Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο Δήμαρχος ΙΠ Μεσολογγίου στον ΑΕΡΑ FM

«Ζήτημα ζωής και θανάτου για το νομό» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου Πάνος Κατσούλης τη εκτροπή του Αχελώου μιλώντας σήμερα στον ΑΕΡΑ FM και την εκπομπή του Δημήτρη Παπαδάκη, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου.
Ο κ. Κατσούλης τόνισε τη σημασία του Αχελώου για το δήμο Μεσολογγίου καθώς ο ποταμός διαπερνά όλη την γεωγραφική ενότητα του πρώην δήμου Οινιαδών . Ερωτώμενος για τις συμμαχίες που έχει η Αιτωλοακαρνανία σε αυτή τη διεκδίκηση ο κ. Κατσούλης απάντησε πως «έχουμε τη συμμαχία του δικαίου και της λογικής, που είναι μια συμμαχία που μας έδωσε 4 θετικές αποφάσεις του ΣτΕ και είμαι αισιόδοξος πως θα μας δώσει και την θετική απόφαση του ΔΕΚ» πρόσθεσε μάλιστα ο δήμαρχος Μεσολογγίου πως «αν συνεχίσει να είναι αρραγές το εσωτερικό μέτωπο του νομού, υπάρχει και μια θετική στάση από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ που τουλάχιστον δεν συναινεί σε ότι πράττει το υπουργείο Υποδομών».
Σημείωσε μάλιστα ο κ. Κατσούλης πως «χρειάζεται να τονώσουμε το εσωτερικό μέτωπο του νομού» επειδή κατά τη γνώμη του «έχουμε πάει σε μια καινούργια αυτοδιοικητική δομή ο ρόλος που ασκούσε τα προηγούμενα χρόνια η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν υφίσταται πλέον , επομένως το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό πρέπει να το πάρουν πάνω τους οι δήμοι»…Τέλος, για τις επιπτώσεις της εκτροπής ο κ. Κατσούλης εμφατικά ανέφερε πως «βιώνουμε ήδη το θέμα της εκτροπής» αναφέροντας δυο μεγάλες οικολογικές καταστροφές στο δέλτα του Αχελώου «την  είσοδο της θάλασσας στο ποτάμι που έχει εφαλμυρώσει 5 χιλιάδες στρέμματα και στο κομμάτι από το Λούρο προς τον Παλαιοπόταμο όπου λόγω της έλλειψης φερτών υλικών ο θαλάσσιος χώρος απειλεί να ενωθεί με το λιμνοθαλάσσιο».
Απαντήσεις έδωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου και σε όσους τον τελευταίο καιρό κάνουν λόγο για ακραίες και τοπικιστικές φωνές στο Μεσολόγγι. Ο κ. Κατσούλης εξήγησε πως «το πρόβλημα του Μεσολογγίου έχει να κάνει με το ότι οικοδομήθηκε η ανάπτυξή του σε ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο ανάπτυξης, δηλαδή η τοπική οικονομία στηρίχθηκε σε διάφορές κρατικές υποδομές (2/39, ΤΕΙ, Νοσοκομείο)». «Σήμερα» συνέχισε ο κ. Κατσούλης «βιώνουμε μια βίαιη αναδιάρθρωση και μείωση του κρατικού τομέα, με αποτέλεσμα η κοινωνία του Μεσολογγίου να είναι μετέωρη, γιατί αντιλαμβάνεται ότι χάνει οριστικά πράγματα που είχε κατακτήσει, και από την άλλη το κράτος να μην αποδίδει στο δήμο πλουτοπαραγωγικές πηγές». «Είναι εμφανές» συμπέρανε ο κ. Κατσούλης «ότι τελειώνει μια εποχή αλλά ακόμη δεν έχουμε τα εφόδια για να ξεκινήσουμε την καινούργια εποχή και αυτό είναι που δημιουργεί διαμαρτυρίες, αντιστάσεις ακόμη και ακραίες φωνές». Και κατέληξε λέγοντας ότι δεν μπορεί να δεχθεί «ότι τη στιγμή που αυτές οι υποδομές δεν θα υπάρχουν στην περιοχή,  ως δήμος δεν θα μπορώ να αναπτύξω τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που έχει η περιοχή και είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα» ανέφερε δε ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο δήμος δεν έχει την παραμικρή δικαιοδοσία σε ποτάμια όπως ο Αχελώος και ο Εύηνος όπου «λειτουργεί αυτή τη στιγμή η ασυδοσία»
Κατεβάστε ΕΔΩ και ακούστε όλη τη συνέντευξη.


(πηγή Αέρας News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...