Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

25ο Φεστιβάλ Οινιαδών

Ο Αντιδήμαρχος Οινιαδών κ. Καρατσόλης μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε το 25ο Φεστιβάλ Οινιαδών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία και τρεις θεατρικές παραστάσεις.
Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις είναι φυσικά το Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών και η ώρα έναρξης είναι 21:00 για τις θεατρικές παραστάσεις και 21:30 για τη συναυλία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
25ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΝΙΑΔΩΝ
Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών
Ιούλιος - Αύγουστος 2011


Σάββατο 9/7/2011
Ώρα: 21:30
Συναυλία αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο
Τραγουδούν: Μαρία Φαραντούρη - Αλκίνοος Ιωαννίδης

Τρίτη 2/8/2011
Ώρα: 21:00
Θεατρική παράσταση "Οθέλλος"

Πέμπτη 4/8/2011
Ώρα: 21:00
Θεατρική παράσταση "Ο Υπηρέτης δύο αφεντάδων"

Κυριακή 7/8/2011
Ώρα: 21:00
Θεατρική παράσταση "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη


Οθέλλος
Ο Γιώργος Κιμούλης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η Σμαράγδα Καρύδη θα αποτελέσουν το πιο «καυτό» θεατρικό τρίγωνο φέτος το καλοκαίρι.
O Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης φαίνεται ότι συμβιώνουν αρμονικά στη θεατρική σκηνή, οπότε μετά την επιτυχία του Σλουθ, επιλέγουν να αναμετρηθούν με τον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ.
Η νέα αυτή φιλόδοξη παραγωγή παρουσιάζεται στο θέατρο Badminton στις 23 και 24 Ιουνίου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Θα δούμε λοιπόν τον Κιμούλη στο ρόλο του ζηλότυπου Οθέλλου ενώ ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα ενσαρκώσει τον υποχθόνιο Ιάγο.
Οι δυο ηθοποιοί συνεργάζονται στο κομμάτι της σκηνοθεσίας και υπογράφουν μαζί τη μετάφραση του έργου. Τη δυνατή ομάδα των πρωταγωνιστών συμπληρώνει η Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), η Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία) και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Κάσσιος).
Ο Οθέλλος γράφτηκε περίπου το 1603,την ίδια εποχή με τα άλλα αριστουργήματα του Σαίξπηρ, (Άμλετ, Μάκβεθ και Βασιλιάς Ληρ) και δημοσιεύτηκε το 1622.
Η ιστορία του έργου είναι λίγο ή πολύ γνωστή: ο μαυριτανός Οθέλλος, υψηλόβαθμος στρατιωτικός, πέφτει θύμα της παγίδας του φιλόδοξου υπασπιστή του Ιάγου και σκοτώνει, τυφλωμένος από τη ζήλεια, την αγαπημένη του Δυσδαιμόνα. Ο «Οθέλλος» είναι η τραγωδία της ζήλειας και της πληγωμένης εμπιστοσύνης και παράλληλλα αποτελεί ένα πικρό σχόλιο για τα πάθη και τον φθόνο που προκαλεί ο φόβος του διαφορετικού.
Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι: Πετροπουλέας Ηλίας, Ψυχογιός Γιώργος, Κοτσαρίνης Γιάννης, Παναγιωτίδης Στάθης, Σάκκουλης Μιχάλης, Μιχάκος Νίκος, Μητροπούλου Δομνίκη, Παπαδοπούλου Μαρία, Μυλωνάς Γιάννης, Ανανία Τραϊάνα. Τα σκηνικά θα είναι της Αθανασίας Σμαραγδή, τα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου και οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου.


 Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων
Μία από τις ωραιότερες κωμωδίες του Γκολντόνι, τον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων», θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 29 Ιουνίου στο Ώδειο του Ηρώδου του Αττικού.
Οι απίθανες κωμικές συγκρούσεις, το ερωτικό πάθος, η κοινωνική κριτική και η ευρηματική δομή του, καθιστούν τον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων» ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου. Ο σκηνοθέτης αναμετριέται με τη γνωστή κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι αποδεικνύοντας ότι, αν και γραμμένη στα μέσα του 18ου αιώνα, συνεχίζει να χαρίζει γέλιο ακόμα και σήμερα.
Η παράσταση θα ταξιδέψει στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45 λεπτά
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Στο ρόλο του υπηρέτη ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Παίζουν επίσης οι: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Φαίη Ξυλά, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Κίμων Φιορέτος, Μένη Κωνσταντινίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου

Λυσιστράτη
Με τη dream team της ελληνικής κωμωδίας: Θύμιο Καρακατσάνη, Γιώργος Παρτσαλάκη, Κώστας Βουτσά, Βάσια Τριφύλλη, Γιώργο Κωνσταντίνου και Βασίλη Τσιβιλίκα.
Έχουμε δει άπειρες εκδοχές της αθυρόστομης ηρωίδας του Αριστοφάνη: η «Λυσιστράτη» σχεδόν κάθε χρόνο επισκέπτεται τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με διαφορετικό κάθε φορά θίασο. Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Θύμιος Καρακατσάνης θα παρουσιαστεί στο Βόλο στις 27 Ιουνίου, ενώ η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί στο θέατρο Βεάκειο στον Πειραιά στις 29 Ιουνίου. Μετά θα ακολουθήσει η περιοδεία της σε μεγάλα θέατρα και φεστιβάλ.
Ο Αριστοφάνης σ’ όλα του τα έργα κάνει πολιτική. Γκρεμιστής των «κακώς κειμένων» και δάσκαλος του σωστού. Αλλά στη «Λυσιστράτη», που παίχτηκε στα 411 π.Χ. ο σκοπός του (η ειρήνη) ξεπερνάει τα όρια της πρώτης ανάγκης του λαού για προκοπή και γίνεται ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας. Η Αθηναϊκή πολιτεία, είχε άμεση ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, γιατί αργά η γρήγορα, θα τον έχανε - και μαζί με την Αθήνα θα χανότανε όλος ο έως τότε ελληνικός πολιτισμός.
Είχε προηγηθεί η Σικελική καταστροφή, η οχύρωση της Δεκέλειας από τους Σπαρτιάτες, η αποστασία των συμμάχων ―όλα τούτα με την προδοσία του Αλκιβιάδη - κι ο λαός ήθελε την ειρήνη. Έτσι το κήρυγμα της Λυσιστράτης δεν ήταν καθόλου ανεδαφικό παρά επίκαιρο και καλοδεχούμενο κάθε καιρό.
Συμμετέχουν : Ιωσηφίδης Ιωσήφ, Χάρης Αρώνης, Μαρία Συκιανάκη, Θεοδώρα Βουτσά, Φίλιππος Φιλόγλου, Γιάννης Γούτης, Νίκος Δροσάκης, Μαρία Μαλλούχου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Ειρήνη Καζάκου, Γκέλη Γιακουμάκη και ο Κωνσταντίνος Κυριακού.
Διανομή: Θ. Καρακατσάνης: Λυσιστράτη. Β. Τσιβιλίκας : Μυρίνη. Γ. Παρτσαλάκης : Κινησίας. Β. Τριφύλλη : Κλεονίκη. Γ. Κωνσταντίνου : Πρόβουλος. Κ. Βουτσάς: Λαμπιτώ. Συντελεστές: Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία: Θύμιος Καρακατσάνης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Συκιανάκη. Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος. Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου. Σκηνικά κοστούμια: Ρένα Γεωργιάδου.

Πληροφορίες από clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...