο στις 8.00 περίπου και να θυμίζει ξεδοντιασμένο στόμα στις 11 και κάτι, που ολοκληρώθηκε τελικά η μαραθώνια εκδήλωση.
Και φυσικά γι' αυτό, δεν έφταιγαν ούτε τα παιδιά, ούτε οι καθηγητές τους, έφταιγε η προχειρότητα με την οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζεται μετά από 9 χρόνια, αυτή η συνάντηση από την άποψη της οργάνωσης και της διοργάνωσης, την στιγμή που ισχυρίζεται δια στόματος διοργανωτών και Δημάρχου, πως θέλει να αναδειχτεί σε θεσμό που αν αφορά την περιφέρεια συνολικά.
Θέλει δουλειά πολύ αυτό Δήμαρχε, δεν γίνεται με ευχές και με θέλω!!!
Μου έκανε εντύπωση η επί 3,5 ώρες παρουσία της Αντιδημάρχου Αιτωλικού Μαρίας Φούντα και του πρόεδρου του τοπικού Δημήτρη Φούντα, η ολιγόλεπτη παρουσία του Δήμαρχου, μόνο για τον καθιερωμένο χαιρετισμό (έμαθα την επόμενη πως ήταν δικαιολογημένος, αφού είχε μου είπαν μια πολύ σοβαρή συνάντηση με κάποιους ξένους - τέλος πάντων αν είναι έτσι ας τον δικαιολογήσουμε).
Τέλος την ΚΑΚΙΣΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, και θα μπορούσα να γράψω κι άλλους πολλούς χαρακτηρισμούς, μου έκανε η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΎ, που απαξίωσαν επιδεικτικά, τα παιδιά, την εκδήλωση και την πόλη τους. Το λιγότερο ντροπή τους!!!
Σε κάποια στιγμή, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με φίλο από το Μεσολόγγι για το θέμα των τσιγγάνων και τα τελευταία γεγονότα
Μου έκανε εντύπωση πόσο ταυτίζονταν οι απόψεις μας, οι αγωνίες για το αύριο που αφορούν αυτό το θέμα.
Μου έκανε εντύπωση πόσο ταυτίζονται τα θέλω και οι ανάγκες των κοινωνιών των δύο πόλεων κι αυτοί κάνουν δημόσιες σχέσεις, παίζοντας στην κυριολεξία με την φωτιά!!!
καλημέρα σας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι αλλά όλο αυτό που είδες και- ήταν πραγματικά εντυπωσιακό-δεν είναι ευθύνη καθηγητών υπευθύνων ούτε παιδιών,ούτε συλλόγων ακόμα ούτε και της πολιτικής δημοτικής αρχής. Είναι θέμα υπεύθυνου δημοτικού υπαλλήλου που θα έπρεπε να ορισθεί εξ' αρχής.Να υποδεχτεί τα γκρούπ,να συνεργαστεί από νωρίτερα μαζί τους,να οργανώσει τις τουαλέτες,τα νερά, τα κλειδιά του θεάτρου,να ενημερώσει την αστυνομία και να φροντίσει την άμεση παρέμβαση για διάφορα απρόβλεπτα κ.τ.λ Οι δημοτικοί άρχοντες δίνουν μόνο ότι τους ζητήσεις κι αυτά στο ξεπέτα. Στην όποια εκδήλωση θα παραστούν για να παίξουν το δημοφιλές παιχνίδι τους. Ο ορισμός του υπαλλήλου, από το δημοτικό συμβούλιο είναι αυτός που δίνει τη λύση για μια πραγματικά οργανωμένη εκδήλωση. όπως ίσως ξέρετε κι εσείς, αυτόν το καιρό όλα είναι ξεχαρβάλωτα στο Δήμο Μεσολογγίου. Κυκλοφορούν μόνο κάτι αποφάσεις Δημάρχου για τους δημοτικούς υπαλλήλους και ελάχιστοι είναι αυτοί που κατέχουν πόστα σύμφωνα με τα προσόντα τους και την εμπειρία τους. Ισως αυτό να εξυπηρετεί τα πολιτικά τους αλισβερίσια...Γι΄αυτό κι αυτός ο χαμός. Κι είχαν τόσα να δείξουν τα παιδιά??? Ίδωμεν. ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...