Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Κατά της ίδρυσης κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αμφιλοχία ο Ν. Καραπάνος
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ίδρυση κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αμφιλοχία δήλωσε:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού έδωσε … «αναπτυξιακή προοπτική» και αφού …«έλυσε» σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας και ειδικά του Βάλτου και του Ξηρόμερου όπως πχ. της μόλυνσης του Αμβρακικού, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά απολύτως συζήτηση με τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε την ίδρυση κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Αμφιλοχία.
Ο χώρος που επελέγη είναι από τα πλέον εγκαταλειμμένα στρατόπεδα των ενόπλων μας δυνάμεων, με εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούταν για αποθήκες πυρομαχικών, ενώ δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές για την αξιοπρεπή φιλοξενία των μεταναστών.
Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να ανακαλέσει τον σχεδιασμό αυτό, αναζητώντας χώρους εκεί όπου πραγματικά υπάρχει το πρόβλημα, καθώς είναι βέβαιο ότι με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση βάζει την Αιτωλοακαρνανία στην «κορνίζα» του Μεταναστευτικού, την στιγμή που η περιοχή δεν αντιμετώπιζε αυτό το ζήτημα.»Εξάλλου, με επιστολή του στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΤΕΙ Μεσολογγίου ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τη νίκη της παράταξης στις εκλογές της περασμένης Τετάρτης 18 Μαΐου.
Ταυτόχρονα, ο κ. Καραπάνος δήλωσε στα μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ την ενεργή συμπαράσταση και συνδρομή του στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, για την αναβάθμιση και διατήρηση της αυτονομίας του ΤΕΙ καθώς και των συνθηκών διαβίωσης των σπουδαστών στην πόλη του Μεσολογγίου.
Στην επιστολή του μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραπάνος τονίζει:
«Η καθαρή νίκη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στις εκλογές στο ΤΕΙ Μεσολογγίου αποτελεί εκτός των άλλων επιβράβευση των προσπαθειών σας για τη βελτίωση των συνθηκών στο ίδρυμα καθώς και των πρωτοβουλιών που έχετε αναλάβει ως παράταξη για την αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών σας.
Είμαι βέβαιος ότι αυτή η προσπάθειά σας θα συνεχιστεί με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του ιδρύματος και κυρίως για τη διατήρηση της αυτονομίας του.
Επίσης θέλω να συγχαρώ όλους τους σπουδαστές της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ για την πρόταση που επεξεργάστηκαν και έθεσαν σε διαβούλευση τόσο στη διοίκηση του ΤΕΙ όσο και στους θεσμοθετημένους φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Στην προσπάθειά σας αυτή με την ιδιότητα του στελέχους της ΝΔ τίθεμαι αρωγός και συμπαραστάτης.
Σας συγχαίρω όλους για την επιτυχία σας αυτή και την περήφανη και καθαρή νίκη της παράταξης.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

έλα ρε είπα κ'εγώ δεν θα πει τίποτα ο Καραπάνος???????????????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...